ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ(E-Card) ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Όχι μόνο στο γιατρό, αλλά και όταν μπαίνετε σε ένα μπαρ ή στο κομμωτήριο, θα μπορούσε στο μέλλον να είστε υποχρεωμένοι να τραβήξετε την ηλεκτρονική κάρτα. Ακούγεται απλό: εάν πηγαίνετε στον ιδιοκτήτη του πανδοχείου για δείπνο ή θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας, δεν χρειάζεται να δείξετε ένα έγγραφο του τεστ, αλλά απλώς μια κάρτα που έχετε ήδη στο πορτοφόλι σας: η ηλεκτρονική κάρτα.

Η ιδιοκτήτρια ή ο κομμωτής παίρνει μια φωτογραφία από το πίσω μέρος του κινητού τηλεφώνου με την κάμερα και μια εφαρμογή εξέτασης παρέχει ένα απλό σημάδι: σαν ένα πράσινο γάντζο που δείχνει: Αυτό το άτομο έχει εμβολιαστεί, έχει αναρρώσει ή μόλις εξεταστεί. «Όπου δεν αναγνωρίζεται ποια είναι η απόδειξη, δηλαδή εάν υπάρχει τεστ αντιγόνου, εμβολιασμός ή τεστ αντισωμάτων», λέει ο Peter Lehner, πρόεδρος του οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης.

Το μοντέλο της ηλεκτρονικής κάρτας, το οποίο θα λειτουργούσε επίσης για όσους έχουν καταργήσει την εγγραφή από την Elga (ηλεκτρονικό αρχείο υγείας), είναι μόνο μια παραλλαγή του μέλλοντος του πράσινου περάσματος εμβολιασμού που περιγράφει ο Lehner. Στην πραγματικότητα, υποτίθεται ότι υπάρχουν διάφορες μορφές επαλήθευσης: μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, για παράδειγμα.

Το μοντέλο της ηλεκτρονικής κάρτας, το οποίο θα λειτουργούσε επίσης για όσους έχουν καταργήσει την εγγραφή από την Elga (ηλεκτρονικό αρχείο υγείας), είναι μόνο μια παραλλαγή του μέλλοντος του πράσινου περάσματος εμβολιασμού που περιγράφει ο Lehner. Στην πραγματικότητα, υποτίθεται ότι υπάρχουν πολλές μορφές αποδεικτικών στοιχείων: για παράδειγμα μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ή «μια πιστοποιημένη εκτύπωση σε έντυπη μορφή» (διαβάστε: μια εκτύπωση ενός πλαστικού εγγράφου PDF με επίσημη υπογραφή).

Όπου – είτε ψηφιακό είτε χαρτί – η βασική αρχή παραμένει η ίδια: Για την αντίστοιχη απόδειξη (δοκιμή, εμβολιασμός, ανάκτηση) δημιουργείται ένα «πιστοποιητικό» (κωδικός QR), το οποίο διαβάζεται από τρίτο μέρος. Οι ειδικοί του συστήματος υγείας αναμένουν ότι στην αρχή πολλοί θα εμφανίσουν ένα PDF που αποστέλλεται μέσω email με κωδικό QR ή απλά το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε χαρτί.

Ένας γονιός στις ΗΠΑ περιγράφει το εξής περιστατικό: Η κόρη μου επέστρεψε από το σχολείο σήμερα με αυτό το κουμπί στο σακάκι της. Της ρώτησα τι είναι αυτό; Με πληροφόρησε ότι το σχολείο της ζήτησε να το φορέσει για να αναγνωριστεί ως μη τεσταρισμένη και ως αρνητής μάσκας. Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν είναι τίποτα, αλλά για μένα σημαίνει περισσότερα από ό, τι είναι. Δεν είναι απλώς κουμπί. Είναι ένα πρώτο βήμα για την επιλογή ατόμων. Τώρα μάσκες και δοκιμές και σύντομα θα ταξινομήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτήν τη διαδικασία. Τι πιστεύετε όλοι γι ‘αυτό;

https://sun9-56.userapi.com/impf/YR3Sk3BFqJA1XdNVIzwd6qJMOT5h1IVGeXQEwQ/CSFJngHbLvI.jpg?size=810×1080&quality=96&sign=8050508d38e031241330261c24ed56f6&type=album

ΙΤΑΛΙΑ: Ο στρατιώτης πεθαίνει μετά τον εμβολιασμό Covid: έχει ξεκινήσει έρευνα. Η γυναίκα του: «Θέλω δικαιοσύνη!»

«Ένας στρατιώτης που υπηρετούσε στην Αουγκούστα (Συρακούσες), ο Stefano Paternò, 43 ετών, πέθανε από καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του χθες το πρωί. Την προηγούμενη μέρα, ο στρατιώτης είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του Covid. Ο Paternò, που κατάγεται από την Corleone αλλά ζούσε στο Misterbianco (Κατάνια), ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η Επαρχιακή Εισαγγελεία των Συρακουσών ξεκίνησε έρευνα.

Η Caterina Arena, η σύζυγος του αποθανόντος λοχία, θυμάται τις δραματικές στιγμές τη Δευτέρα το βράδυ: «Ο σύζυγός μου είχε το εμβόλιο τη Δευτέρα το πρωί, επέστρεψε στο σπίτι το απόγευμα. Ήταν καλά. Βοήθησε ακόμη και τον γιο μας να ζωγραφίσει μια φωτογραφία, τότε γύρω 7μμ ο πυρετός του άρχισε να αυξάνεται … πήρε ένα Tachypyrna και κοιμήθηκε. Περίπου τα μεσάνυχτα ξύπνησα από τις κραυγές του, έτρεχε, ταλαντεύτηκε στο κρεβάτι και ανέπνεε βαριά. Τηλεφώνησα το 118 αμέσως και πολύ γρήγορα. Οι γιατροί άρχισαν να τον βοηθούν. Για 45 λεπτά έκαναν ό, τι μπορούσαν, ακόμη και έκαναν μασάζ καρδιάς, αλλά δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσαν να κάνουν …

Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να μάθουν τι προκάλεσε την κατάσταση … έπαιρναν ακόμη και ένα επίχρισμα και επέστρεψε αρνητικό … Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: πολλοί από τους συναδέλφους του Stefano που εμβολιάστηκαν είχαν υψηλούς πυρετούς. Ο Stefano Paternò ήταν παντρεμένος και είχε δύο γιους ηλικίας 14 και 11 ετών. «

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Σκοπός τους είναι να καθαρίσουν το κόσμο με τα εμβόλια, και χρησιμοποιούν τις ψεύτο κυβερνήσης τους, και φερέφωνα λοιμοξιολόγους …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *