ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

5/5 (7)

Ενώ σειέται το τεχνητό κρατίδιο των Σκοπίων από εσωτερικές έριδες για το ζήτημα της αλβανικής γλώσσας, μια σημαντική εξέλιξη είναι η ίδρυση βουλγαρικού κόμματος που σίγουρα θα οξύνει και άλλο τις εσωτερικές αντιθέσεις.

Σύμφωνα με το «Βαλκανικό Περισκόπιο» πρόεδρος του νέου κόμματος που θα ονομάζεται «Πολιτική Δημοκρατική Ένωση», θα είναι ο Πέταρ Κόλεφ, πρώην μέλος του βουλγαρικού VMRO-BND και πρόεδρος του συλλόγου φιλίας Σκοπίων- Βουλγαρίας.

Η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου στα Σκόπια.

Η απόφαση για την δημιουργία του νέου κόμματος ελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2017 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ομάδα που το κόμμα «Πολιτική Δημοκρατική Ένωση», θα επιδιώξει να κερδίσει τους ψήφους της είναι οι 80.000 και πλέον πολίτες της χώρας που έχουν Βουλγαρικό διαβατήριο, από τους 1,8 εκατ. πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και το 1,2 εκατ. πολίτες που ψήφισαν το 2016 στις εθνικές εκλογές.

Μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα που μυρίζει «μπαρούτι» ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί τα Σκόπια για διαβουλεύσεις αναφορικά με το θέμα του ονόματος!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *