ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

5/5 (1)
Virus Outbreak Unvaccinated Teachers

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ένα ιδιωτικό σχολείο με δύο τοποθεσίες στο Μαϊάμι προειδοποίησε τους υπαλλήλους του να μην κάνουν εμβόλια για να αποτρέψουν το COVID-19: «Και όσοι έχουν λάβει εμβολιασμό καλούνται να απομονωθούν από τους μαθητές».
Το Centner Academy, με τοποθεσίες στο Design District και στο Edgewater, έστειλε στους γονείς τη Δευτέρα την πολιτική τους για τους δασκάλους και το προσωπικό. Η ανακοίνωση, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους New York Times, άφησε ορισμένους γονείς, δασκάλους και ιατρικούς εμπειρογνώμονες σε τρόμο, επειδή παρουσιάστηκε ως γεγονός χωρίς να αναφέρει επιστημονικά στοιχεία.

Η Leila Centner, η οποία ίδρυσε το σχολείο με τον σύζυγό της David Centner, προειδοποίησε ότι τα εμβολιασμένα άτομα «μπορεί να μεταδώσουν κάτι» από το σώμα τους που θα μπορούσε να βλάψει άλλους, ιδίως «αναπαραγωγικά συστήματα, γονιμότητα και φυσιολογική ανάπτυξη σε γυναίκες και παιδιά». Η Centner αναγνώρισε στο email ότι οι πληροφορίες «είναι νέες και πρέπει να ερευνηθούν». Ωστόσο, ζήτησε από υπαλλήλους που δεν εμβολιάστηκαν ακόμη κατά του COVID και να περιμένουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Συνέστησε επίσης στους δασκάλους και το προσωπικό να περιμένουν πριν από την ένεση «έως ότου υπάρξει περισσότερη έρευνα για το εάν αυτό το πειραματικό φάρμακο έχει επιπτώσεις σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.»

«Είναι πολιτική μας, στο μέτρο του δυνατού, να μην απασχολούμε κανέναν που έχει κάνει την πειραματική ένεση COVID-19 έως ότου γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες», έγραψε η Centner στο email στους γονείς. Τα κρατικά αρχεία δείχνουν ότι το ιδιωτικό σχολείο ιδρύθηκε το 2018. Το σχολείο έχει περίπου 300 μαθητές και τα τέλη είναι 30.000 $ για ένα έτος διδασκαλίας, σύμφωνα με πληροφορίες στον ιστότοπό του. Μια δήλωση που αποστέλλεται μέσω email στο Herald απαριθμεί ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο, αλλά δεν υποστηρίζει τους ισχυρισμούς με επιστημονικά στοιχεία ή έρευνα από ομοτίμους, μόνο συνδέσμους προς ανεπίσημους ιστότοπους που ισχυρίζονται ότι παρακολουθούν θανάτους που σχετίζονται με το εμβόλιο.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλοι εντάξει με αυτό το θέμα, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία μας στο Centner Academy, μια που πολλοί από τους δασκάλους και τους γονείς μας μοιράζονται», ανέφερε η δήλωση. Ωστόσο, η Leila Centner δεν απάντησε σε άμεσα αιτήματα για σχολιασμό. Η Centner ανακοίνωσε σε επιστολή προς τη σχολή και το προσωπικό την περασμένη εβδομάδα ότι έλαβε την απόφαση να υιοθετήσει τη νέα πολιτική «με βαριά καρδιά». «Πιστεύω ακράδαντα στην« Ελευθερία της Υγείας »και στο« σώμα μου, η επιλογή μου »και για αυτόν τον λόγο δεν εμπόδισαν τους υπαλλήλους να επιλέξουν το εμβόλιο COVID-19 πριν από τις 21 Απριλίου 2021», έγραψε. «Ωστόσο, έχουν αναφερθεί πρόσφατα αναφορές ότι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί επηρεάζονται αρνητικά από την αλληλεπίδραση με άτομα που έχουν εμβολιαστεί».

Η Centner ζήτησε από υπαλλήλους που είχαν ήδη εμβολιαστεί να το αναφέρουν στο σχολείο και να κρατήσουν την απόσταση τους από τους μαθητές. Ζήτησε επίσης από όλους τους υπαλλήλους να αποκαλύψουν τις πληροφορίες συμπληρώνοντας μια εμπιστευτική φόρμα. Η διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID χωρίς να αναφερθούν επιστημονικά στοιχεία ή ακόμη και να αναφερθεί σε ιατρικό εμπειρογνώμονα μπορεί να αναιρέσει πολλά από τα μηνύματα πίσω από τα μέτρα που έχουν λάβει οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας για να ελέγξουν την εξάπλωση του ιού, δήλωσε ο Δρ Η Aileen Marty, γιατρός μολυσματικών ασθενειών και ειδικός στο Κολέγιο Ιατρικής του Wertheim του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Η Μάρτυ είπε ότι διάβασε το email στους γονείς και το βρήκε «πολύ λυπηρό». Επειδή γράφτηκε από τον συνιδρυτή του σχολείου, είπε ο Marty, οι γονείς μπορεί να υποθέσουν ότι οι δηλώσεις υποστηρίζονται από την επιστήμη εάν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα άτομα που λαμβάνουν εμβόλιο COVID ενέχουν κίνδυνο που θα βλάψουν τους άλλους. Η Marty πρόσθεσε ότι οι αβάσιμες αξιώσεις, όπως αυτές που κυκλοφόρησαν στην επιστολή, μπορούν να δημιουργήσουν ένα φαινόμενο της άγνοιας που έχει τη δυνατότητα να αναιρέσει πολλές από τις εργασίες που κάνουν οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. «Εάν το πιστεύεις και μετά διαδώσεις αυτό το μεγάλο ψέμα, θα έχει τρομερό αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινότητά μας», είπε. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο πρωτότυπο στην πηγή.

https://www.miamiherald.com/news/local/education/article250961279.html

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Ενα μεγαλο μπραβο στο ιδιοκτητη του σχολειου αυτου.
    Αυτος ενδιαφερεται πραγματικα για την υγεια των αλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *