ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…«ΤΑΦΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Καμπανάκι συναγερμού και την άμεση ανάγκη έκτακτης εθνικής σύσκεψης για την αντιμετώπιση εθνικού κινδύνου από τον επικείμενο σεισμό, όπως τον χαρακτήρισε, έκρουσε ο βουλευτής του İYİ partı Κωνσταντινούπολης και καθηγητής πανεπιστημίου, Ümit Özdağ, τονίζοντας ότι ο επερχόμενος σεισμός της Κωνσταντινούπολης θα είναι χαρακτηριστικά ισοδύναμος με πέντε ατομικές βόμβες και θα είναι εθνική καταστροφή, ενώ οι συνέπειες του θα είναι για όλη την Τουρκία καταστροφικές.

Εντωμεταξύ το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα για αυτό το θέμα και αποφάσισε να εκδώσει ειδικό έντυπο να το μοιράσει στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης επισημαίνοντας τον επερχόμενο κίνδυνο και πως θα μπορεί να αντιμετωπιστεί την κρίσιμη ώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα του δημοτικού συμβουλίου, οι περιοχές που θα πληγούν πιο πολύ με αθρόες καταρρεύσεις κτιρίων είναι : Esenyurt, Sultanbeyli, Avcılar και Zeytinburnu, (στην ευρωπαϊκή πλευρά), όλες πυκνοκατοικημένες περιοχές. Επίσης και οι περιοχές Pendik, Beylikdüzü, Maltepe, Kadıköy, Ümraniye (στην ασιατική πλευρά), Gaziosmanpaşa και Başakşehir θα έχουν πολύ μεγάλα πλήγματα σε καταρρεύσεις κτηρίων και κατά συνέπεια χιλιάδες θύματα.

Επισημαίνεται ότι ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης είναι το 18% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας, ενώ εδώ συγκεντρώνεται η οικονομική ζωή, η διανόηση και είναι επίκεντρο θρησκευτικής λειτουργίας και ένας τέτοιας σεισμός θα έχει συνέπειες για όλη την χώρα σε άγνωστο βαθμό, για πολλούς καθοριστικές για την ίδια την πορεία της Τουρκίας. Οι δε οικονομικές συνέπειες θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν με ολέθριες επιπτώσεις.

Αυτά τα λίγα προς το παρών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *