Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ, Η ΑΓΡΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ «ΠΟΚΕΡ» ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον τελευταίο καιρό το σύστημα έχει λυσσάξει να κόβει συνεχώς δημοσιεύματα και βίντεο στο yutube, στο facebook, ακόμα και ιστοσελίδες και να καταργεί μπλογκ με την κατηγορία ότι διαδίδουν hoaxes και fake ειδήσεις, που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της συνομωσιολογίας.

Σε μια δημοκρατία, η λογοκρισία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της άσχετα αν αυτά που λογοκρίνονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό θα το κρίνει ο αναγνώστης αφού ερευνήσει αυτά τα δημοσιεύματα και θα καταρρεύσουν στην συνέχεια.  Σε μια δικτατορία όμως, όπως αυτή που ζούμε σήμερα σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο που έχει εγκαθιδρυθεί και επιδεινωθεί με την ιστορία του Κορονοϊού, η λογοκρισία έχει χτυπήσει κόκκινο και θυμίζει στον τομέα της ενημέρωσης έντονα καθεστώτα αλλά Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν, κλπ.

Έτσι κόβονται απόψεις μεγάλων και έγκριτων επιστημόνων, όπως πχ. του καθηγητή κ Ιωαννίδη από τις ΗΠΑ, αλλά και πολλών άλλων ακόμα και μαρτυρίες νοσοκόμων που δουλεύουν σε νοσοκομεία, ακόμα και συγγενών θυμάτων από την επιδημία, μόνο και μόνο γιατί δεν συμφωνούν με την επίσημη εκδοχή της εξάπλωσης της επιδημίας.

Ενώ ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον Π.Ο.Υ για ψευδή παραπληροφόρηση, ενώ ακόμα και κράτη όπως η Αγγλία, η Αυστραλία, αλλά και η Γαλλία, έχουν ζητήσει επίσημα εξηγήσεις από την Κίνα για την δημιουργία του Κορονοϊού, το σύστημα επιμένει πως αυτή η επιδημία έχει φυσική προέλευση και δεν ευθύνεται κανένα εργαστήριο, όπως το σατανικό εργαστήριο παραγωγής ιών του Βουχάν της Κίνας και κόβει αβέρτα αναρτήσεις που έχουν σχέση με αυτό το θέμα.

Δηλαδή και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντολαντ Τραμπ, είναι… συνομωσιολόγος. Φυσικά εδώ παίζεται και το μεγάλο παιχνίδι των αμερικανικών εκλογών και το Βαθύ Κράτος έχει λυσσάξει να παρουσιάζει μια μεγάλη τραγωδία με πρόφαση τον Κορονοϊό για να μην ξανά εκλεγεί ο Τραμπ στις επικείμενες το φθινόπωρο εκλογές.

Αν είναι πιθανό πολλές ειδήσεις που κυκλοφορούν να είναι πλαστές, όπως να είναι πλαστές και οι ειδήσεις του ίδιου του συστήματος, εκείνο που έχει θριαμβεύσει, ιδίως στα sodial media, είναι η σύγχρονη δικτατορία της λογοκρισίας που συνεπικουρείται και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις εξυπηρετώντας το σύστημα για να συμβάλουν στην επιβολή αυταρχικών μέτρων κατά του κόσμου και της οικονομίας.

Το τραγικό σίγουρο είναι πως τα θύματα και οι νεκροί από αυτή την υπόθεση θα είναι πολύ περισσότεροι από τα εξακριβωμένα θύματα της επιδημίας του Κορονοϊού και αυτό δεν θέλει με τίποτα το σύστημα να προβληθεί ευρέως, γιατί θα αποβεί μπούμερανκ στην «σωτήριο» πολιτική του, στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *