ΘΑΥΜΑΣΤΟ Σημείο στήν Λευκορωσία σε Λιτανεία ο ….Πελαργός ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ τήν Κα Θεοτόκο!….. . Ο Ρώσος Ηγούμενος Σέργιος από Μοναστήρι στα Ουράλια Ορη, εκτοξεύει α ν ά θ ε μ α τ α για όλους τους συνεργάτες τού κοροναϊού.!

4.78/5 (9)

Στην Λευκορωσία ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ διόλου οι Εκκλησίες, ο δέ Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, ήταν και είναι ανένδοτος νά ΜΗΝ κλείσουν οι Εκκλησίες!

Σήμερα έγινε 4 ώρες Λιτανεία τής θαυματουργής εικόνος τής Κας Θεοτόκου στην Λευκορωσία και στα τελευταία 12 χιλιόμετρα ενσωματώθηκε μαζί τους, ‘θαυμαστώ τώ τρόπω’ καί ένας …πελεκάνος, ο οποίος ακολούθησε την λιτανεία μέχρι τέλους!
Δ Ε Ι Τ Ε ! Ο πελεκάνος προπορεύεται σημαιοφόρος τής Λιτανείας.

Η αστυνομία ΒΟΗΘΗΣΕ την λιτάνευση τής Αγίας Εικόνος και άσκησε καί μέριμνα προστασίας καί γιά τον πελεκάνο.
Στην τελευταία στάση τής λιτανείας γιά τήν δέηση, πρίν τό τέλος δύο χιλιόμετρα, ο πελεκάνος στάθηκε και αυτός ακίνητος μπροστά στην θαυματουργή Εικόνα της Κας Θεοτόκου και την ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ, τήν ακούμπησε με τον ράμφος του!

Για τον Πελεκάνο, παρακάτω ο θρύλος του και ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός.

Μέσα στους άφθαστους υμνολογικούς θρήνους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι συγκινούν κάθε καρδιά, ξεχωρίζει το αλληγορικόν εγκώμιον του Επιταφίου, το όποιον ψάλλει:
«’Ώσπερ πελεκάν την πλευράν Σου τετρωμένος, Λόγε, σούς θανόντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρουνούς».
Ο πελεκάνος είναι από τα πλέον φιλόστοργα πτηνά.  Κτίζει την φωλιά του σε υψηλούς βράχους και εκεί γεννά και εκκολάπτει τους νεοσσούς του. Τρέχει παντού για να εξοικονόμηση την τροφήν των.
Αλλά ακριβώς την ώραν που απουσιάζει ο πελεκάνος, πλησιάζουν οι διάφοροι όφεις οι οποίοι έχουν αφυπνισθή από την χειμερινήν νάρκην και σύρονται πειναλέοι μέχρι τις φωλεές των πελεκάνων και ροφούν το αίμα των μικρών…
Επιστρέφων ο πελεκάνος ευρίσκει αυτά εις απελπιστικήν κατάστασιν και σχεδόν ετοιμοθάνατα.  Δι’ αυτό, λέγεται, ότι με το ράμφος του σχίζει το στέρνον του και κύπτων επάνω από τα μικρά του αφήνει να στάξη το ζεστό του αίμα μέσα στα μισάνοικτα στόματα των μικρών του, τα όποια τότε ανασταίνονται!

Δείτε το βίντεο εδώ

https://scripta—manent.blogspot.com/2020/04/blog-post_144.html

Ο Ρώσος Ηγούμενος Σέργιος από Μοναστήρι στα Ουράλια Ορη, εκτοξεύει α ν ά θ ε μ α τ α για όλους τους συνεργάτες τού κοροναϊού.!

Ο Ρώσος Ηγούμενος Σέργιος σε προχθεσινή ομιλία του, εκτοξεύει  α ν ά θ ε μ α τ α  γιά όσους Αρχιερείς, Ιερείς, καί λαϊκούς κήρυξαν πώς ο κοροναϊός, υποσκέλισε τήν Εκκλησία και τις έκλεισαν.

Άγιος Σεραφείμ τού Σάρωφ:
Τα έσχατα χρόνια ο δρόμος γιά τόν Αδη, θα είναι γεμάτος Αρχιερατικά Άμφια.

Επίσης είπε, πώς είναι σχέδιο των σατανιστών νά πεινάσει η ανθρωπότητα.
Επίσης είπε, νά βγούμε όλοι στούς δρόμους.

Кто посягает на закрытие храмов – анафема | Схиигумен Сергий

Ποιά είναι η επίσημη Εκκλησία;

Πάσχα μισό μίλι ΚΑΤΩ από τήν ΓΗ !

Γέροντας Ιουστίνος Πίρβου ο ομολογητής

«Τίποτα δεν εμπόδιζε τους κρατούμενους [στις φυλακές] να αγαπούν τον Χριστό, την Εκκλησία τους, τη χώρα και τον λαό τους…  Δάκρυα χαράς ανέβλυζαν από τα βάθη της καρδιάς των αιχμαλώτων, όποτε ήταν σε θέση να γιορτάσουν τις μεγάλες εορτές, ιδίως το Πάσχα […].  Το 1954 γιόρτασαν το Πάσχα στο ορυχείο της Μπάϊα Σπρίε, μισό μίλι κάτω από τήν γή. 

Αυτό ήταν το πιο δυνατό Πάσχα που έζησε ποτέ ο π. Ιουστίνος και το γιόρτασε μαζί με 100 άλλους αιχμαλώτους.  Αφηγείται ο ίδιος: ΄Πώς μπορούσαμε να γιορτάσουμε το Πάσχα;
Παίρναμε όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα από τις μηχανές θραύσης βράχων και τα προσαρμόζαμε πάνω σ΄ ένα σχοινί. Ύστερα τα χτυπούσαμε με ένα μεταλλικό ραβδί, από τη μια άκρη του σχοινιού ώς την άλλη.  Έκαναν ένα θαυμάσιο ήχο, αναγγέλλοντας έτσι την έναρξη της Ακολουθίας. 
Ήταν η στιγμή που μπαίναμε στον αναβατήρα και κατεβαίναμε στον χώρο όπου είχε στηθεί ένα πρόχειρο ιερό και σταυροί κατασκευασμένοι από δοκάρια. 
Ήταν εκείνη η στιγμή, που αισθανόμασταν να μας κόβεται η ανάσα, μ΄ έναν τρόπο βαθύ, πνευματικό. Εμείς οι ιερείς ψάλλαμε όλα όσα γνωρίζαμε, δυνατά και εκ βάθους καρδίας, ρισκάροντας τα πάντα. Ήμασταν κατά κάποιον τρόπο εκστατικοί, έξω από τον εαυτό μας. 
Όμως κανείς δεν είχε φόβο.  Όλοι ήμασταν ομόφρονες:Ή τώρα ή ποτέ! Οι φοβισμένοι φρουροί κρύφτηκαν αλλά δεν τόλμησαν να καλέσουν την ασφάλεια. Λέξη δεν έβγαλαν
Μπήκαμε στον αναβατήρα ψάλλοντας το »Χριστός ανέστη»!  Ύστερα ακούσαμε την επόμενη βάρδια εργασίας να κατεβαίνει από το ισόγειο επίπεδο.
Μπορούσαμε να ακούσουμε τις ψαλμωδίες τους στα βάθη του ορυχείου[…]  Μετά από αυτά τους άφησαν κλειδωμένους στα κελλιά τους για δύο ημέρες…

Από το βιβλίο: Γέρων Ιουστίνος Πίρβου «Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης» / Εκδ.ΑΘΩΣ, ΣΕΛ.77
https://proskynitis.blogspot.com/2020/04/blog-post_127.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΥΡΙΕ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟ!!! ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ . ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΡΓΟΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *