ΙΑΠΩΝΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ COVID-19 ΤΟ 2020(Βίντεο)

5/5 (6)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Riya Baibhawi – Republic World 29 Νοεμβρίου 2020

Ενώ η ιαπωνική «τέχνη που προκαλεί χαρά» γίνεται παγκόσμια τάση, μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα πέθαναν από αυτοκτονία τον Οκτώβριο από ό, τι οφείλεται στο COVID-19 ολόκληρο το έτος. Η Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται στην 58η θέση στον δείκτη Happy Planet, παρατηρεί αύξηση των περιπτώσεων αυτοκτονίας τα τελευταία χρόνια. Ενώ η χώρα σημείωσε μείωση των ποσοστών αυτοκτονίας την τελευταία δεκαετία, η πανδημία COVID-19 συνεργάστηκε με μαζική απασχόληση, η κοινωνική απομόνωση και το άγχος έχουν αντιστρέψει την τάση.

Αύξηση αυτοκτονιών στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι μία από τις λίγες χώρες, η οποία δημοσιεύει έγκαιρα στοιχεία για την αυτοκτονία, βοηθώντας άλλα έθνη να χαράξουν πολιτικές για την ψυχική υγεία. Σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία, η αυτοκτονία έχει σκοτώσει περισσότερες ζωές τον Οκτώβριο μόνο από τον κοροναϊό σε ολόκληρο το 2020. Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, συνολικά 2.153 άτομα αυτοκτονήσαν τον περασμένο μήνα, ενώ ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με το COVID-19 ανήλθε σε 2.087. Σύμφωνα με ειδικούς, οι κύριοι λόγοι για τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών στην Ιαπωνία περιλαμβάνουν τις μεγάλες ώρες εργασίας, την πίεση του σχολείου, την κοινωνική απομόνωση και το πολιτισμικό στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία.

Η γυναίκες επηρεάζονται δυσανάλογα

Αν και, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό των συνολικών αυτοκτονιών στη χώρα, η αύξηση της αυτοκτονίας αυξάνεται/γίνεται συνεχώς μεταξύ των δύο φύλων. Μόνο τον Οκτώβριο, οι αυτοκτονίες μεταξύ των γυναικών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 83% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Εν τω μεταξύ, οι αυτοκτονίες από άνδρες αυξήθηκαν σχεδόν 22% την ίδια χρονική περίοδο. Ο λόγος του δυσανάλογου ποσοστού ήταν πολλοί. Η γυναίκα αποτελεί μεγάλο μέρος των εργαζομένων μερικής απασχόλησης στον κλάδο των ταξιδιών και της φιλοξενίας, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό το βάρος της πανδημίας. Επιπλέον, έχουν επίσης ασχοληθεί με την αύξηση των επιβαρύνσεων χωρίς καταβολή και η ανησυχία για τα παιδιά τους το έκανε χειρότερο. Ένας άλλος σημαντικός λόγος ήταν η άνευ προηγουμένου ενδοοικογενειακή βία και η σεξουαλική κακοποίηση από άντρα, πατέρα, αδέλφια και άλλους άντρες του σπιτιού.

Άγχος στα παιδιά
Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα της G-7 όπου η αυτοκτονία είναι ο κύριος τρόπος θανάτου για νέους ηλικίας 15 έως 39 ετών. Καθώς η πανδημία έπληξε, τα σχολεία έκλεισαν εκθέτοντας τα παιδιά σε αγχωτικές ζωές στο σπίτι και την πίεση να μείνουν πίσω στην εργασία και τις εκδηλώσεις. επιδεινώθηκε καθώς η επαφή με φίλους μειώθηκε. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για την Υγεία και την Ανάπτυξη του Παιδιού, το οποίο πρόσφατα διεξήγαγε μια πανελλαδική έρευνα για περισσότερους από 8.700 γονείς και παιδιά, το 75% των Ιαπώνων μαθητών έδειξαν σημάδια άγχους λόγω της πανδημίας. Όλα αυτά, σε συνεργασία με διαδοχικές διασημότητες που έκαναν τη ζωή τους, επιδείνωσαν την κατάσταση στην Ιαπωνία.

Japan’s fight against suicides gets harder | COVID-19 | Japan Suicide rate

Japan’s Forest of Suicides – Aokigahara

Dr. Michio Kaku on the Future of Work Post-COVID at HR Summit & Expo 2020

https://www.republicworld.com/world-news/rest-of-the-world-news/japan-more-people-died-of-suicide-in-october-than-due-to-covid-19-in-2020.html

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *