Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΑΡΑΒΒΑ

5/5 (10)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού της “Alpha and Omega” δημοσίευσε την τελευταία έκδοση της μαρτυρίας του ηθοποιού που υποδύθηκε τον Βαραββά στην ταινία «Τα Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον.

Αυτός ο ηθοποιός, ο Πέδρο Σαρούμπι, όπως φαίνεται είχε μια βαθιά εσωτερική εμπειρία η οποία τον μετάλλαξε ριζικά και από άθεος που ήταν πίστεψε και έγινε θερμός χριστιανός.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Μελ Γκίμπσον, για να κάνει την επιλογή των ηθοποιών στους ειδικούς ρόλους, σαν βασικό κριτήριο είχε το χαρακτήρα τους και πως θα ταίριαζε αυτός στο ρόλο που θα υποδυόταν.

Ο ηθοποιός που τον έβαλαν να παίξει τον Βαραββά ο ίδιος ήθελε να υποδυθεί τον Άγιο Πέτρο αλλά στο τέλος ο σκηνοθέτης έκρινε ότι θα ήταν καλύτερο να παίξει τον Βαραββά και όπως αποδείχτηκε ήταν και η σωστή επιλογή.

Όπως εξηγούσε ο Μελ Γκίμπσον στον ηθοποιό Σαρούμπι, ο Βαραββάς είναι ένα πρόσωπο με πολύ σκληρό και επαναστατικό χαρακτήρα. Αυτός ο αντίχριστος επαναστάτης όταν έρχεται σε επαφή με τον Χριστό, είπε συνεχίζοντας ο Γκίμπσον, έχει μια μεγάλη εσωτερική μετάλλαξη, γίνεται ήρεμος και σκύβει μπροστά στο μεγαλείο του θεανθρώπου.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αυτής της ταινίας είναι ότι ο σκηνοθέτης είχε δώσει εντολή στον ηθοποιό που υποδύεται τον Βαραββά, να μην γνωρίζει εκ των προτέρων ποιό θα είναι το πρόσωπο που θα αντικρίσει και θα υποδύεται τον Ιησού Χριστού.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Βαραββάς-ηθοποιός, ο Σαρούμπι, όταν αντίκρισε τον Ιησού αισθάνθηκε ένα πραγματικό δέος μέσα του σαν να έβλεπε τον πραγματικό Χριστό και αυτό συνέβαλλε στη ριζική αλλαγή της στάσης του στη ζωή.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *