ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΗΣΟΥΝ ΜΕ… ΚΑΝΝΑΒΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

3.33/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην ανατολική Θράκη, διπλά στα ελληνικά σύνορα, σκοπεύουν οι Τούρκοι να δημιουργήσουν μεγάλο κέντρο παραγωγής κάνναβης, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τονίζοντας την μεγάλη ωφέλεια από την ανάπτυξη αυτή της καλλιέργειας και την συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Όπως είναι γνωστό η καλλιέργεια της κάνναβης είχε απαγορευτεί εδώ και χρόνια στην Τουρκία. Από το 2016 η απαγόρευση αυτή είχε αρχίσει να χαλαρώνει και επιτράπηκε σε πρωτή φάση η καλλιέργεια της σε 19 επαρχίες. Τώρα σχεδιάζεται η δημιουργία μεγάλου εργοστάσιου επεξεργασίας της κάνναβης στην ανατολική Θράκη, όπου θα υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας της.

Σε μεγάλη ημερίδα που έγινε και στην οποία συμμετείχαν καθηγητές των πανεπιστήμιων Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας, Αϊδινίου, το Κέντρο Διατροφικών Ερευνών, (GAUM), το υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας, το Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών Ατατούρκ και το Ινστιτούτο Ενέργειας Berkin, συζητήθηκε πως η ανάπτυξη της καλλιέργειας της κάνναβης, που χαρακτηρίστηκε σαν «Yeşil Hazine», δηλαδή «Πράσινος Θησαυρός», θα επιφέρει πολλαπλά κέρδη στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι βασικά προϊόντα της κάνναβης είναι το χασίσι και δεύτερη η γνωστή μαριχουάνα.

Παράδεισος λοιπόν για τους… πάσης φύσεως χασικλήδες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Μετά την Αλβανία, τώρα και η Τουρκία θα μπει στο παιχνίδι των ναρκωτικών.Είναι προσοδοφόρο,και όπου υπάρχει εύκολο κέρδος,γιατί όχι.Αποποινικοποίηση είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *