Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΘΗΡΙΟΔΙΑ ΤΗΕ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ… «ΑΝΕΚΔΟΤΟ» ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ – ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

5/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ η Ευρώπη καταρρέει από την θανατηφόρο επιδημία του Κορονοιού και η Ελλάδα κυριολεκτικά βαδίζει προς μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή, η Γερμανία εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση αδιαφορώντας αν έτσι διαλύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στάση αυτή προδιαγράψει και την αντιμετώπιση της Γερμανίας προς την χώρα μας, όταν και όποτε ηρεμήσουν τα πράγματα από την λαίλαπα της επιδημίας και όταν θα γίνει ο απολογισμός της καταστροφής.

Τότε να είστε σίγουροι ότι θα μας ζητήσουν όχι μόνο την κεφαλή μας επί πινάκι αλλά και την…ακρόπολη, για να ανυψώσουν την σημαία του τέταρτου γερμανογκινιολικού Ράιχ.

Μια χαρακτηριστική πικρή γεύση παίρνομαι από την πρόσφατη απόφαση της γερμανικής βουλής ότι η ελληνική στάση στο Έβρο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και Συνθήκες για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών.

Συγκεκραμένα αναφέρεται ότι η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών πριν από ένα μήνα στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής βουλής, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Πρώτου Προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) όπως μετέδωσε το DW.

Μάλιστα τι άλλο θέλετε ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *