Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ(Βίντεο)

4.95/5 (20)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Σύμφωνα με το κυρίαρχο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ, το Assosciated Press (AP), η Κίνα αποτελεί μια από τις λίγες χώρες που χαρακτηρίζεται επίσημα ως «ισλαμοφοβική» και έχει επιτρέψει την καλλιέργεια ενός τέτοιου κλίματος «ισλαμοβοβίας» επί χρόνια.

Ένα από τα γεγονότα όπου φάνηκε έντονα η δυσαρέσκεια ων Κινέζων έναντι των μουσουλμάνων, ήταν οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων για την μελλοντική ίδρυση του τζαμιού Nangang mosque στην περιοχή Xinjiang. Υπήρξε μια πλημμύρα αρνητικών σχολίων κατά των μουσουλμάνων ενώ ο ιμάμης του τζαμιού δέχτηκε ακόμη και θανατικές απειλές.

Οι αντιδράσεις κατά της ίδρυσης του τζαμιού κλιμακώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που οι Κινέζοι περικύκλωσαν το χώρο του «μελλοντικού» τζαμιού κρατώντας πανό διαμαρτυρίας ενώ αποφάσισαν μέχρι και την τοποθέτηση κεφαλών από γουρούνια ώστε να παρεμποδιστεί η ίδρυση του.

Η ιστορία αυτή του τζαμιού εξαπλώθηκε σε πολλές πολιτείες της Κίνας ενώ τράβηξε την προσοχή ενός επίσημου ανώτερου υπαλλήλου στην περιοχή Xinjiang, του Cui Zijian, ο οποίος γράφει εδώ και χρόνια για την απειλή του Ισλάμ στη σελίδα του στο κινεζικό μπλογκ Weibo με 30.000 ακολούθους. Έτσι, άρχισαν εκστρατείες κατά των μουσουλμάνων και στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αύξηση του μίσους κατά των μουσουλμάνων από τους Κινέζους έρχεται ως αποτέλεσμα καθώς αυτονομιστικές ομάδες μουσουλμάνων, στην προκειμένη περίπτωση η μουσουλμανική μειονότητα Ουιγούρων, προκαλούν ταραχές στην πατρίδα τους, ιδιαίτερα στην περιοχή Xinjiang, ενώ οι ίδιοι έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις αναρίθμητες επιθέσεις των μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

Φώτο: Η μουσουλμανική μειονότητα Ουιγούρων στην Κίνα.

Πολλοί Κινέζοι χρήστες κοινωνικών δικτύων χλευάζουν την μεταναστευτική πολιτική ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης της Άγκελας Μέρκελ λέγοντας ότι σύντομα η ευρωζώνη θα γίνει «Ευρωπιστάν».

Μάλιστα, ύστερα από την βομβιστική επίθεση από έναν βομβιστή αυτοκτονίας τον Αύγουστο το 2016 στην Κινεζική πρεσβεία στο Κιργιστάν, οι Κινέζοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για την παραμονή των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη ώστε οι τρομοκρατικές επιθέσεις τους να περιοριστούν εκεί.

Μια τρομοκρατική επίθεση των Ουιγούρων είχε λάβει μέρος το 2014 στην περιοχή Urumqi της Κίνας, την επαρχιακή πρωτεύουσα της περιοχής Xinjiang, όπου 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν.

Φώτο: Η τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Urumqi

Το Πεκίνο, ως ανταπάντηση στις αιμοβόρες ανταρσίες αρκετών χρόνων των μουσουλμάνων μειονοτήτων Ουιγούρων, της περιοχής Xinjiang, έχει περιορίσει ακόμη περισσότερο την ελεύθερη έκφραση στις ομάδες αυτές.

 

Η γενικότερη αντίδραση της Κίνας έναντι των μουσουλμάνων είναι μια αναμενόμενη αντίδραση μια χώρας η οποία θέλει να αποτρέψει την αλλοίωση της ταυτότητάς της από το μουσουλμανικό στοιχείο, όπως στην προκειμένη περίπτωση τη μουσουλμανική μειονότητα Ουιγούρων στην περιοχή Xinjiang της Κίνας.

Όσον αφορά το τζαμί, ο επίσημος ανώτερος υπάλληλος Cui συνέχισε την κριτική του αναφέροντας πως είναι πατριωτικό και επαγγελματικό του καθήκον να προστατέψει τη χώρα του από τον εξτρεμισμό. Όπως ισχυρίζεται ο Cui, δεν είναι οι Κινέζοι αυτοί που δημιουργούν ισλαμοφοβία, αλλά οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές είναι αυτοί που καλλιεργούν το μίσος κατά του Ισλάμ.

Όπως φαίνεται ο κύριος στόχος της Κίνας είναι να κάνει τη ζωή των μουσουλμάνων στο κράτος της όσο πιο αφόρητη γίνεται και γι αυτό το λόγο δημιουργεί σταδιακά ένα περιβάλλον όπου το Ισλάμ θα πάψει ολοκληρωτικά μια μέρα να υφίσταται. Ίσως είναι καιρός να παραδειγματιστούν και οι χώρες της Δύσης από τη στάση της αυτή και να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. ο ανθρωπος δεν ειναι ανθρωπος ..ο ανθρωπος ειναι μεγαλο κτηνος και εγωιστης μονο για την παρτητου …απο τον καιρω που ηρθαν η προσφηγη και σκορπησανε παντου χαλασε η κηνονια και προπαντον η τουρκη ιρακ σιριακαιαλλη που δωλοφονουν ανθρωπους και περνουν τα εητωστια τους κριμα ηναι ..ποτε θα ρθη ελευθερια και ποτε θα ησηχαση ηκηνωνια οπως πριν στου παπουσμας τον καιρω !!!!!!!!!!!!!!!!! θΘΕΕΜΟΥ ΒΑΛΕ ΤΑΧΕΡΙΑΣΟΥ ΝΑ ΙΣΗΧΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *