«ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΜΑΣ»

21Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δυναμική απάντηση στις αιματηρές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων σε πολλές πόλεις της ανατολικής Τουρκίας με δεκάδες θύματα, θα δώσει το ΡΚΚ σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Sözçü.

Η κουρδική οργή θα εκδηλωθεί όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το αρχηγείο του ΡΚΚ, με επιθέσεις και σαμποτάζ κατά πρώτο λόγο στις περιοχές Ντιαρμπακίρ, Şirnak, Hakkari και Mardin, αλλά και σε προέκταση σε όλη την Τουρκία και σαν πρώτο δείγμα ήταν οι ένοπλες συγκρούσεις κατά την διάρκεια όλης της νύχτας σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

22670Όπως αναφέρεται το αρχηγείο του ΡΚΚ ανέθεσε την διεξαγωγή των επιχειρήσεων εκδίκησης όπως ονομαστήκαν χαρακτηριστικά, στους οπλαρχηγούς του ΡΚΚ, Bahoz Erdal και Fehman Hüseyin οι οποίοι ανέλαβαν να συγκροτήσουν στρατό εκδίκησης με την χαρακτηριστική ονομασία, «Kürdistam Özgürlük Şahinleri», δηλαδή, «Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν».

Οι εν λόγω δυο Κούρδοι οπλαρχηγοί έχουν διακριθεί στις συγκρούσεις με τους Τζιχαντιστές στην Συρία και έχουν μεγάλη πείρα από ανορθόδοξο πόλεμο καθώς και από διενέργεια σαμποτάζ γι’ αυτό και έχει ήδη σημάνει συναγερμός στις τάξεις του τουρκικού στρατού για την αντιμετώπιση τους.

Σημειωτέον είναι όπως υπογραμμίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι οι Κούρδοι διαθέτουν οπλικά συστήματα που τους παραδόθηκαν από τους Ρώσους στην Συρία και τα οποία εγγυώνται την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων τους μέσα στο τουρκικό έδαφος. Ενδιαφέρων είναι επίσης και η πληροφορία από την Γενική Ασφάλεια της Τουρκίας ότι ένας ανιψιός του Οτσαλάν με το ψευδώνυμο Koçero, που έχει ήδη ηγηθεί επιθέσεων κατά των Τζιχαντιστών στην Συρία, θα είναι επίσης ένας από τους διευθυντές των κουρδικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Φαίνεται πως το κουρδικό «πάρτι» μόλις τώρα αρχίζει και στην Άγκυρα περιμένουν να… το «γιορτάσουν» ανάλογα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. «Φαίνεται πως το κουρδικό «πάρτι» μόλις τώρα αρχίζει»

    Φαίνεται πως οι Κούρδοι του PKK θέλουν να αποκτήσουν ακόμα περισσότερα θύματα, εκατοντάδες, χιλιάδες, κ.α.

  1. 22 Δεκ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *