ΘΑ ΜΑΣ…ΔΕΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ

5/5 (10)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με αφορμή αυτή την ιστορία του Κορονιού, που πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες τον έχουν χαρακτηρίσει επιδημία –φιάσκο, το πολιτικό σύστημα, (και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά εδώ υπάρχει και πικρή εμπειρία)  έχει βρει την χρυσή ευκαιρία να εφαρμόσει ασφυκτικά μέτρα στην καθημερινή ζωή, ενώ τώρα θέλει να προχωρήσει και σε νέα μέτρα για να μας δέσει όλους χειροπόδαρα.

Πάνε περίπατο, το σύνταγμα της Ελλάδας που μοιάζει πλέον με…χαρτί υγείας, τα στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα και κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής θα νομίζει ότι η χώρα έχει χιλιάδες νεκρούς για να εφαρμόζονται τέτοια αυστηρά μέτρα.

Δεν είναι τυχαία η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ελληνικών ΜΜΕ για να ρίξουν φταίξιμο στους Έλληνες πολίτες που δεν «πειθαρχούν» και «τολμάνε» να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους, παρουσιάζοντας ακόμα και fake εικόνες με δήθεν «κοσμοπλημμύρες» στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης.

Εξετάζονται επιμέρους παρεμβάσεις, όπως περαιτέρω αστικοποίηση των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ενώ ήδη δόθηκε 10ήμερη παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων για τους ηλικιωμένους.

Σε ότι αφορά, τέλος, το Πάσχα, δεδομένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει οποιοδήποτε μέτρο θ’ αποτρέψει συγχρωτισμό πολλών ατόμων τις ημέρες των εορτών, αλλά και ν’ αποφευχθεί μαζικό κύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Επίσης τεράστια ερωτήματα προκύπτουν από τα μηδενικά αποτελέσματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία (η οποία προχώρησε σε αυτό το περιοριστικό μέτρο μία εβδομάδα πριν την Ελλάδα) καθώς οι τρεις αυτές χώρες μετράνε καθημερινά εκατόμβες νεκρών και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βελτίωση.

Και στις τρεις αυτές χώρες κάποια στιγμή οι νεκροί θα σταματήσουν αλλά όχι λόγω περιορισμών και αναστολής ατομικών ελευθεριών αλλά επειδή ο «κύκλος» απλά θα τελειώσει όπως και οι «πιθανοί» νεκροί.

Η συνέχεια θα είναι ζοφερή από κάθε άποψη και χειρότερη από ένα μεγάλο πόλεμο, καθώς ο κόσμος, αν συνεχιστεί έτσι, θα έχει εξοντωθεί αφού τον εκμηδενίσουν οικονομικά, έτσι ώστε να μην μπορεί να σηκώσει ξανά κεφάλι σε αυτή την…δικτατορία του Κορονιού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *