Η ΜΙΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ…ΤΟΥΡΚΙΑ

5/5 (4)

Μεγάλη αίσθηση έκανε μια αιφνιδιαστική παρέμβαση του για πολλούς πανίσχυρου αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας της Τουρκίας, της ΜΙΤ, του Hakan Fıdan, ο οποίος ουσιαστικά προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνησης να είναι έτοιμη για επερχόμενες μεγάλες κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή, με ανεξέλεγκτες συνέπειες ακόμα και για την σταθερότητα της ίδιας της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της ΜΙΤ, που μια φορά την εβδομάδα έχει τακτική συνάντηση κεκλισμένων των θυρών με τον Ερντογάν, σε μια τελετή σε ένα πανεπιστήμιο της Άγκυρας παρουσία ακαδημαϊκών και σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, ανέφερε ότι η ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται η Τουρκία κυριολεκτικά φλέγεται και ότι αναμένονται σημαντικότατες εξελίξεις για τις οποίες η Τουρκιά θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Fıdan αναφέρθηκε ακόμα και στον κίνδυνο της τρομοκρατίας, (ΡΚΚ), για την εσωτερική σταθερότητα, ενώ επεσήμανε της γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε τον σημαντικό παράγοντα της ασφάλειας που θα πρέπει να εξασφαλίσει η Τουρκία. Οι εξωτερικές και οι εσωτερικές απειλές, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΜΙΤ, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατό και με αποτελεσματικά μέτρα.

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *