Η ΕΑΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

4.78/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πραγματικά γενική διεθνή αντεπίθεση-εξόρμηση, που όπως αναφέρεται θα ταράξει τις διεθνείς ισορροπίες, ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος λίγο μετά την μεγάλη του όπως χαρακτηρίζεται νίκη στο δημοψήφισμα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την εγκυρότητα του.

Όπως έγινε γνωστό το «μεγαλειώδες» πρόγραμμα του νέου σουλτάνου της Τουρκίας, προβλέπει μέσα σε 25 μέρες να πραγματοποιήσει πέντε ταξίδια με μεγάλη διεθνή και για την Τουρκία σημασία.

Συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου πηγαίνει στις Ινδίες όπου θα έχει συνάντηση με την εκεί πολιτική ηγεσία. Στη συνέχεια τις 3 Μαΐου θα μεταβεί στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας όπου θα έχει προσωπική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο. Βλαδιμήρ Πούτιν. Στις 16-17 Μαΐου πηγαίνει στο Πεκίνο όπου θα συναντηθεί με την κινεζική ηγεσία και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον. όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Ντόναλντ Τραμπ. Τέλος στις 25 Μαΐου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα εκφωνήσει λόγο στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σε όλες αυτές τις επαφές όπως προβάλλονται από την Άγκυρα, θα τονιστεί ο διεθνής ρόλος της Τουρκίας σαν μια ανερχομένη υπερδύναμη που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις στον 21ο αιώνα.

Απτόητος και παρά τις διεθνείς και εσωτερικές αντιδράσεις ο Τούρκος πρόεδρος, που θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο των Μεντερές, Οζάλ και Ερμπακάν, των σουλτάνων και των χαλίφηδων, επιδιώκει εκτός των άλλων με αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή διεθνή εξόρμηση να κατοχυρωθεί και στο εσωτερικό του σαν ο μοναδικός ηγέτης της Τουρκίας που δεν έχει… προηγούμενο!

Τώρα τι θα αποδώσουν όλες αυτές οι επαφές με ένα δυσμενή διεθνή κλίμα και με τα πολύ προβλήματα που έχει η Τουρκία και με τις ΗΠΑ και με την Ρωσία, αυτό θα φανεί.

Το γεγονός είναι πως το τολμά και το παίζει παγκόσμιος ηγέτης με όλες τις συνέπειες αυτής της για πολλούς αλαζονικής προβολής.

Ελληνοτουρκικά ; Ti ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 29 Απρ. 2017

    […] Όπως έγινε γνωστό το «μεγαλειώδες» πρόγραμμα του νέου σουλτάνου της Τουρκίας, προβλέπει μέσα σε 25 μέρες να πραγματοποιήσει πέντε ταξίδια με μεγάλη διεθνή και για την Τουρκία σημασία. Συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου πηγαίνει στις Ινδίες όπου θα έχει συνάντηση με την εκεί πολιτική ηγεσία. Στη συνέχεια τις 3 Μαΐου θα μεταβεί στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας όπου θα έχει προσωπική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο. Βλαδιμήρ Πούτιν. Στις 16-17 Μαΐου πηγαίνει στο Πεκίνο όπου θα συναντηθεί με την κινεζική ηγεσία και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον. όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Ντόναλντ Τραμπ. Τέλος στις 25 Μαΐου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα εκφωνήσει λόγο στην σύνοδο του ΝΑΤΟ. Σε όλες αυτές τις επαφές όπως προβάλλονται από την Άγκυρα, θα τονιστεί ο διεθνής ρόλος της Τουρκίας σαν μια ανερχομένη υπερδύναμη που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις στον 21ο αιώνα. Απτόητος και παρά τις διεθνείς και εσωτερικές αντιδράσεις ο Τούρκος πρόεδρος, που θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο των Μεντερές, Οζάλ και Ερμπακάν, των σουλτάνων και των χαλίφηδων, επιδιώκει εκτός των άλλων με αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή διεθνή εξόρμηση να κατοχυρωθεί και στο εσωτερικό του σαν ο μοναδικός ηγέτης της Τουρκίας που δεν έχει… προηγούμενο! Τώρα τι θα αποδώσουν όλες αυτές οι επαφές με ένα δυσμενή διεθνή κλίμα και με τα πολύ προβλήματα που έχει η Τουρκία και με τις ΗΠΑ και με την Ρωσία, αυτό θα φανεί. Το γεγονός είναι πως το τολμά και το παίζει παγκόσμιος ηγέτης με όλες τις συνέπειες αυτής της για πολλούς αλαζονικής προβολής. Ελληνοτουρκικά ; Ti ;;; ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *