Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ…ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

5/5 (1)

4066366_origΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη οργή της Τουρκίας προκαλεί η πρόθεση του γερμανικού κοινοβουλίου να συζητήσει δημόσια στις 2 Ιουνίου το ζήτημα της αναγνώρισης της μεγάλης γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής από τους Οθωμανούς και Κεμαλικούς, δηλαδή την γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων της Μικράς Ασίας και όχι μόνο.

5739fa0267b0a9584cb1b326

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το γερμανικό κοινοβούλιο μετά από αλλεπάλληλες αναβολές τελικά όρισε την 2α Ιουνίου να συζητήσει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας όχι μόνο των Αρμενίων, όπως μέχρι σήμερα σχεδίαζαν, αλλά το συνολικό ζήτημα της γενοκτονίας όλων των χριστιανών της Ανατολής.

Το νομοσχέδιο της αναγνώρισης το έχει φέρει προς ψήφιση στην γερμανική βουλή των κόμμα των Πρασίνων μαζί με το κόμμα της Αριστεράς και όπως αναφέρεται, αν τελικά περάσει πρόκειται να προκαλέσει μια πρωτοφανή κρίση στις σχέσεις Γερμανίας Τουρκίας.

Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο Frank-Valter Steinmeier, δήλωσε ότι ανησυχεί για την περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο ότι αυτό θα δημιουργήσει μια μεγάλη κρίση στις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία και μάλιστα σε μια πολύ ευαίσθητη συγκυρία, με ανοιχτό το θέμα των προσφύγων που απειλεί ο Ερντογάν να τους ξαποστείλει όλους στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται, το θέμα θα θέσει ο ίδιος ο Ερντογάν στην Γερμανίδα καγκελάριο κ Μέρκελ που θα βρεθεί αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι τουρκικές απειλές για τις σοβαρές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, ήδη έχουν κάνει αίσθηση στον γερμανικό τύπο. Από την άλλη υπάρχουν και οι γερμανικές τύψεις για την γερμανική ενοχή σε αυτή την μεγάλη γενοκτονία.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *