ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ…ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

5/5 (8)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όχι μόνο δεν δείχνει ο κύριος Ερντογάν να έχει συμβιβαστικές διαθέσεις στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που γίνεται στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου για το θέμα που προέκυψε με την Ελλάδα από την συμφωνία Τουρκίας Λιβύης, αλλά, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, θα ζητήσει και την…στήριξη της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Η κατάσταση μετά την εξέλιξη αυτή της συμφωνίας Λιβύης Τουρκίας έχει ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές που υποτίθεται έχει θέσει η Ελλάδα για να υπάρχουν δίαυλοι συνομιλιών με την Άγκυρα και τα πράγματα εξελίσσονται σε «επικίνδυνου» ατραπούς, όπως το προβάλλουν και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει την στήριξη του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, το ίδιο το ΝΑΤΟ γελοιοποιείται με τον πιο ξευτιλιστικό τρόπο, καθώς, όχι μόνο δεν συζητάει κάποιας μορφής στήριξης αλλά για άλλη μια φορά αφενός νίπτει τας χείρας του και αφετέρου γλυκοκοιτάζει προς την πλευρά της Άγκυρας, συστήνοντας μας να…τα βρούμε με την Τουρκία.

Αυτά για να καταλάβουμε επιτέλους με ποιους συμμάχους έχουμε κτίσει τις τελευταίες δεκαετίες την εξωτερική μας πολιτική, πολιτικής εθνικής μειοδοσίας.

Ως εδώ και μη παρέκει.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *