Η ΡΩΣΙΚΗ GAZPROM «ΣΠΑΕΙ» ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ!

4.79/5 (14)

rusya_ve_turkiye_arasinda_yeni_kriz_h82100_ca6f4Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα πρώτα μεγάλα σύννεφα στην επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ρωσίας φέρνει η μεγάλη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου, η γνωστή διεθνώς, Gazprom, σύμφωνα με τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Gazprom φέρεται έξαλλη με τους Τούρκους που τους κατηγορεί ότι αθέτησαν τις συμφωνίες για την τιμή εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου στη Τουρκία και είναι αποφασισμένη να τους κάτσει στο σκαμνί διεθνών δικαστηρίων, «σπάζοντας» κυριολεκτικά το καλό κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών Ρωσίας και Τουρκίας, που τόσο διαφημίστηκε από το καθεστώς Ερντογάν.

gazprom-exports-europe-investors

Συγκεκριμένα οι Ρώσοι κατηγορούν την τουρκική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Botaş, ότι αθέτησε τις συμφωνίες που είχε κάνει με την ρωσική Gazprom σχετικά με τις τιμές του εισαγόμενου ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, με αποτέλεσμα η Gazprom να υφίσταται μεγάλη ζημιά από την εξέλιξη αυτή.

Η ρωσική οργή φαίνεται από το γεγονός ότι οι Ρώσοι φέρονται αποφασισμένοι να παραπέμψουν την Τουρκία και την Botaş στο διεθνές δικαστήριο της Στοκχόλμης που εκδικάζει παρόμοιες περιπτώσεις, με πολύ αρνητικές συνέπειες στην επαναπροσέγγιση με την Τουρκία.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει το καθεστώς Ερντογάν, που ανάγκασε την Botaş να πάψει να πληρώνει τους Ρώσους βάση των συμφωνηθέντων μειώνοντας αυθαίρετα τις τιμές κατά 10%.

Ήδη πολλά τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για την πρώτη μεγάλη ρωγμή στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, καθώς η Gazprom θεωρείται προσωπική υπόθεση του Πούτιν και… έπεται συνέχεια.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 15 Ιαν. 2017

    […] Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει το καθεστώς Ερντογάν, που ανάγκασε την Botaş να πάψει να πληρώνει τους Ρώσους βάση των συμφωνηθέντων μειώνοντας αυθαίρετα τις τιμές κατά 10%. Ήδη πολλά τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για την πρώτη μεγάλη ρωγμή στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, καθώς η Gazprom θεωρείται προσωπική υπόθεση του Πούτιν και… έπεται συνέχεια. Ίδωμεν! ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *