Η Σαουδική Αραβία υποφέρει από επιθέσεις Houthi. Υπάρχει νέα δουλειά για τους μισθοφόρους της Τουρκίας;(Βίντεο)

Ο Ansar Allah της Υεμένης δίνει την εντύπωση ότι διαθέτει μια ατελείωτη προμήθεια drone. Οι Χούτι (όπως είναι και ο Ansar Allah είναι επίσης γνωστοί) φαίνεται να είναι ικανοί στη χρήση τους, εάν οι δικοί τους ισχυρισμοί πρέπει να είναι απόλυτα αξιόπιστοι. Στις 11 Απριλίου, δύο αεροσκάφη Qasef-2K χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν χωριστά το Αεροδρόμιο Jizan και την αεροπορική βάση King Khalid. Το αεροδρόμιο Jizan είναι ένας νέος στόχος που πρόσφατα εμφανίστηκε σε αναφορές για επιθέσεις Houthi. Η τοποθεσία περιλαμβάνει υπόστεγα που περιέχουν σαουδαραβικά πολεμικά αεροπλάνα.

Η αεροπορική βάση του Βασιλιά Khalid στο Asir πάσχει συχνότερα από τις επιθέσεις drone Houthi και έχει υποστεί επιθέσεις τουλάχιστον 4 φορές σε ξεχωριστά περιστατικά από την 1η Απριλίου. Στις 9 Απριλίου, το αεροδρόμιο Jizan έγινε στόχος για πρώτη φορά, και το Διεθνές Αεροδρόμιο Abha. Οι Χούτι χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη τους για να διαταράξουν τις εναέριες επιχειρήσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Το Ριάντ γενικά είτε αρνείται αυτές τις αναφορές επιθέσεων είτε λέει ότι ήταν αναποτελεσματικές, ενώ ο Ansar Allah ισχυρίζεται ότι εκπλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του.

Οι συγκρούσεις επί τόπου συνεχίζονται στην Υεμένη, με τον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας και τους Χούτι να μάχονται στην περιοχή Madghal και στη νότια περιοχή Kadhah. Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να ανακαλύψει κάθε λόγο για τον οποίο αποτυγχάνει ο πόλεμος της στην Υεμένη και στις 10 Απριλίου ανακοίνωσε την εκτέλεση τριών από τους στρατιώτες της για «υψηλή προδοσία». Υποτίθεται ότι συνεργάστηκαν με έναν εχθρό εναντίον των στρατιωτικών συμφερόντων του Ριάντ. Θα μπορούσαν να είχαν επαφή με τους Χούτι ή με το Ιράν. Αυτό είναι σχεδόν το ίδιο, καθώς η Τεχεράνη υποστηρίζει τον Ansar Allah. This is practically the same, as Tehran supports Ansar Allah.

Αυτό σημαίνει ότι το Ριάντ δεν μπορεί να εμπιστευτεί πλήρως τις δικές του ένοπλες δυνάμεις και θα μπορούσε να χρειαστεί κάποια βοήθεια, με τη μορφή μισθοφόρων. Οι μαχητές στη Συρία που αναπτύσσει και χρησιμοποιεί η Τουρκία σε συγκρούσεις μικρής κλίμακας όπως η Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα μπορούσαν να είναι πιθανοί υποψήφιοι για αυτό. Η Τουρκία, υπό την αιγυπτιακή πίεση, αναμένεται να αποσύρει τους μισθοφόρους από τη Λιβύη. Σύμφωνα με αναφορές, θα το πράξει εντός των επόμενων 5 μηνών. Ξεχωριστά, ένα βίντεο που έδειχνε Τούρκοι υποστηριζόμενους από τη Συρία μισθοφόρους που διαμαρτύρονταν για μη πληρωμή μετά από μάχη για το Αζερμπαϊτζάν έγινε viral.

Αμέσως μετά τη δημοτικότητά τους, αυτοί οι ίδιοι μαχητές δημοσίευσαν ένα βίντεο που έλεγε ότι τα νέα είχαν κατασκευαστεί και ότι ποτέ δεν πολεμούσαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές πληροφοριών της Υεμένης, οι τρομοκράτες από τη Συρία αναμενόταν να ενταχθούν στον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία στις αρχές Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο περίμενε να φτάσουν νέοι μαχητές στη νότια επαρχία Abyan της Υεμένης για να τους στείλουν στη Marib. Σήμερα, πολλοί Τούρκοι μισθοφόροι κάθονται αδρανείς, άνεργοι. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε κακές ειδήσεις για τη Συρία, οι οποίες θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν, είτε η Άγκυρα μπορεί να αποφασίσει να τις στείλει στο Ριάντ, εάν «ζητήσει» βοήθεια.

Saudi Arabia Suffers From Houthi Attacks. Is There A New Job For Turkey’s Mercenaries?

Saudi Arabia Suffers From Houthi Attacks. Is There A New Job For Turkey’s Mercenaries?

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *