Η BIG PHARMA ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΗΔΗ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

5/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Αφού η Pfizer και η Moderna δείξουν πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι η επιχείρηση εμβολίων κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, οι φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο βιάζονται να προετοιμαστούν για μια μεταλλαγμένη αναβίωση του COVID-19 ή ίσως έναν νέο ιό, όπως ο Dr. Ο Anthony Fauci και άλλοι παραδέχονται ότι το SARS-CoV-2 μπορεί να δραπετεύσει από ένα κινεζικό εργαστήριο παρά από το φυσικό περιβάλλον. Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, το Bloomberg επεσήμανε τις προσπάθειες της GlaxoSmithKline (GSK), η οποία επενδύει στην επιχείρηση εμβολίων για να μείνει μπροστά από την επόμενη πανδημία, ενώ αναπτύσσει την επόμενη γενιά εμβολίων COVID-19 (καθώς οι διεθνείς ικανότητες παραγωγής της θα μπορούσαν να το δώσουν ένα ξεκίνημα στην προμήθεια αναπτυσσόμενων χωρών). Αυτή είναι μόνο η τελευταία ένδειξη ότι η υποστήριξη του Προέδρου Μπάιντεν για μια πρόταση του ΠΟΕ για άρση της προστασίας IP από τα εμβόλια COVID είναι μόνο απάτη και ότι η φαρμακευτική βιομηχανία θα κάνει ό, τι έχει στην (σημαντική) δύναμη της για να το αποτρέψει.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-22/glaxo-gets-ready-for-next-pandemic-after-covid-vaccine-stumble

https://www.bloombergquint.com/business/glaxo-gets-ready-for-next-pandemic-after-covid-vaccine-stumble

 Επιπλέον, η GSK βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να μεταφέρει την ανάπτυξη και την έρευνα εμβολίων στη χώρα εκτός από την παραγωγή, δήλωσε ο διευθυντής εμβολίων της εταιρείας, Roger Connor. Αυτά τα εργαστήρια πρέπει να είναι εξοπλισμένα με «τεχνολογίες εμβολίων για την καταπολέμηση θανατηφόρων ιών του μέλλοντος», είπε σε συνέντευξή του. «Επί του παρόντος, τα κύρια κέντρα Ε & Α της Glaxo για εμβόλια βρίσκονται στο Βέλγιο, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Όταν κάθε κυβέρνηση ακολουθεί αυτήν την πανδημία, θα αρχίσει να σκέφτεται την κατασκευή εντός των συνόρων τους, ή τουλάχιστον εντός της περιοχής τους», δήλωσε ο Κόνορ.

Θέλουμε να «δημιουργήσουμε μια κρατική ικανότητα παραγωγής και ανάπτυξης εμβολίων για το μέλλον». Η GSK και οι υποστηρικτές αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Paul Singer’s Elliott Management, βρίσκονται στη διαδικασία αποχώρησης από το τμήμα υγείας των καταναλωτών της εταιρείας το επόμενο έτος και αποχωρώντας από τα τμήματα βιοφαρμακευτικών προϊόντων και εμβολίων, επιχειρήσεις που η Connor αποκαλεί «κοσμήματα» της εταιρείας.

Είτε η επόμενη πανδημία είναι η γρίπη των πτηνών είτε ο Έμπολα, ο Κόνορ λέει ότι η GSK θα είναι έτοιμη: «Έχουμε μία από τις ευρύτερες τεχνολογικές πλατφόρμες οποιασδήποτε εταιρείας εμβολίων», είπε. Για να προετοιμαστείτε για μια μελλοντική πανδημία, «πρέπει να έχετε μια πλήρη ολοκλήρωση, πρέπει να έχετε μια μεγάλη μάζα, πρέπει να έχετε επιλογή τεχνολογίας, πρέπει να έχετε έναν κινητήρα Ε & Α που είναι πολύ συνδεδεμένος με την επιστήμη και για την επιτήρηση του κράτους από ανάπτυξη ιών. «και η GSK φέρνει όλα αυτά τα πράγματα. » Φυσικά, το καλύτερο σενάριο για το GSK θα ήταν οι τρέχουσες δοκιμές εμβολιασμού COVID να οδηγήσουν σε έγκριση έως το τέλος του έτους, γεγονός που θα έδινε στην εταιρεία αρκετό χρόνο για να αξιοποιήσει τη μαζική διεθνή αγορά για την επόμενη γενιά εμβολίων.

Η GSK και ο συνεργάτης της Sanofi σχεδιάζουν να ξεκινήσουν προηγμένες μελέτες με περισσότερα από 37.000 άτομα τις επόμενες εβδομάδες, με πολλαπλές συνταγοποιήσεις του εμβολίου για καλύτερη προστασία από παραλλαγές που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και την Ινδία. Οι περισσότερες από τις μελέτες θα πραγματοποιηθούν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και θα επικεντρωθούν σε περιοχές με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης προκειμένου να «έχουν κάθε πιθανότητα να καταστήσει επιτυχημένη τη μελέτη», δήλωσε ο Connor. «Ναι, υπάρχουν και άλλοι που κερδίζουν περισσότερα με τον Covid βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Connor. «Αλλά όταν εξετάζουμε το συνολικό χαρτοφυλάκιο, τις καινοτομίες και τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε, πιστεύουμε ότι είναι ισχυρότερο από οποιοδήποτε άλλο και είναι λίγο υποτιμημένο αυτήν τη στιγμή.» Ακόμη και πριν από το COVID, οι πωλήσεις εμβολίων της εταιρείας αυξάνονταν, αυξάνοντας το 50% σε μια τετραετή περίοδο.

Το εμβόλιο έρπητα ζωστήρα, το Shingrix, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προϊόντα της εταιρείας και ο Connor λέει ότι υπάρχουν περισσότερα blockbusters, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού για ηλικιωμένους, ενήλικες και έγκυες μητέρες, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένες μελέτες. Συμπέρασμα: Όποιος θέλει να επενδύσει σε μια εταιρεία που είναι σε θέση να καταπολεμήσει την επόμενη πανδημία θα πρέπει να ρίξει μια ματιά στο GSK.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *