Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το σχέδιο «Η Μεγάλη Επαναφορά» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) περιλαμβάνει μια πλήρη αναδιοργάνωση των παγκόσμιων βιομηχανιών τροφίμων και γεωργίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τρέφονται οι άνθρωποι. Οι αρχιτέκτονες πίσω από αυτό το σχέδιο προετοιμάζονται για μια κοινωνία χωρίς κρέας με την εισαγωγή τεχνητού κρέατος με βάση τα κύτταρα. Πριν τελειώσει αυτή η δεκαετία, όλοι θα τρώμε κάποια μορφή κρέατος χωρίς σφαγή, όπως κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί και βόειο κρέας. Το σημείο όλων αυτών είναι η παραγωγή λιγότερων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, η χρήση λιγότερης γης για τη γεωργία και η μείωση της κατανάλωσης νερού και σιτηρών για την παραδοσιακή διαδικασία εκτροφής ζώων.

Ο στόχος είναι ένα βιώσιμο μέλλον και έχουμε ήδη ανακαλύψει πολλές εταιρείες που παράγουν κρέας χωρίς σφαγή με βάση τα κύτταρα. Ωστόσο, αυτά τα συστήματα λειτουργούν με περιορισμένη χωρητικότητα επειδή η παραγωγή τεχνητού κρέατος είναι πολύ ακριβή. Αυτό είναι όπου η Future Meat Technologies από το Ισραήλ συμμετέχει στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιό της, το οποίο είναι σε θέση να παράγει 500 κιλά προϊόντων καλλιέργειας κρέατος την ημέρα, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 5000 χάμπουργκερ την ημέρα.

https://www.prnewswire.com/news-releases/future-meat-technologies-launches-worlds-first-industrial-cultured-meat-production-facility-301317975.html

«Το άνοιγμα αυτής της διευκόλυνσης είναι ένα μεγάλο βήμα για τον τρόπο της Future Meat Technologies στην ωριμότητα της αγοράς και έναν βασικό παράγοντα για να φέρουμε τα προϊόντα μας στα ράφια έως το 2022», δήλωσε ο Rom Kshuk, Διευθύνων Σύμβουλος της Future Meat Technologies. «Έχοντας μια βιομηχανική γραμμή επιταχύνει σημαντικές διαδικασίες όπως η ρύθμιση και η ανάπτυξη προϊόντων.» Ο Kshuk είπε ότι η εγκατάσταση παράγει καλλιεργημένα προϊόντα κοτόπουλου, χοιρινού και αρνιού και ότι η παραγωγή βοείου κρέατος θα αρχίσει να λειτουργεί σύντομα. Η πλατφόρμα της εταιρείας επιτρέπει γρήγορους κύκλους παραγωγής – περίπου 20 φορές μικρότερος από την παραδοσιακή γεωργία.

Ο Yaakov Nahmias, ιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε το καλλιεργημένο κρέας προσιτό για όλους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παράγουμε νόστιμα τρόφιμα που είναι και υγιή και βιώσιμα και βοηθούν στη διαμόρφωση του μέλλοντος αυτών που θα έρθουν. » Φαίνεται ότι ο «χάρτης πορείας του Nahmia για την εμπορευματοποίηση του εργαστηρίου που καλλιεργείται κρέας εντάσσεται στο σχέδιο« μεγάλης επαναφοράς» που οργανώνεται από το WEF.

Προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση, τα προϊόντα καλλιεργημένου κρέατος διαφέρουν από τις φυτικές εταιρείες τεχνητού κρέατος όπως το Impossible Foods και το Beyond Meat. Οι Future Meat Technologies θα μπορούσαν να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων των ΗΠΑ το 2022, με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης. Η εταιρεία εξετάζει επίσης πολλές τοποθεσίες για μελλοντικές επενδύσεις στις πολιτείες. Επομένως, μέρος της μεγάλης επαναφοράς της παγκόσμιας ελίτ είναι να μεταμορφώσει τη βιομηχανία τροφίμων και να βεβαιωθούν ότι όλοι τρώνε ψεύτικο κρέας μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας για να σώσουν τον πλανήτη από τις αγελάδες.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *