Η Παναγία της Κορωνησίας Για γέλια ή για κλάματα οι Ποιμένες της Εκκλησίας μας;Πῶς θ’ ἀντιδράσουμε σ’ ἕνα διωγμό τῆς Ἐκκλησίας; SOS – Μήπως θα έχουμε ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ Θέματα ΥΓΕΙΑΣ με τον Εγκλεισμό στο Σπίτι, παρά με τον Κορωνοϊό;

5/5 (2)

Δεκάδες πιστοί στην Πάτρα- επέμβαση της Αστυνομίας

Ένταση επικράτησε το πρωί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στην Πάτρα, όπου έσπευσε η αστυνομία, καθώς είχαν συγκεντρωθεί παρά τα αυστηρά μέτρα αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι που έσπευσαν στην εκκλησία, για να κοινωνήσουν και να ανάψουν ένα κερί και να εκπληρώσουν τις πνευματικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με το tempo24, αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στην εκκλησία, όπως προαναφέρθηκε, για να κοινωνήσουν. Πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ωστόσο άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να μοιράζουν πρόστιμα σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους, καθώς δεν είχαν βεβαίωση εξόδου. O Ιερός Ναός έκλεισε και οι πιστοί έφυγαν.

www.orthodoxianewsagency

ΠΡΟΣΟΧΗ – S.O.S. ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΒΑΛΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!! Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ !!! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ» ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ; ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΙΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ; ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ «ΜΗ-ΙΑΤΡΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ «ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ; ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΚΤΕΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ «ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΑ» ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ; ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΜΙΑ ΑΚΙΝΗΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ; ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ !!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ !!! Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ, ΕΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ. ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΩΝ !!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ !!! ΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ «ΣΦΑΙΡΙΚΑ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ.

SOS – Μήπως θα έχουμε ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ Θέματα ΥΓΕΙΑΣ με τον Εγκλεισμό στο Σπίτι, παρά με τον Κορωνοϊό;

Βίντεο Ορθοδοξίας

Άγιος Παΐσιος: Aς μην απελπιζόμαστε, όταν ο Θεός αργεί να μας εισακούσει

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (με στίχους)

Για γέλια ή για κλάματα οι Ποιμένες της Εκκλησίας μας;

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ των ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, όπως τα είπε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ…

Πῶς θ’ ἀντιδράσουμε σ’ ἕνα διωγμό τῆς Ἐκκλησίας; π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου

ΜΗ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ..ΠΡΟΣΕΥΧΗ..ΑΓΙΑΣΜΟ…ΠΑΠΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ !

Η Παναγία της Κορωνησίας

Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους ναούς της βυζαντινής Άρτας και χρονολογείται γύρω στο 10ο αιώνα. Κατά καιρούς γνώρισε πολλές μετασκευές.

Στη μέση της όμορφης Κορωνησίας μέσα στην αγκαλιά του Αμβρακικού, στέκει κατάκορφα στο λοφίσκο, παντόπτης φύλακας στεριάς και θάλασσας, ο μικρός ναός της Γέννησης της Θεοτόκου, απομεινάρι παλιού και ακμαίου μοναστηριού.

Από σωσμένες γραπτές μαρτυρίες μαθαίνουμε ότι το μοναστήρι υπήρχε πριν το 1193, στα χρόνια δε της λατινοκρατίας και στις αρχές της τουρκοκρατίας (15ος και 16ος αιώνας) είχε πολλούς μοναχούς και γνώριζε μεγάλη ευμάρεια.

Αργότερα όμως, για ποικίλους λόγους έπεσε σε μαρασμό, ώσπου στο τέλος του περασμένου αιώνα εγκαταλείφθηκε απ” τους μοναχούς κι ερημώθηκε, ωστόσο παρέμειναν ως σήμερα -έστω και τραυματισμένοι- μάρτυρες της παλιάς ακμής του, ο ναός και το μικρό παρεκκλήσι του Οσίου Ονουφρίου σε απόσταση λίγων μέτρων ανατολικά του ναού.

Saint Corona – Patron Saint of Epidemics?

«Διδαχές από τον Άθωνα»- Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε κάθε Κυριακή  την εκπομπή «Διδαχές από τον Άθωνα» με ομιλίες του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ η οποία μεταδίδεται  (στις 13.00) στη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Ακούστε σε απευθείας μετάδοση:

Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm – www.peradio.com

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *