«Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

601639cd55094c0e_480x270Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν έχουν τέλος οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό καθώς συνεχώς αποκαλύπτονται και νέες συνομωσίες για την ανατροπή του καθεστώτος, φανερώνοντας μια πολύ εύφλεκτη και εύθραυστη κατάσταση που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Μετά την αιφνιδιαστική σύλληψη δυο ναυάρχων στην Σμύρνη, τώρα όπως έγινε γνωστό από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, ανακαλύφθηκε νέα μεγάλη συνομωσία ανατροπής του Ερντογάν με συνέπεια να καθαιρούνται 18 στρατηγοί ενώ ο γενικός εισαγγελέας ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες για συνωμοσία προς ανατροπή του πολιτεύματος της ισλαμικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στο στόχαστρο εκτός από τους 18 στρατηγούς, γεγονός που έχει χαρακτηριστεί σαν η σφαγή των στρατηγών, άλλοι 30 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί είναι στο στόχαστρο της δικαιοσύνης οι οποίοι όπως έγινε γνωστό ήταν προσκείμενοι στον εξόριστο ισλαμιστή ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν, με τον οποίο ο Ερντογάν από το 2010 βρίσκεται σε ανελέητο πόλεμο.

Εκτός από αυτούς οι ανακρίσεις όπως αναφέρεται, αναμένεται να διευρυνθούν γιατί το κύκλωμα επιρροής του Φετουλάχ Γκιουλέν φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στην αρχή είχε θεωρηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα έντονο κλίμα καχυποψίας μέσα στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες αφού εκκαθαριστήκαν από τα κεμαλικά στοιχεία με τις συνωμοσίες Ergebekon και Balyoz, τώρα αντιμετωπίζουν έντονο το πρόβλημα των φίλα προσκειμένων αξιωματικών στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Κύκλοι του προέδρου Ερνογάν αναμένουν η κατάσταση να ξεκαθαριστεί στις ετήσιες κρίσεις του ερχόμενου Αύγουστου, αν και πολλοί σχολιαστές δεν βλέπουν το πράγμα να ξεκαθαρίζει εύκολα καθώς η διείσδυση των στοιχείων που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν που είχε αρχίσει πριν ακόμα από την άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία, είναι πολύ μεγάλη, ενώ η ζημιά που γίνεται τώρα στις ένοπλες δυνάμεις, όπως σχολιάζεται από τον αντιπολιτευόμενο τύπο είναι ανεπανόρθωτη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΣΦΑΞΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *