Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ-ΑΠΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ(Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Τα μετρητά είναι χρήματα σε φυσική μορφή με τη μορφή τραπεζογραμματίων και κερμάτων που χρησιμοποιούνται σε συναλλαγές πληρωμής ως νόμιμο χρήμα για την πληρωμή αγαθών ή υπηρεσιών ή για άλλες συναλλαγές (όπως δώρα). Τα μετρητά είναι νόμιμο χρήμα στις περισσότερες πολιτείες. Δημιουργείται από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών ή διεθνών κοινοτήτων με το δικό τους νόμισμα και τίθεται σε κυκλοφορία μέσω εμπορικών τραπεζών. Σε αντίθεση με τα βιβλία, η ροή μετρητών δεν μπορεί να παρατηρηθεί και να ελεγχθεί λεπτομερώς.

Dirk Müller ermahnt immens : » ACHTUNG!!! Die größte Katastrophe kommt JETZT !!! «

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εγκληματικές συναλλαγές όπως το ξέπλυμα χρήματος, η αδήλωτη εργασία ή άλλες σκιώδεις οικονομίες πληρώνονται συχνά με μετρητά, επειδή ο αντίστοιχος κάτοχος των μετρητών δεν μπορεί να εντοπιστεί και έγγραφα όπως τιμολόγια ή αποδείξεις συνήθως δεν εκδίδονται ή εκδίδονται λανθασμένα. Από την άλλη πλευρά, τα μετρητά προσφέρουν στους καταναλωτές την ευκαιρία να ενισχύσουν την εμπιστευτικότητα της αγοραστικής τους συμπεριφοράς χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε δεσμεύσεις προστασίας δεδομένων από παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών. Σε αντίθεση με τις ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής, τα μετρητά καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση συναλλαγών πληρωμής ακόμη και αν η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας αποτύχει. Η δυνατότητα συσσώρευσης μετρητών καθιστά δύσκολο για τους πολιτικούς και τον χρηματοπιστωτικό τομέα να επιβάλουν αρνητικά επιτόκια, αλλά δεν το καθιστά αδύνατο.

Το ηλεκτρονικό χρήμα (επίσης γνωστό ως ηλεκτρονικό χρήμα για συντομία, παλαιότερα ονομαζόταν χρήμα υπολογιστή, χρήμα δικτύου, ψηφιακό χρήμα ή ηλεκτρονικό χρήμα • αγγλικό ηλεκτρονικό χρήμα) είναι ένα μέσο πληρωμής, με το οποίο καταλαβαίνει οποιαδήποτε νομισματική αξία αποθηκεύεται ηλεκτρονικά ή μαγνητικά με τη μορφή αξίωσης κατά του εκδότη, το οποίο εκδίδεται έναντι πληρωμής χρηματικού ποσού για την πραγματοποίηση συναλλαγών πληρωμής, και το οποίο γίνεται επίσης αποδεκτό από οικονομικά πρόσωπα (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εκτός του εκδότη ηλεκτρονικού χρήματος.

Εάν ο εκδότης είναι κεντρική τράπεζα, είναι χρήμα ψηφιακής κεντρικής τράπεζας και, ανάλογα με τη δομή του, θα μπορούσε επίσης να είναι νόμιμο χρήμα. Το ψηφιακό χρήμα της κεντρικής τράπεζας επί του παρόντος ερευνάται εντατικά, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί σε καμία νομισματική περιοχή. Το Crypto currency, που ονομάζεται επίσης crypto money, ονομάζεται ψηφιακό μέσο πληρωμής που βασίζεται σε κρυπτογραφικά εργαλεία όπως blockchain και ψηφιακές υπογραφές. Ως σύστημα πληρωμών, πρέπει να είναι ανεξάρτητοι, διανεμημένοι και ασφαλείς. Δεν είναι πραγματικά νομίσματα.

Το 2009, το Bitcoin ήταν το πρώτο νόμισμα κρυπτογράφησης που διαπραγματεύτηκε δημόσια. Το 2018, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 4.500 κρυπτονομίσματα (δείτε επίσης λίστα κρυπτονομισμάτων). Περίπου 1.000 πέτυχαν ημερήσιο όγκο συναλλαγών άνω των 10.000 $. Λόγω του συγκριτικά μεγάλου μεριδίου αγοράς του Bitcoin, όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα αναφέρονται επίσης ως «Altcoins» (όπου το Alt σημαίνει «Alternative to Bitcoin»). Τα κρυπτονομίσματα δημιουργούνται μόνο μη κυβερνητικά, ένα κρατικό Venezuelan Petro που υποτίθεται ότι εισήχθη το 2018 δεν είχε γνωστές συναλλαγές ακόμη και μήνες μετά την κυκλοφορία του. Το Bitcoin είναι το κορυφαίο στον κόσμο με κρυπτογράφηση με βάση ένα αποκεντρωμένο σύστημα κρατήσεων.

Οι πληρωμές νομιμοποιούνται κρυπτογραφικά και υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω ενός δικτύου υπολογιστών με ίσα δικαιώματα (peer-to-peer). Σε αντίθεση με αυτό που είναι συνηθισμένο στο κλασικό τραπεζικό σύστημα, δεν απαιτείται κεντρική εκκαθάριση των χρηματικών κινήσεων. Η απόδειξη ιδιοκτησίας του Bitcoin αποθηκεύεται σε προσωπικά ψηφιακά πορτοφόλια. Η τιμή ενός Bitcoin προς νόμιμο χρήμα ακολουθεί την αρχή του σχηματισμού τιμών στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το σύστημα πληρωμών Bitcoin εφευρέθηκε από τον Satoshi Nakamoto, ο οποίος εμφανίστηκε με ψευδώνυμο το 2007, ο οποίος το περιέγραψε σε δημοσίευση τον Νοέμβριο του 2008 και δημοσίευσε ένα λογισμικό αναφοράς ανοιχτού κώδικα για αυτό τον Ιανουάριο του 2009. Το δίκτυο Bitcoin βασίζεται σε αποκεντρωμένη βάση δεδομένων, το blockchain, το οποίο διαχειρίζονται από κοινού οι συμμετέχοντες και στο οποίο καταγράφονται όλες οι συναλλαγές. Νέες μονάδες Bitcoin δημιουργούνται με την επίλυση κρυπτογραφικών εργασιών, τη λεγόμενη εξόρυξη.

ΑΠΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ – ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΣΕΡΝΟΣ – ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ (24-10-2020)

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *