Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μια πολύ σημαντική συνέντευξη που έδωσε στην Inna Nazimova, αρχισυντάκτρια της ρωσικής εφημερίδας Pravda, ο ειδικός Ρώσος γεωστρατηγικός αναλυτής, Sayeed Gafurov, αναφέρει ότι η Γερμανία εδώ και δεκαετίες βαδίζει προς την δημιουργία των συνθηκών για την έκρηξη ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου από την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή, με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν συζητούσαν για την μεταπολεμική Ευρώπη. Τότε ο Τσόρτσιλ είχε υποστηρίξει με σθένος ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε η Γερμανία να μην μπορεί να οδηγήσει μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια ξανά την Ευρώπη σε ένα καινούργιο παγκόσμιο πόλεμο. Τα πενήντα χρόνια πέρασαν και η σημερινή Γερμανία βαδίζει τα χνάρια της προπολεμικής, με διαφορετικά βέβαια δεδομένα.

Σήμερα η Γερμανία ουσιαστικά κυβερνά την Ευρώπη. Τα πρώτα βήματα της για την πλήρη κυριαρχία της ήταν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η δημιουργία δορυφορικών κρατών όπως η Σλοβενία και η Κροατία. Δημιούργησε μια σειρά κρατών στην ανατολική Ευρώπη του πρώην σοβιετικού μπλοκ όπου καλλιέργησε ένα αντιρωσικό μένος και μια διαστρέβλωση της ιστορίας, ότι δήθεν οι Ρώσοι δεν ήταν αυτοί που νίκησαν του ναζιστές αλλά οι ενωμένες συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως τα αμερικανικά στρατεύματα. Φυσικά αγνοείται σκόπιμα ότι οι Αμερικανοί μπήκαν τελευταίοι στον πόλεμο, μόλις μετά την επίθεση των Γιαπωνέζων στο Περλ Χάρμπορ.

Για τους Γερμανούς, όπως υποστήριξε η ρωσική εφημερίδα, τα πράγματα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Ο Χίτλερ χρειάστηκε μόλις 12 χρόνια για να οδηγήσει την χώρα στην επικράτηση του φασισμού και στη συνέχεια στον παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα συμβαίνει το ίδιο. Μετά την ένωση των δυο Γερμανιών ήρθε η διάλυση Γιουγκοσλαβίας, η διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, η διαφοροποίηση της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σκοπίων και η πλήρη γερμανική επικράτηση στις Βαλτικές χώρες που έγιναν ουσιαστικά προτεκτοράτα της Γερμανίας αλλά και η Ελλάς είναι θύμα του γερμανικού επεκτατισμού. Και φυσικά πίσω από όλες αυτές τι κινήσεις υπάρχει και η αμερικανική στήριξη με τις εμμονές της Ουάσιγκτον να ανατρέψουν πάση θυσία το ρωσικό καθεστώς.

Για να αποφύγουμε ένα καινούργιο παγκόσμιο πόλεμο θα πρέπει να διδασκόμαστε από τον προηγούμενο. Δυστυχώς, όπως υποστηρίζει η ρωσική εφημερίδα, οι Γερμανοί δεν φαίνεται να έχουν διδαχτεί τίποτα και οδηγούν ξανά σήμερα την Ευρώπη σε ένα πιθανό καινούργιο ολοκαύτωμα.

Εμείς άραγε έχουμε διδαχτεί ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *