Θα μας τρελάνουν!!! Αυτά λένε τώρα για τις μάσκες (vid)Ελληνίδα δημοσιογράφος περιγράφει και συγκλονίζει – Το χάος πλησιάζει! (vid)

5/5 (4)

Αυτό πρέπει να το δείτε…

Στην αρχή έλεγαν πως οι μάσκες δεν προστατεύουν. Μετά μας είπαν πως πρέπει να παραχθούν μάσκες δήθεν για να προστατευτούμε και να τις φοράνε υποχρεωτικά ακόμα και οι μικροί μαθητές. Τώρα μας λένε πως οι μάσκες μολύνουν το περιβάλλον και κάτι πρέπει να γίνει.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για πεταμένες μάσκες και γάντια μιας χρήσης!!! Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης: Οι προστατευτικές μάσκες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αποστάσεις, εμφανίζονται ως οι (υποτιθέμενες) βασικές μέθοδοι αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα αφήσουν τα …ίχνη τους στο περιβάλλον για αρκετές δεκαετίες.

Αυτό γιατί εκτιμάται ότι κάθε μήνα χρησιμοποιούνται περίπου 200 δισεκατομμύρια μάσκες και γάντια μιας χρήσης σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτέλεσμα την πρόκληση ενός διαφορετικού κύματος πλαστικών, τα απορρίμματα που οι ειδικοί έχουν ήδη ονομάσει «covid-19 waste».

Πρόβλημα επίσης χαρακτηρίζεται το γεγονός πως οι μάσκες δεν ανακυκλώνονται τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και εξαιτίας της πρόσμιξης του πλαστικού με άλλα υλικά, ενώ και στην χώρα μας η οδηγία είναι να απορρίπτονται στους απλούς κάδους για τα σύμμεικτα απορρίμματα και όχι στους κάδους της ανακύκλωσης, για την οποία η διαλογή γίνεται με τα χέρια από τους υπαλλήλους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ: Το γεγονός ότι μάσκες και γάντια απορρίπτονται στον απλό πράσινο κάδο και στη συνέχεια οδηγούνται για ταφή, όπως περίπου το 80% των απορριμμάτων στη χώρα μας, ή και στον δρόμο, δυσκολεύει πολύ τον υπολογισμό των αντικειμένων αυτού του είδους που έχουν πεταχτεί μέχρι τώρα.

Πρόβλημα λοιπόν και για το περιβάλλον από τον κορωνοϊό. Θα διακοπεί η χρήση μάσκας; Θα κατασκευαστούν… «οικολογικές μάσκες»; Θα μας κλείσουν όλους μέσα; Ή θα μας ετοιμάσουν κάτι άλλο, το οποίο θα είναι λιγότερο επώδυνο και θα… σέβεται το περιβάλλον;

A new type of pollution’: Covid-19 waste ending up in world’s oceans

el.gr

Ελληνίδα δημοσιογράφος περιγράφει και συγκλονίζει – Το χάος πλησιάζει! (vid)

Μητέρα κλαίει με το παιδί της – Συγκλονιστικές εικόνες μέσα σε λαϊκή της Μελβούρνης

Βίαιες συγκρούσεις στην Μελβούρνη, της Αυστραλίας, εκεί που, όπως σας έχουμε γράψει, ασκείται, αυτή την στιγμή, η πιο σκληρή αστυνομική βία σε χώρα του λεγόμενου δυτικού κόσμου, πάνω σε όσους δεν δέχονται τα μέτρα περιορισμού ελευθερίας που επιβάλλονται, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Περισσότερες από 70 συλλήψεις έγιναν σε κεντρικό σημείο της «ελληνοαυστραλικής» πόλης.

Η Ελληνοαυστραλή δημοσιογράφος, Kristina Kostalos, περιγράφει το χάος που προκαλείται, με τάση, συμπληρώνουμε εμείς, να εξαπλωθεί παγκοσμίως. Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με διαδηλωτές μέσα σε λαϊκή αγορά. Ακούγονται ιαχές «ελευθερία, ελευθερία», ενώ όσοι πήγαν να ψωνίσουν τα έχουν χαμένα.

Δυστυχώς όμως «άμαχοι» δεν υπάρχουν. Μητέρα κλαίει μαζί με το μωρό της, ενώ εκτοξεύονται φρούτα και λαχανικά. Η ζωή στην Μελβούρνη άλλαξε απότομα! Τίποτα πια δεν γίνεται με ασφάλεια. Ούτε τα ψώνια στην λαϊκή. Τρομοκρατημένοι οι άνθρωποι περιμένουν σωτηρία, καθώς το χάος πλησιάζει.

Ποιος θα τους την δώσει;

Melbourne Freedom Protests At Queen Victoria Market | 10 News First

el.gr

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *