Η «ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ» ΠΟΥ ΤΗΣ…ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η μεγάλη και αναδυομένη «υπερδύναμη» που επιδιώκει να κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή μας, που συνεχίζει να απειλεί προκλητικά την εθνική μας κυριαρχία, που φιλοδοξεί να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία, δυστυχώς αδυνατεί να καλύψει με ηλεκτρικό ρεύμα την επικράτειας της με αποτέλεσμα χιλιάδες ώρες μεγάλα τμήματα των αστικών κέντρων να μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Αυτά δεν είναι αυθαίρετες αναφορές, αλλά μια έκθεση που αναδεικνύει την πραγματικότητα από το Επιμελητήριο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (EMO) της Κωνσταντινούπολης, που δημοσιεύεται στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το EMO, (Elektrik Mühendisleri Odası), σε γενική κλιμάκια στην Τουρκία το περασμένο έτος οι διακοπές ρέματος ξεπέρασαν τις 72 χιλιάδες ώρες .

Η κατάσταση είναι τραγική ειδικά σε πολλές περιοχές της πυκνοκατοικημένης Κωνσταντινούπολης όπου καθημερινά σχεδόν γίνονται ανακοινώνεις σε ποιες περιοχές θα γίνει διακοπή ρεύματος, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές της δεκαετίας του εβδομήντα και στις αρχές της δεκαετίας το ογδόντα όταν και τότε, (προσωπική εμπειρία), ήταν τραγικό το ενεργειακό πρόβλημα και οι διακοπές ρεύματος ήταν καθημερινές με συγκεκριμένο ωράριο πρόγραμμα.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς σύμφωνα με την τουρκική «Ρυθμιστική Αρχή Αγοράς Ενέργειας», (EPDK), το ενεργειακό πρόβλημα θα επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να συνεχιστούν με προοπτική να αυξηθούν οι διακοπές ρεύματος ενώ θα υπάρξουν και αυξήσεις των τιμών της κατανάλωσης ενέργειας. Η κατάσταση αυτή έχει και ζημιογόνες συνέπειες για την τουρκική οικονομία καθώς πολλές οικονομικές δραστηριότητες έχουν μεγαλύτερο κόστος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *