«Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ»!!!

4.71/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, ο πολύ γνωστός παλαίμαχος δημοσιογράφος, Sedat Ergin, αναφέρει πως οι συνομιλίες που με μεγάλη προσπάθεια γίνεται να συνεχιστούν για την κρίση στον θύλακα του İldib με την Ρωσία, γίνονται ουσιαστικά με το μαχαίρι στη πλάτη της Τουρκίας, από την Ρωσία, «Rusya ile bıçak sırtında müzakere», γεγονός που δυσκολεύει πολύ την συνέχιση αυτών των συνομιλιών.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, είναι ότι και οι δυο χώρες είναι αναγκασμένες να μην υποχωρήσουν με συνέπεια αντί να αποκλιμακώνεται η ένταση να κλιμακώνεται επικίνδυνα, ενώ η Τουρκία μετρά τα θύματα της από αυτή την κατάσταση.

Στη συνέχεια ο Τούρκος αρθογράφος αναφέρει το ζήτημα του πληθυσμού ο οποίος έχει πανικοβληθεί και μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο πληθυσμό, που θέλει να κατευθυνθεί προς την Τουρκία.

Από ην άλλη όμως οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι έχουν κλείσει επίτηδες τις διόδους διαφυγής προς την συριακή πλευρά,

Στην Άγκυρα άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι έχουν μπλέξει σε μια μεγάλη παγίδα που στοιχίζει σε αίμα και που τώρα είναι πολύ δύσκολο αν απαγκιστρωθούν, χωρίς να πληγεί ανεπανόρθωτα το τουρκικό καθεστώς.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *