Θα ξεπεράσουν άραγε ακόμη και τη «Ζώσα Εκκλησία»; ……. ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Το υπεράνω κάθε επιστήμης Ιερό Μυστήριο…….

5/5 (1)

=π.Δ…ΑΝΑΣΤΑ ΚΥΡΙΕ, ΒΟΗΘΗΣΟΝ ΗΜΙΝ!!!

Θα ξεπεράσουν άραγε ακόμη και τη «Ζώσα Εκκλησία»;Συνεδρίασαν πάλι προ ολίγων ημερών οι εκπρόσωποι της ιεραρχίας της ελλαδικής Εκκλησίας. Όχι φυσικά όλη η ιεραρχία ως ολομέλεια, καθότι ο θεσμός της Ιεράς Συνόδου στην πράξη πλέον ουσιαστικά δεν υφίσταται, το συνοδικό εκκλησιαστικό σύστημα εδώ και πολύ καιρό έχει τιναχτεί στον αέρα και κουμάντο πια κάνει εντελώς πραξικοπηματικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης και ένα κονκλάβιο παρατρεχάμενων γύρω του.Τώρα βέβαια γιατί αυτήν την έκδηλη παρανομία και κατάφωρη καταστρατήγηση δεν την καταγγέλλει σχεδόν κανείς από τους 80 μητροπολίτες μας και κυρίως γιατί δεν ζητάει τα αυτονόητα, δεν μπορώ με σιγουριά να το πω. Ίσως να θεωρούν οι άνθρωποι ότι όλα βαίνουν καλώς (βαθιά…ειρήνη και πλέρια δημοκρατία έχουμε άλλωστε, ως γνωστόν, και μαζί ένα…στοργικό κράτος που νυχθημερόν φροντίζει με αυταπάρνηση την υγεία και την ασφάλειά μας) και επομένως δεν υπάρχει κάτι σοβαρό να συζητηθεί. Ίσως πάλι και να θεωρούν ότι υπάρχει όντως κάτι σοβαρό, αλλά επειδή στην πραγματικότητα ακριβώς παραείναι σοβαρό και καυτό, καλό είναι να το αποφύγουν (μακριά από εμάς, ας πάρουν άλλοι την ευθύνη). Ίσως επίσης επειδή κάποιοι από αυτούς είναι από ολιγόπιστοι έως άθεοι (δυστυχώς υπάρχει ακόμη και αυτό), κάποιοι άλλοι (ακόμη δυστυχέστερα) βρίσκονται χωμένοι μέσα στη μασονία, άλλοι είναι πρωτίστως καριερίστες, αδιάφοροι για την ουσία και ενδιαφερόμενοι βασικά για την εξουσία και «τάς πρωτοκλισίας ἐν ταῖς συναγωγαῖς» (για όσους δεν γνωρίζουν, «αρχιμανδριτισμός» και «οξεία επισκοπίτιδα» λέγονται οι σχετικές ασθένειες και είναι πιο ανίκητες κι από επιθετικό μεταστατικό καρκίνο), μερικοί πιθανόν να εκβιάζονται για διάφορα ζητήματα (υπαρκτά και σοβαρά, ίσως λιγότερο σοβαρά, ίσως ενίοτε και κατασκευασμένα), άλλοι πάλι ούτως ή άλλως φοβούνται κυριολεκτικά τον ίσκιο τους.Ό,τι όμως κι αν φταίει, όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν έχει πια τόση σημασία.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και το ότι συνεδρίασαν πάλι (έστω στο επίπεδο αυτής της ολιγομελούς εκκλησιολογικής ψευδομορφίας που λέγεται «Διαρκής Ιερά Σύνοδος», που ουδόλως μπορεί στην πραγματικότητα να αναπληρώσει την κανονική Σύνοδο για κανένα σοβαρό ζήτημα) και το μόνο που βρήκαν να πουν – μέσα στον πνευματικό βόρβορο και την απόλυτη παράνοια που βουλιάζουμε εδώ και μήνες – είναι πάλι ο ίδιος αυτός τραγέλαφος περί τυφλής υπακοής στους «ειδικούς» και μαζί μια τρισάθλια εγκύκλιος σκληρής υγειονομικής κατεύθυνσης, αυτό είναι το νέο αποτέλεσμα. Ένα ακόμη πολυσέλιδο παραλήρημα με αναλυτικά μέτρα ασφαλείας, με αυστηρή έμφαση στην υποχρεωτική μασκοφορία και την απολύμανση των ιερών εικόνων και όλων των επιφανειών του ναού, με εμμονή στις απαγορεύσεις των λιτανειών, με αναφορά σε ειδικό δωμάτιο covid μέσα στους ναούς, με εντολή ορισμού μασκοφόρων γκαουλάιτερ/τοποτηρητών για την απαρέγκλιτη τήρηση των παραπάνω αθλιοτήτων και με ό,τι άλλο βλάσφημο μπορεί να συλλάβει ο πιο διαστροφικός και πλανεμένος νους του ανθρώπου. Ένα ακόμη θλιβερό αποτέλεσμα της απουσίας τους, της ανυπαρξίας τους, της προδοσίας τους. Και των λίγων που αποφασίζουν και των πολλών που το ανέχονται και δεν αντιδρούν.

Σχεδόν όλων τους.Κοντεύουν να ξεπεράσουν πια ακόμη και τη διαβόητη εκείνη σοβιετική «Ζώσα Εκκλησία», το καρικατουρίστικο σχισματικό ψευδοεκκλησιαστικό μόρφωμα που είχε διορίσει το 1922 η αιματοβαμμένη καθεστωτική συμμορία του Λένιν και που ως προβατόσχημος λύκος (την ώρα που οι πραγματικοί κληρικοί και πιστοί διώκονταν, βασανίζονταν και εκτελούνταν μαζικά) αυτό είχε τον ρόλο να συναινεί, να ισοκρατεί και να ντύνει και με ψευτοθεολογικά επιχειρήματα τη δράση του αντίχριστου καθεστώτος. Ναι, είναι βαρύς ο λόγος και σκληρή η διαπίστωση, αλλά δυστυχώς σχεδόν εκεί βρισκόμαστε. Είναι τέτοιος ο εναγκαλισμός πολλών εκ των επισκόπων μας με την άθεη και μηδενιστική πολιτική εξουσία και τόσο προκλητική και αιδήμων η σιωπή σχεδόν όλων των υπολοίπων, που ένα τέτοιο συμπέρασμα δεν απέχει πλέον πολύ από τη θλιβερή πραγματικότητα. Και αν σκεφτούμε βέβαια ότι τουλάχιστον εκείνη η αυτοαποκαλούμενη «Ζώσα Εκκλησία» δεν ήταν στο κάτω-κάτω παρά ένα τεχνητό και σχισματικό γκρουπούσκουλο, δίχως εκκλησιαστική αυθεντία και γνήσια αποστολική διαδοχή, σε πλήρη αντίθεση δηλαδή με τη δική μας διοικούσα Εκκλησία, το συμπέρασμα γίνεται ακόμη θλιβερότερο.Θλιβερότερο, εννοείται, όσον αφορά την απογοητευτική στάση της τελευταίας.Και σε λίγο ξανάρχεται βέβαια στο επίκεντρο το νέο κλείσιμο των ναών και είναι απολύτως ξεκάθαρο – δια τους έχοντας οφθαλμούς οράν και νουν συνιέναι – ότι θα προκύψει επίσημα και θέμα Θείας Κοινωνίας.Ποιος αμφιβάλλει άραγε ότι σύντομα θα ζήσουμε και πολύ χειρότερα;

Και τι θα δούμε τότε από την ιεραρχία μας; Θα ακούσουμε επιτέλους και κανένα πραγματικό «όχι» ή μετά τη «θεολογία της μάσκας» και τη «θεολογία της ζακέτας», θα ζήσουμε και τη «θεολογία του πλαστικού κουταλιού μιας χρήσεως»; Έχει απομείνει άραγε η παραμικρή «κόκκινη γραμμή» ή απλώς πλέον δεν έχει τέρμα ο κατήφορος;

του Νεκτάριου Δαπέργολα, Διδάκτορος Ιστορίας

Τό είδα>>> ΕΔΩ

ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Το υπεράνω κάθε επιστήμης Ιερό Μυστήριο…….

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ, ΤΟ ΣΑΛΙΟ «ΓΕΝΙΚΑ», ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΙΝΕΣ ΠΟΤΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ;

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ !!! ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΕΡΙΧΝΕΣ ΜΙΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΜΠΛΕΤΑ «ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ» ΠΟΥ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑΜΠΛΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΝΕΣ;

ΝΕΡΟ ΤΟ ΕΝΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.

ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΧΙ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!! ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ «ΓΕΝΙΚΑ» ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ «ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ», ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΒΙΔΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ «ΚΑΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ», ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!! ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΑΛΙΟΥ «ΓΕΝΙΚΑ» ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΚΑΜΙΑ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!!

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ !!! ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ !!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΙΑΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΤΟΣΟ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΩΝ. Ο ΠΙΣΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΤΟ ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ «ΠΕΙΡΑΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΙΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!! ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ «ΔΗΘΕΝ ΣΟΦΟΥΣ» ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ: «Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα• χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα».

Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί.

Υπομονή κι έχει ο Θεός…

Τό είδα>>> Βίντεο Ορθοδοξίας

Τρικαλινός Κληρικός τα λέει “έξω από τα δόντια”: Διώκεται ο Χριστιανισμός και παραβιάζεται το Σύνταγμα…….

=π.Δ… Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ, ΑΚΟΥΕΤΩ – ΚΑΙ ΝΟΥΝ, ΝΟΕΙΤΩ…..

Άρθρο του Αρχιμανδρίτη, πρώην Δικαστικού, Κωνσταντίνου Ραμιώτη για τη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό.ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ο πατέρας Κωνσταντίνος αναπτύσσει Θεολογικά και νομικά επιχειρήματα για το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και την προστασία που παρέχει το Σύνταγμα στους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Μιλάει δε για «διωγμό της Χριστιανικής Εκκλησίας» και παραβίαση βασικών άρθρων του Συντάγματος.

Αναλυτικά:«Η είδηση ότι «Στήν κρίση τής Δικαιοσύνης η απόφαση τής Ιεραρχίας τής Ελλάδος καί ότι Δικαστήριο καλείται νά αποφασίσει: Είναι ποινικό αδίκημα η Θεία Κοινωνία;», ξάφνιασε τούς ορθοδόξους Έλληνες, πού στατιστικά τουλάχιστον αντιπροσωπεύουν, εν τοίς πράγμασι, τό 97% τού πληθυσμού.Η εξέλιξη αυτή ήτο αναμενόμενη καί προβλεπόμενη γιά τούς παρακολουθούντας τά πράγματα. Θά δούμε καί χειρότερες καταστάσεις στήν Ελληνική κοινωνία μέ τή φορά τών πραγμάτων, τής λεγομένης παγκοσμιοποιήσεως, «Νέας Τάξης πραγμάτων» καί τής εχθρότητος, από παλαιά καί πολλών χρόνων, πρός τήν Ορθόδοξη Εκκλησία τής Ελλάδος. Πράγματα τά οποία ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός ήδη βιώνει ως πολίτης χώρας, πού ισχυρίζεται ότι έχει Σύνταγμα καί Δημοκρατικό Πολίτευμα.

Τό ερώτημα είναι: Λειτουργεί η Δημοκρατία μας;

Τί Δημοκρατία έχουμε; Θά αναφέρω μία απάντηση τού Καθηγητού τής Νομικής Σχολής, τού μακαρίτη Φαίδωνος Βεγλερή.

Ήταν καθηγητής μου. Χρειάστηκε νά τόν συμβουλευτώ, όταν η Ελληνική Πολιτεία, (τηρούσα δήθεν τό Σύνταγμα!), αφαιρούσε, δυναστικά, τήν Εκκλησιαστική περιουσία, τό 1987, καί έπρεπε νά πάμε στό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Απάντηση: «Τί τά θέλετε, είμαστε μία πέμπτης τάξεως Δημοκρατία. Από τό Διοικητικό Δίκαιο ξέρουν μόνο τό αυτοδικαίως καί τό Διαπιστωτική πράξη». Ήταν η εποχή πού αμφισβητείτο τότε η εκλογή τού τότε Προέδρου τής Δημοκρατίας.

Γι αυτό ο Καθηγητής συμπλήρωσε:

Τό θέμα λύθηκε μέ τήν Διεθνή νομολογία: «Ο προσωρινός Πρόεδρος Δημοκρατίας, δέν δικαιούται ψήφου» (περ. Ιταλίας). Φαίνεται ότι από τούς χρόνους εκείνους η Ελληνική Δημοκρατία προόδευσε!Καί σήμερα διώκουμε τήν, κατά τό Σύνταγμα, επικρατούσα θρησκεία καί τά μυστήριά της!

Ο κορωνοϊός έκανε τό θαύμα του! Μία λοιμώδης νόσος κατέλυσε εν τοίς πράγμασι τό Σύνταγμά μας! Ένα δευτερεύον ζήτημα γίνεται αφορμή διωγμού τής Εκκλησίας καί τών πιστών ορθοδόξων Ελλήνων. Καταλύθηκαν οι πολιτικές καί θρησκευτικές Ελευθερίες καί τά ανθρώπινα δικαιώματά μας.

Αυτό δείχνουν τά πράγματα καί οι Έλληνες πιστοί βιώνουν στό πετσί τους.

Δέν χρειάζονται πολλές αποδείξεις.

Οι πολίτες τό αισθάνονται καλά!

Πρόσχημα είναι η λοιμώδης νόσος.

Αυτό είναι φανερό καί αυταπόδεικτο.

Οι ατομικές ελευθερίες πάνε μπροστά από τά νοσήματα. Η προσωπική ελευθερία, τής συνειδήσεως καί τής θρησκευτικής ελευθερίας, κατέχουν τήν πρώτη θέση, γιατί είναι δώρα τού Θεού ή κατά τούς μή δεχομένους τήν θεία πρόνοια φυσικά δικαιώματα ακατάλυτα!Τά πράγματα δείχνουν ότι παραβιάζονται τά εξής άρθρα τού Συντάγματος: Άρθρο 1 παρ. 3, Άρθρο 3, Άρθρο 4 παρ. 1, Άρθρο 5 παρ. 4, Άρθρο 11 παρ.1, Άρθρο 12 παρ. 1, Άρθρο 13 παρ. 1 καί 2, Άρθρο 20 (περί εννόμου προστασίας), Άρθρα 22, 23, 25 παρ. 1, Άρθρο 44, Άρθρο 48, Άρθρο 120 παρ. 2. Ο καθ οιονδήποτε τρόπο, συγκεκαλυμένα καί μή, διωγμός τής Εκκλησίας έχει βαθειές ρίζες στό χρόνο.Νά υπενθυμίσουμε τό δόγμα Κίσινγκερ, τό οποίο ακολούθησε η Ελληνική Πολιτεία καί οι υπηρετούντες αυτήν.

Νά τί λέγει ο Κίσινγκερ σέ δημόσια ομιλία στήν Ουάσιγκτον: «Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος καί γι αυτό πρέπει νά τόν πλήξουμε βαθιά στίς πολιτιστικές του ρίζες. Τότε θά συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή νά πλήξουμε τή γλώσσα, τή θρησκεία, τά πνευματικά καί ιστορικά του αποθέματα, ώστε νά εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του νά αναπτυχθεί, νά διακριθεί, νά επικρατήσει, γιά νά μή μάς παρενοχλεί στά Βαλκάνια, νά μή μάς παρενοχλεί στήν Ανατολική Μεσόγειο, σέ όλη τή νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας γιά μάς, γιά τήν πολιτική τών ΗΠΑ» (οικ. Ταχυδρόμος, 14-2-97).Ακολούθως καί δικός μας πολιτικός, ο κ. Κ. Σημίτης έγραψε καί κυκλοφόρησε ένα βιβλίο (αφαιρέθηκε από τίς βιβλιοθήκες), τό έτος 1992, μέ τίτλο «Εθνικιστικός Λαϊκισμός ή Ελληνική πολιτική». Στήν πρώτη έκδοση καί στή σελίδα 75 διαβάζουμε τίς θέσεις τού κ. Σημίτη ως πρός τήν ιδέα τού Έθνους καί ως πρός τήν ελληνική χριστιανική παράδοση.

Παραθέτουμε τή σχετική παράγραφο: «Η πολιτική μας είναι νά ενισχύσουμε μέ κάθε τρόπο καί μέ κάθε μέσο τήν αδιαφορία απέναντι σέ εξελίξεις μέ ιδεολογικό προσανατολισμό, μιά χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση. Νά εμποδίσουμε καί νά αποτρέψουμε μέ κάθε κόστος τήν προσήλωση στήν ιδέα τού Έθνους καί στή χριστιανική παράδοση, πού αποδυναμώνει καί εγκυμονεί κινδύνους σέ μιά σύγχρονη παρουσία πού πρέπει νά έχει η Ελλάδα» (Κωνσταντίνος Σημίτης, News.kozaninet.gr).Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου δήλωνε δημόσια: «Θέλουμε μία παγκόσμια Κυβέρνηση καί τήν θέλουμε τώρα».Ο νύν Πρωθυπουργός, μέ αφορμή τή λοιμώδη νόσο τού κορωνοϊού (πού καί ποιοί τήν κατασκεύασαν καί γιά ποιούς σκοπούς;), δήλωσε πρός τόν Ελληνικό Λαό ότι μετά τή νόσο «θά έχουμε όλοι μας μιά νέα κοινωνική ταυτότητα».

Όμως δέν μάς τό έκανε λιανά γιά νά τό καταλάβουμε .

Πάντως δέν έχει καμμία απολύτως σχέση μέ υγειονομικά μέτρα.Αγαπητοί συνέλληνες, μή βασανίζετε τό μυαλό σας νά βρείτε τί εννοεί.

Ξέρει εκείνος.

Τή νέα παγκόσμια τάξη.

Ένας Τσάρος τής Ρωσίας μάς τό αναλύει καταπληκτικά. Πράγματι, μιά μέρα τό 1818 ο τσάρος Αλέξανδρος Α΄ Παύλοβιτς αποκαλύπτοντας τήν πνευματική (κοινωνική) του ταυτότητα είπε: «Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη ήταν γυναίκα μέ πολλά χαρίσματα έξυπνη καί αληθινά μεγάλη. Σέ ό,τι όμως αφορά τήν εσωτερική καλλιέργεια τής καρδιάς (τού έσω ανθρώπου) μέ τό πνεύμα τής ευσέβειας, στά ανάκτορα τής Πετρούπολης εύρισκες αυτά πού τά βρίσκεις παντού»! Καί πρόσθεσε: «Μέσα σ αυτό τό περιβάλλον, έγινα κι εγώ, όπως όλοι οι συνομήλικοί μου, αδιάφορος θρησκευτικά»!Γιά τούς Ορθόδοξους Χριστιανούς η θεία Μετάληψη είναι πίστη καί θαύμα καί αποτελεί αυτό τούτο τό κέντρο τής λατρείας μας καί γιά τό οποίο η προστασία τού Συντάγματος (άν βέβαια τό σεβόμαστε), είναι απόλυτος καί συνεπώς η κατάργηση τής λατρείας στοχεύει αυτή αύτη στή θεία Κοινωνία, τήν οποία θέλουν οι αδιάφοροι θρησκευτικά, οι άθεοι καί οι αντί-Χριστοι. Και το σάλιο για το οποίο ομιλούν είναι βλασφημία, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με το Μέγα Μυστήριομ για τους Χριστιανούς, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα.Η κατάργηση δέν είναι περί τόν πυρήνα τού ατομικού δικαιώματος, αλλά ολοκληρωτική, στήν οποία ο κοινός νομοθέτης δέν μπορεί νά υπεισέλθη κατά τό Σύνταγμα, ούτε νά υποδείξει τρόπους λατρείας μέ οιαδήποτε αφορμή καί πρόσχημα. Αυτά πού είδαμε κατά τό διάστημα αυτό, η κρατική εξουσία μέ όργανά της νά εισέρχεται στούς ναούς, πού δέν είναι λατρευτικοί χώροι, αλλά η Βασιλεία τού Θεού καί τό Σώμα τού Χριστού, κατά τήν πίστη μας, είναι απαράδεκτα πράγματα καί εν τοίς πράγμασι κατέλυσαν τό Σύνταγμα.Φυσικά είδαμε ότι πολύς λόγος έγινε καί γίνεται από τούς αντί-Χριστους μέ τόν βλάσφημο λογισμό γιά τήν θεία Κοινωνία, άν μεταδίδεται ο ιός.

Όχι δά! Στή θεία Μετάληψη έρχονται μόνο οι πιστεύοντες στό θαύμα τής ζωής, η οποία ζωή φυσικά δέν είναι επιστήμη τών ιατρών λοιμωξιολόγων καί λοιπών αθέων, πού προσποιούνται τούς ορθοδόξους αλλά είναι νεκροί στήν ψυχή, αλλά είναι ζωή πού δίνει ο Θεός Χριστός.

Οι μή πιστεύοντες ασθενείς στήν πίστη, δέν προσέρχονται. Στούς έχοντες κοσμικό φρόνημα δέν πέφτει λόγος γιά τά πνευματικά.Ούτε μπορεί η Πολιτεία νά πή, εγώ επεμβαίνω μέ μέτρα καί προστατεύω μέ τό ζόρι τήν υγεία τού πιστού.

Άς μάς αφήσουν εμάς νά πεθάνουμε όπως θέλουμε.Εν τοίς πράγμασι ασκείται διωγμός κατά τής Εκκλησίας, αφού υφέρπει η υπόνοια (βλάσφημοι λογισμοί) κατά τών μυστηρίων τής λατρείας, ως βλαπτικών κατά τής υγείας.

Ποτέ δέν ασθένησαν ιερείς τών λεπροκομείων. Καί στό διωγμό αυτό η Πολιτεία, διά τών εκπροσώπων της, αφήνει καί η ίδια υπόνοιες κατά τού μυστηρίου τής πίστεως, ανεπιτρέπτως, μέ τά μέτρα πού λαμβάνει, παραβιάζουσα τίς αρχές τής αναλογικότητας καί αναγκαιότητας.

Έχει μία υπόκωφη εμπάθεια κατά τής επικρατούσης θρησκείας! Αυτό τούς ενοχλεί! (καφετέριες, μπίτς μπάρ (beach bar), πού συγκεντρώνεται πολύς κόσμος είναι μακρυά γιά τήν Πολιτεία. Παράδειγμα λέγω).Κατά τό Σύνταγμα τής χώρας, η λατρεία γίνεται ακωλύτως, ανεμπόδιστα.

Παρερμηνείες δέν χωρούν.

Στούς ναούς δέν έχει θέση η Πολιτεία καί τά όργανά της.

Νά αφήσει τίς θεολογίες καί τίς αιρετικές αντιλήψεις της. Δέν τής πέφτει λόγος πώς γίνεται η λατρεία και πως τελούνται τα Μυστήρια.Μέ αυτές τίς σκέψεις πιστεύω ότι τό Δικαστήριο, ενώπιον τού οποίου θά εμφανισθεί, ως κατηγορούμενος, ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ.κ. Νεκτάριος, θά δή τήν αλήθεια ότι η πίστη καί η λατρεία δέν μετριέται μέ κοσμικά επιχειρήματα καί θά εφαρμόσει τό Σύνταγμα καί θά αψηφήση τυχόν ενοχλήσεις καί πιέσεις. Άλλωστε, η Διεθνής νομολογία (Γερμανία) είπε ότι τά μέτρα είναι αντισυνταγματικά. Στη χώρα αυτή έχουν λόγο και οι Χριστιανοί, οι Ορθόδοξοι Έλληνες.Αρχ. Κων/νος Ραμιώτης πτυχ. Θεολογίας Νομικής πρώην Δικηγόρος -Δικαστής».ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Ραμιώτης έχοντας υπηρετήσει επί δεκαετίες στο Δικαστικό Σώμα και αργότερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών εφησυχάζει τα τελευταία 3 χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα, εξυπηρετώντας τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου.

Τό είδα>>> ΕΔΩ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *