« Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ…ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ»

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τα τουρκικά ΜΜΕ καθώς και το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, καταγγέλλουν την ελληνική πλευρά ότι προκαλεί το τουρκικό πλοίο Τσεσμέ που είχε βγει σε διεθνή ύδατα για κάποιες έρευνες, ενώ δεν έχει κανένα δικαίωμα να το παρενοχλεί καθώς δεν βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και όλα αυτά, ενώ έχουν αρχίσει από τις 20 Ιανουαρίου οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών για να πέσει η ένταση στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο που άρχισε από τον περασμένο Νοέμβριο .

Είναι πολύ χαρακτηρίστηκα αυτά που μεταδίδουν οι Τούρκοι και μας θυμίζουν την παροιμία : «Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι». Φυσικά οι Τούρκοι δεν κάνουν κανένα λόγο για την ελληνική υφαλοκρηπίδα εκεί που θέλουν να κάνουν έρευνες, παραβιάζοντας ελληνικής δικαιοδοσίας περιοχές του κεντρικού Αιγαίου.

Γεγονός είναι πως η Άγκυρα δείχνει πως επιδιώκει να ανεβεί η ένταση προκαταβάλλοντας όποια ελληνική αντίδραση στην ρότα του Τσεσμέ.

Τώρα το πώς θα αντιδράσει η Αθήνα, που δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής διάθεση να ακολουθήσει την άλλη πλευρά στην ένταση, προκαλεί και αυτό πολλά ερωτηματικά

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeilafdakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *