«Θα γίνονται πόλεμοι παντού. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πουθενά- «ΛΕΒΕΝΤΗ την επόμενη φορά θα συναντηθούμε στην ΠΟΛΗ» !!! ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

5/5 (4)

«Θα γίνονται πόλεμοι παντού. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πουθενά και θα έχει μικρές απώλειες…» Μην με παρεξηγήσεις, την ώρα που σήκωνα το κεφάλι μου, από την μετάνοια που έκανα στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ένα χέρι με χάϊδεψε και μου είπε: – «ΛΕΒΕΝΤΗ την επόμενη φορά θα συναντηθούμε στην ΠΟΛΗ» !!!

ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους εκατομμύρια Κούρδοι βλeπουn τον όνειρο τους για ένα ανεξάρτητο κράτος να πλησιάζει στην υλοποίηση του. Κάποιοι αυτό το είχαν προφητέψει εδώ και πολλά χρόνια.

«Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.
Αποσπάσματα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου.

Συνέχεια εδώ

https://nikosxeiladakis.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%89/

Ας δούμε τι αναφέρουν οι προφητείες για το Κουρδιστάν την ώρα που το Αμερικανικό δημοσιογραφικό κανάλι CNN κάνει λόγο για Κουρδιστάν,βγάζοντας στον ‘αέρᨻ τον χάρτη!(Προσέξτε ότι περιλαμβάνει εδάφη της ΝΑ Τουρκίας-ΒΑ Συρία-Β.Ιράκ και Δυτ.Ιράν!)

Aπό τον Οκτώβριο του 2014 που ξεκίνησαν οι μάχες στο Κομπάνι εναντίον των Τζιχαντιστών,μέχρι σήμερα ,με την εισβολή του Τουρκικού στρατού στη Β.Συρία και τις νέες μάχες στο Κομπάνι αυτή τη φορά εναντίον των Τούρκων,έχουν περάσει 3 χρόνια.Και έπεται το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 για την ανεξαρτησία του.Ηδη υπάρχει μυστική απόφαση ΗΠΑ-Ρωσίας-Ισραήλ για την ίδρυση του Κουρδιστάν, που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.Η Τουρκία ήδη έπεσε στην παγίδα του Τραμπ με την 3η πολεμική επιχείρηση που ξεκίνησε χτες στη Β.Συρία.

Οι προφητείες εξελίσσονται μέσω των γεγγονότων σήμερα. Μας έφερε ο Γέροντας  ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή.Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγγονότα του 1923 και έλεγε ότι θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες.Ο Γέροντας είπε ότι εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι,θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατιστούν από την αρρώστια οι Τούρκοι.(Από το βιβλίο<<Ο Γέροντας Πα’ί’σιος μου είπε >>του Αθανάσιου Ρακοβαλή).ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Επισκέφθηκε τον Γέροντα μια ομάδα κυπρίων οι οποίοι ήθελαν να συζητήσουν το
εθνικό τους θέμα.Από που είστε τους ρώτησε ο Γέροντας.-Από την Κύπρο,Γέροντα.-Τι κάνετε,πως τα περνάτε; -Τι να κάνουμε,μας έφαγαν οι Τούρκοι.Ο Γέροντας χαμογελώντας τους είπε -Εγώ δεν σας βλέπω φαγωμένους.Τους έβαλε να καθήσουν,τους κέρασε και τους είπε-Μη φοβάστε τους Τούρκους,θα διαλυθούν.Οι επισκέπτες παραξενεύτηκαν,αλλά ο Γέροντας συνέχισε -Ναι,σας λέω.Η Τουρκία θα διαλυθεί.Τώρα εσείς να κάνετε τον ψόφιο κοριό και θάρθει ο καιρός που οι Τούρκοι θα πάθουν ζημιά.Κούρδοι και Αρμένιοι,θα κάνουν δικό τους κράτος,θα ανεξαρτητοποιηθούν.Οι υπόλοιποι επειδή δεν σέβονται τους διεθνείς κανόνες θα διαλυθούν ευγενώς από τους Μεγάλους.Μετά σε μας τους Έλληνες θα δώσουν την Πόλη,όχι γιατί μας αγαπούν,αλλά γιατί θα έχουμε τηρήσει μετριοπαθή στάση.Ναι την Πόλη θα την ξαναπάρουμε.(Από το βιβλίο Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ’Ι’ΣΙΟΣ του Διονύσιου Δ.Τάτση.)

Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος

(…) Επιστρέφοντας τώρα στη συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο, θυμάμαι πως με ρώτησε για την Κύπρο, και χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε : «Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική».

Συνέχεια εδώ

https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-2/

Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης – Διδακτικά και προφητικά αποφθέγματα

-Αυτά που θα δουν τα μάτια μας και θ’ ακούσουν τ’ αυτιά μας από εδώ και πέρα δεν θα τα έχουμε ποτέ ξαναδεί ούτε ξανακούσει. Μέσα στην επόμενη εικοσαετία θα γίνουν φοβερά πράγματα. Οι Ευρωπαίοι -για παράδειγμα- θα πάνε να καταργήσουν το άβατο του Αγίου Όρους. (σελ. 109)…

-Λέει ο θείος Παύλος ότι θα έρθει ένας καιρός, και είναι αυτός ο καιρός, τον οποίο διερχόμεθα εμείς, που ο άνθρωπος θα αποστατήσει από την πίστη του στον Θεό και θα στραφεί στην παλαιά δοξασία, στους θεούς του ψεύδους. Θα επαναφέρουν το Δωδεκάθεο.

Και άρχισε να γίνεται αυτό, το έχει ξεκινήσει ένας Οργανισμός και πάνε στον Όλυμπο και ετοιμάζουν το Δωδεκάθεο. 

Θα στραφούνε, λέει, στην παλαιά δοξασία, που ήτανε η αθεΐα, και θα χάσει ο άνθρωπος την ανθρωπιά του, θα χάσει την αλήθεια, θα χάσει την ειλικρίνεια, την πίστη του. 

Δεν θα υπάρχει πίστη στους ανθρώπους. 

Στους χίλιους έναν θα βρίσκεις που θα μιλάει την αλήθεια και οι άλλοι θα τον λένε τρελλό. 

Πόσα θ’ αλλάξουν! Κι όσο πας, χειρότερα θα γίνονται… (σελ. 110)

Θα γίνονται πόλεμοι παντού. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πουθενά και θα έχει μικρές απώλειες. 

Αλλά θα υπάρχει φτώχεια, λιμός, θα κλείσουν και τα σύνορα. 

Εσύ θα ζεις, εγώ δεν θα ζω. θα ζεις και θα το θυμάσαι. 

Τότε θα μείνουν δύο εκατομμύρια Έλληνες πιστοί στον Κύριο. Από αυτούς θα βγουν μάρτυρες. 

Ο σωστός Χριστιανός πρέπει να έχει πίστη, αγάπη, ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, φιλανθρωπία… (σελ. 111)

Βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς αυτή την εποχή που ζούμε εμείς. Υπήρξαν και καλές εποχές, που ζούσαν οι άνθρωποι με αγάπη. 

Ο ένας εφύλαγε τον συνάνθρωπό του, τον αγαπούσε, τον βοηθούσε σε όλα τα πράγματα της ζωής.

Τώρα πάμε αντίστροφη μέτρηση. Δεν προσέχουμε τη ζωή, δεν τη χαιρόμαστε. 

Η απιστία μας σπρώχνει μακριά από την κατάσταση της πολυτίμου αληθείας. Αν δεν έχουμε ούτε ίχνος από την πίστη μας προς τον Θεό, που ψάχνουμε να βρούμε μέσα στο σκοτάδι, να δω τι θα βρεις. 

Δεν θα βρεις τίποτα, πάνω στα βράχια θα χτυπήσεις.

Όπου υπάρχει κίνδυνος, εκεί πέφτει ο άνθρωπος, γιατί αφήσαμε τα πολυτιμότερα πράγματα, την πίστη μας στον Θεό και την αγάπη μας στον συνάνθρωπο.

Όποιος κατορθώσει να κρατήσει αυτά τα δύο, την αλήθεια στον Κύριο και την αγάπη στον άνθρωπο, αυτός πέτυχε τον στόχο του και τον προορισμό του στη γη.

Όταν έρθει ή ώρα, θα φύγει χωρίς στεναχώρια, χωρίς θλίψη, χωρίς πόνο, χωρίς φασαρία, και θα πάει εκεί που είναι γραμμένο, μέσα στη Βασιλεία των Ουρανών. 

θα έχει εφόδιο μία τσάντα γεμάτη καλοσύνη και θα την κουβαλάει μαζί του, για να πάει μπροστά στον φοβερό Κριτή… (σελ. 149)

απόσπασμα από: Διδακτικά και προφητικά αποφθέγματα γέροντος Αμβροσίου Λάζαρη Πνευματικού της Ι. Μovής Δαδίου «Παναγία η Γαυριώτισσα».

simeiakairwn.wordpress.com

Μην με παρεξηγήσεις, την ώρα που σήκωνα το κεφάλι μου, από την μετάνοια που έκανα στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ένα χέρι με χάϊδεψε και μου είπε: – «ΛΕΒΕΝΤΗ την επόμενη φορά θα συναντηθούμε στην ΠΟΛΗ» !!!

Ένας σήμερα έξω από τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στην Θεσσαλονίκη μονολογούσε και έλεγε ΧΩΜΑ – όλα χώμα, είμαστε χώμα, όλα στο χώμα. 

Και του λέω φίλε… – αν φυτέψεις μερικά λουλούδια σε αυτό (αρετές) και τα ποτίσεις με Υπομονή και Πίστη μπορεί το χώμα να ομορφαίνει.. και αυτός επέμενε !

-Θέλουν την Ελλάδα μας ΧΩΜΑ 

 – Πιάσε το τσαπί, του είπα.. ΚΑΙ μπήκαμε μέσα για να προσκυνήσουμε τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ Μπροστά αυτός, πίσω εγώ Στο έβγα του ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ όπου και η Λάρνακα του ΑΓΙΟΥ, στρέφεται και μου λέει … – Είδες που μυρόβλυζε σήμερα δυνατά 

 – Ναι, του είπα ..ήταν κάτι ξεχωριστό γιατί πλησιάζει η γιορτή του – Σε ευχαριστώ για τις κουβέντες που είπαμε, είμαι στρατιωτικός στα ΟΥΚ 

– Μην με παρεξηγήσεις, την ώρα που σήκωνα το κεφάλι μου από την μετάνοια που έκανα στον ΑΓΙΟ, ένα χέρι με χάιδεψε και μου είπε: – ΛΕΒΕΝΤΗ την επόμενη φορά θα συναντηθούμε στην ΠΟΛΗ 

 Τον κοιτούσα, τον ξανακοιτούσα , είχε την κοψιά των ειδικών δυνάμεων των καταδρομών, μέχρι που μου το επιβεβαίωσε… και είδα ότι τον έλεγαν και Δημήτρη. 

Προχωρήσαμε να προσκυνήσουμε την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Σουμελάς που φιλοξενείτε αυτές τις ημέρες στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ. 

 Εκεί τον έχασα σίγουρα θα ξαναβρεθούμε πολλοί εκεί που του είπε ο ΑΓΙΟΣ (τελικά αυτός ο μυστηριώδης τύπος μου έδωσε χαρά μαζί με το Προσκύνημα) 

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Φώτο: στο χώρο του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη

https://odysseiatv.blogspot.com

Η έκτη σάλπιγγα της Αποκάλυψης, το λύσιμο των Αγγέλων στον ποταμό Ευφράτη… και το κακό που θα ξεκινήσει από την Συρία…

«Λύσον τους τέσσαρας αγγέλους τους δεμένους επί τω ποταμώ τω μεγάλω Ευφράτη».

Το εύλογο ερώτημα είναι ποιοι είναι οι τέσσερις άγγελοι, που ελύθησαν για να σκοτώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων. Σε αυτό το ερώτημα έχουμε διάφορες ερμηνείες.

Οι δύο κύριοι ερμηνευτές της Ιεράς Αποκαλύψεως, Άγιοι Ανδρέας και Αρέθας Καισαρείας λένε ότι, ίσως, είναι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ουριήλ και Ραφαήλ ως Αρχιστράτηγοι των ταγμάτων των αγγέλων, οι οποίοι εξαπολύονται εις την των ασεβών κατάκριση και γι’ αυτό αφανίζουν το ένα τρίτο των ανθρώπων. Αλλά, ίσως είναι οι πονηροί δαίμονες, οι οποίοι δέθηκαν με την παρουσία του Χριστού και τώρα λύνονται με θείο πρόσταγμα και εξέρχονται δια να ταράξουν τα έθνη.

«Εγώ δε του τους οίμαι πονηροτάτους είναι δαίμονας δεθέντας εν τη Χριστού Παρουσία· ους κατά θείον πρόσταγμα εκ του υπερουρανίου θυσιαστηρίου εξερχομένους, ου ην το εν τη παλαιά σκηνή αντίτυπον, υπό θείου αγγέλου λύεσθαι, ώστε ταράξαι τα έθνη, ου μόνον κατά Χριστιανών, αλλά και κατ’ αλλήλων· ως αν οι μεν δόκιμοι και πιστοί φανεροί γένονται, και μειζόνων αμοιβών και των άνω μονών άξιοι φανώσιν, ως σίτος ώριμος».

Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος κάνει μια πολύ εύστοχη τοποθέτηση, λέγει ότι «οι τέσσερις άγγελοι οι δεδομένοι εις τον ποταμόν Ευφράτην πιθανότατα να είναι οι τέσσερις άγγελοι του κεφαλαίου επτά, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να επιφέρουν καταστροφές στον κόσμο, αλλά εμποδίστηκαν από έναν άλλο άγγελο να μην το πράξουν μέχρι να σφραγισθώσιν οι δούλοι του Θεού. Ήδη, όμως, οι δούλοι του Θεού είναι σφραγισμένοι, όπως αναφλερει το κεφάλαιο Ζ’, 2-8 και η καταστροφή εξαπολύεται κατά των μη εσφραγισμένων. Είναι τέσσερις οι άγγελοι, διότι εις τα τέσσερα σημεία του ορίζοντος, δηλαδή, σε όλο τον κόσμο, όπου είναι οι μη εσφραγισμένοι, πρόκειται ούτοι να αποσταλώσι»…

Συνέχεια εδώ

Σιγάσιγά ο κοσμάκης ξυπνάει, καταλαβαίνει ότι το κακό από την Συρία θα … Η Τρίτη Εισβολή της τουρκίας στην Βόρειο Συρία και ανατολικά του Ευφράτη έκανε τις τελευταίες μέρες πολύ κόσμο να ξανα ανοίξει τα βιβλία ή άλλοι τα ανοίγουν για πρώτη φορά.
Ότι πιο εγγυημένο στις μέρες μας είναι αυτά που ειπώθηκαν από τις κορυφές της πατερικής αγιότητας πριν δεκαετίες.
Αυτό που άνοιξε στην Συρία σαν φωτιά θα σβήσει στο ΑΙΓΑΙΟ, μου είπε ένας παππούλης πριν λίγο και συμπλήρωσε , αφού μας καψαλίσει.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν πριν αρκετά χρόνια αρκετοί αρθρογραφούσαν αφιλοκερδώς αναλύοντας την γεωπολιτική επικαιρότητα υπό το πρίσμα των προρρηθέντων λόγων των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας περί επερχομένων καταστάσεων που σήμερα βιώνουμε, κάποιοι ταγοί αλλά και αναλυτές επί στρατιωτικών θεμάτων μας συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση για να μην ερεθίζουμε τον τούρκο, ώστε να μπορούν οι επενδύσεις κάποιων να αποφέρουν κέρδη με την γείτονα χώρα.
Τελικά κέρδος είχε μόνο ο τούρκος και μάλιστα « από πολλές πάντες»
Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν και ο κάθε κατεργάρης ετοιμάζεται να καθίσει στον πάγκο της ιστορίας για να απολογηθεί για τις ζημίες μιας χώρας που την αδίκησαν όλα τα θηρία της γης και ετοιμάζονται να τις δώσουν το χαριστικό κτύπημα.
Κάποιοι πνευματικοί που δεν πιστεύουν λέξη από αυτά που είπε προφητικά για τα εθνικά μας θέματα ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θέτουν ως προτεραιότητα την μετάνοια του λαού, αλλά θα είχαν δίκαια πολλά αν έβαζαν πρώτα την δική τους μετάνοια για παράδειγμα. Και φυσικά η δική τους μετάνοια μετράει περισσότερο στον ουρανό από ότι του κοσμάκη που προσπαθεί με χίλια ζόρια να διέλθει τις συμπληγάδες της καθημερινότητας που του επέβαλλαν δόλιες οικονομικές πολιτικές και προπαγάνδες αμαρτίας και διαστροφής.
Στο κήρυγμα μιας Κυριακής ένας Δεσπότης στον λόγο του εκθείαζε την παρουσία ενός πολιτικού με φιλοφρονήσεις.
Και τι φιλοφρονήσεις!!
– « εκκλησία και πολιτεία πρέπει να έχουμε την ίδια συναντίληψη για το καλό του τόπου»
Πετάχθηκε μια γιαγιά και είπε:
– « Εμείς με ψεύτες πολιτικούς δεν ταυτιζόμαστε, αν θέλετε να ταυτιστείτε εσείς και να δώσετε λόγο στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ»
Αδελφοί το φωνάζουμε ότι μέσα στο σκάφος της Εκκλησίας θα σωθούμε, αλλά το πατερικό πνεύμα και η κοινή λογική που μας χάρισε ο ΘΕΟΣ λέει « όσο μεγάλες οι παρεκτροπές των ποιμένων τόσο μεγάλα τα δεινά του λαού και του χριστεπώνυμου πληρώματος»
Με λίγα λόγια αυτά που ειπώθηκαν πνευματοκίνητα από ΑΓΙΟΥΣ θα γίνουν, το θέμα είναι ότι ανάλογα με το επίπεδο της μετανοίας ή της αδιαφορίας που βρισκόμαστε κλήρος και λαός να μην τα ζήσουμε στις πιο σκληρές εκδοχές τους.
Το επίπεδο μας σήμερα είναι πολύ χάλια και φαίνεται ότι θα βιώσουμε σοκαριστικά την σκληρή εκδοχή των προφητειών.
Δείτε τι γίνεται σήμερα .. το ένας έθνος εναντίον του άλλου έθνους και η μια εκκλησία εναντίον της άλλης εκκλησίας.
Δείτε τι ξεκίνησε και πως πάει αυτό που πλησιάζει απειλητικά την πατρίδα μας.
ΣΟΚ και ΔΕΟΣ – ΠΕΙΝΑ- ΜΕΤΑΝΟΙΑ και μεγάλες ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ
«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι».

«Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι».


«Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη».


«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».


«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…».


Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….». ( πρόκειται για τη γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά).


«Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…».


«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία».


«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».


«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους».


Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”». Και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει».


«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα.Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.


Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…».


«Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991.


«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.».


«Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική».«Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), ως πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή».


Πηγή: Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994», εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία
https://www.dogma.gr/diafora/gerontas-pa%CE%90sios-oi-tourkoi-tha-mas-chtypisoun-alla-i-ellada-de-tha-pathei-megali-zimia/106107/
Αδελφοί να προσδεθούμε δίχως φατριασμούς στο κατάρτι του σκάφους της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, να γίνουμε σαν τον Οδυσσέα στην υπομονή και την καρτερία για να ξαναγράψουμε πάλι ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ .

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr


Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *