Η ΡΩΣΙΑ ΤΕΙΝΕΙ «ΧΕΙΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

fotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Νέο μέτωπο εσωτερικό αυτή την φορά με την Τουρκία ανοίγει η Ρωσία, όπως αναφέρουν με έμφαση τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την συνάντηση μεταξύ του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP της Τουρκίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Selahattin Demirtaş, πήγε στην Μόσχα όπου είχε πολύ σημαντικές επαφές και συζητήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρώφ, την ίδια ώρα που στο τουρκικό Κουρδιστάν το αίμα ρέει ποτάμι από τις αλλεπάλληλες τουρκικές επιθέσεις στις κουρδικές πόλεις, ενώ έχει απαγορευτεί επί μέρες η κυκλοφορία των πολιτών και οι εικόνες θυμίζουν συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Το πιο σημαντικό από αυτή την συνάντηση ήταν ότι ο Selahattin Demirtaş καταδίκασε με σαφήνεια την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, γεγονός που σίγουρα θα εξοργίσει την Άγκυρα όπως και γενικότερα η επίσκεψη του στην Μόσχα στην δεδομένη συγκύρια.

Άλλο ένα θερμό μέτωπο με ρωσικό δάχτυλο αναδεικνύεσαι, ενώ οι Κούρδοι φέρονται αποφασισμένοι να απαντήσουν στις αιματηρές επιθέσεις του τουρκικού στρατού στα χωριά και στις πόλεις τους και η Ρωσία φέρεται διατιθέμενη να τους βοηθήσει.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *