Η «ΚΑΤΟΖ ΖΟΥΓΙΕ», (14η Ιουλίου) ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, (βίντεο)

3649551300000578-3691019-image-a-32_1468535504104Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από χρόνια την πρώτη φορά που βρέθηκα στην γιορτή της μεγάλης εθνικής επετείου της Γαλλίας στο Παρίσι, πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί. Ένα πολύχρωμο πλήθος παρακολουθούσε μια μεγαλόπρεπη παρέλαση με τους χαρακτηριστικούς έφιππους με τα μακριά λοφία, γιορτάζοντας την ιστορική στροφή της Ευρώπης προς την αστική δημοκρατία, τον διαφωτισμό, την απελευθέρωση από τον θρησκευτικό μεσαιωνισμό, την επικράτηση του περίφημου τεκτονικού σλόγκαν της «Ελευθέριας-Ισότητας-Αδελφότητας».

Ήταν αδύνατο να φανταστώ τότε μέσα σε αυτό το θριαμβευτικό κλίμα ότι θα έρχονταν κάποτε η μέρα που όλο αυτό το περίλαμπρο φανταχτερό πλαίσιο, θα κατέρρεε με τόσο αιματηρό τρόπο. Η Ευρώπη θα περνούσε στην εποχή της ασύμμετρης καθημερινής τρομοκρατίας και θα φοβόσουν ακόμα και την σκιά σου, όταν θα βρισκόσουν σε δημόσιους χώρους κάπου στο Παρίσι, στην Φρανκφούρτη, στην Χάγη, στην Μαδρίτη και αλλού.

Ο πολιτισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αστικής δημοκρατίας, στηρίχτηκε σε ένα κατευθυνόμενο μοντέλο, ένα μοντέλο που προσδοκούσε στην εξέλιξη του ανθρώπου αλλά προς μια αδιέξοδη πορεία, καθώς ο άνθρωπος είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του και έπλαθε καινούργιους πύργους της Βαβέλ απομακρυσμένος από τον ίδιο το δημιουργό του.

Ο άνθρωπος πίστεψε ότι δεν έχει ανάγκη από κανένα Θεό, ότι είναι ο ίδιος Θεός και ότι δημιουργεί τον δικό του παράδεισο που δεν εξαρτάται από κανένα αιώνιο και εξωπραγματικό παράδεισο. Η Γαλλία πρώτη δίδαξε την «πρωτοπορία» σε όλο τον κόσμο, την Νέα Εποχή, την απαρχή της Νέας Τάξης, που είχε βαφτίσει σαν το κορυφαίο πολιτιστικό δημιούργημα της ανθρωπότητας.

Η τραγική κατάληξη σήμερα φαίνεται όσο ποτέ πιο πολύ. Τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονταν συνεχώς, ο πολιτισμός των κατευθυνόμενων αναρχοτεκτονικών τσιτάτων έφερε την πολτοποίηση των λαών, έφερε το δράμα των λαών της Ασίας και της Αφρικής, έφερε την τεράστια κατευθυνόμενη μετακίνηση των λαών προς την Δύση, έφερε το σημερινό ολοκαύτωμα.

Αρά όλα ήταν προσχεδιασμένα. Κάποιοι σχεδίαζαν για εμάς, χωρίς εμάς! Κάποιοι έφτιαχναν διαφωτιστικές προοδευτικές ιδεολογίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών κατακτήσεων για να αλυσοδέσουν τους λαούς πιο πολύ και να τους μετατρέψουν σήμερα μέσω και της τρομοκρατίας σε άβουλα πρόβατα. Ο παράδεισος της ευημερίας γίνονταν καθημερινός εφιάλτης.

Ο πολιτισμός της γαλλικής επανάστασης, του λαμπρού διαφωτισμού, έφερε τον πολιτισμό των ανθρώπων-προβάτων και της ηλεκτρονικής κατοχής. Το σχίσμα του εντέκατου αιώνα ολοκληρώνονταν και έφτανε σε ένα σημαντικό κομβικό σημείο, μετατρέποντας τον άνθρωπο σε μια ζωοποιημένη μονάδα, έρμαιο των παθών και των ιδεοληψιών του.

Κάποτε οι Άγιοι Πατέρες είχαν προειδοποιήσει. Η εποχή του αντίχριστου δεν είναι παραμύθι για αφελείς, για καθυστερημένους διανοητικά και για ηλιθίους. Είναι η σημερινή τραγική καθημερινή ειδησεογραφική επικαιρότητα με τα αμέτρητα θύματα, σήμερα της Νίκαιας και αύριο ποιος ξέρει που.

Και όμως ποτέ δεν είναι αργά!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. Λάθος προσέγγιση στο θέμα του Θεού. Είναι αποτέλεσμα ενεργειών φανατικών θρησκόληπτων που πιστεύουν σε άλλο Θεό από τον Θεό των Γάλλων. Προσπαθούν με ακραίες τρομοκρατικές πράξεις να δείξουν την πίστη τους στο ισλάμ και να εκφοβίσουν όσους έχουν αντίθετη θρησκεία και διαφορετικές απόψεις.

  2. Ολοι ειναι υπευθυνοι και φενεται ξεκαθαρα απο τον τροπο της αντιδρασης τους μετα απο τετοια εγκληματα τυπου γενοκτονιας. Οι απλοι πολιτες ειναι στο Έλεος Του Θεού. Κυβερνητες στρατος αστυνομια «ιστοριες για αγριους» κλπ ειναι ολα αλυσοδεμενα απ τον ΟΥΣΤ απο δω και συνεχιζουν την καταστροφη τους με χειρουργικη ακριβεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *