Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ… ΦΕΡΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟ!

mhp_idam_cezasi_geri_gelsin_h177Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία μετά από την επιμονή του Ταιγίπ Ερντογάν και την απαίτηση πολλών βουλευτών του κόμματος του και όχι μόνο, αυτομάτως θα θέσει σε αναστολή όλες τις διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άμεση συνέπεια όμως αυτή της εξέλιξης θα είναι και η οριστική κατάρρευση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για τους λαθρό, μια συμφωνία που ήδη έχει «μπάσει νερά» μετά από τις συνεχείς αναβολές για την κατάργηση της βίζας για την είσοδο των Τούρκων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

134824901__442670b

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα σημάνει μια τέτοια εξέλιξη με δεόμενο ότι εκατοντάδες χιλιάδες ήδη βρίσκονται καθ’ οδό προς την Δύση, με τα γεγονότα της Μοσούλης του Ιράκ και γενικότερα της Συρίας με την έξαρση των πολεμικών επιχειρήσεων στο Χαλέπι και όχι μόνο.

Το κλίμα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας έχει βαρύνει και οι συλλήψεις των δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ, τις οποίες καυτηρίασε με πολύ έντονο τρόπο και ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Graf Lamsdorf.

Το πρόβλημα είναι πως η οριστική κατάρρευση της συμφωνίας αυτής οι πρώτοι που θα πληρώσουν τις συνέπειες θα είμαστε εμείς και η Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διέλευσης όλου αυτού του κυνηγημένου ανθρωπίνου όγκου.

Εμείς όμως, ασχολούμαστε με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι οι…τηλεοπτικές άδειες.

Μπράβο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *