ΘΑ ΤΟΥΣ «ΣΤΗΣΟΥΝ» ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

5/5 (6)

Δυστυχώς το θέμα με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς παίρνει μια εξόχως επικίνδυνη τροπή που σηκώνει πολύ βαρείες καταδίκες.

Όπως αναφέρεται νέα αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, οι δύο Έλληνες κατηγορούνται τελικώς και για κατασκοπεία.

Όπως δήλωσε η ίδια, σε επίσημη ενημέρωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση ανταλλαγής μεταξύ των 2 Ελλήνων με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Σημείωσε, ωστόσο, ότι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες, εκτός από την παράνομη είσοδο, είναι και η κατασκοπεία.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από τουρκικά ΜΜΕ, οι τουρκικές αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της ένστασης που υπέβαλαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, με το οποίο ζητείτο να αρθεί η προφυλάκιση τους και αυτοί να μεταφερθούν στο ελληνικό προξενείο. Έτσι, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί δεν θα αποφυλακιστούν, ενώ θα πρέπει να ορισθεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεσή τους, ο χρόνος της οποίας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος.

Ειδικότερα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου. Νωρίτερα, μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε και ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα» ανέφερε.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *