Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ 1453 ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ (ομιλία με αποκλειστικά βίντεο)

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η ομιλία και η παρουσίαση των αποκλειστικών βίντεο έγινε στα Χανιά της Κρήτης την επέτειος της Άλωσης της Βασιλεύουσας

Τα θέματα των αποκλειστικών βίντεο που προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό μας αρχείο στο δεύτερο μέρος της ομιλίας είναι τα εξής :

1) Ο Ρώσος ιερομόναχος, Tikhon Sevkounov, διετέλεσε πνευματικός του Ρώσου προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν, πήγε πριν από λίγα χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και γύρισε ένα συμβολικό και προφητικό ντοκιμαντέρ για την Άλωση της Πόλης και την μέλλουσα Απολύτρωση της, αποδίδοντας την στην Ανάσταση της Ορθοδοξίας στην Ρωσία.
Τύχων
2) Τουρκικό κλασικό έργο με φτηνή αναπαράσταση της κατάληψης της Πόλης. Το ενδιαφέρων είναι η είσοδος του Μωάμεθ στην Πόλη και το δέος που τον καταλαμβάνει κοιτάζοντας τον Παντοκράτορα στον τρούλο.
3) Τουρκικό κινηματόγραφο έργο από την εποχή του μικρασιατικού πόλεμους 1919-1922. Χαρακτηριστικοί διάλογοι που αποδεικνύουν ότι οι μουσουλμάνοι της Μικράς Ασίας δεν αισθάνονται… Τούρκοι!
4) Κλασική τελετή στο εσωτερικό της Ανατολίας με χριστιανικό συμβολισμό το επανειλημμένο σταύρωμα του νερού.
5) Η κατακόμβη των 7 χριστιανών μαρτύρων στην Ταρσό, κοντά στα Άδανα, που είναι τόπος προσκυνήματος χιλιάδων Τούρκων μουσουλμάνων που πιστεύουν ότι η σπηλιά έχει θαυματουργικές ιδιότητες.
6) Τουρκάλες μανδηλοφορούσες επισκέπτονται την εκκλησία του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη. Αν και μουσουλμάνες, δείχνουν μεγάλη ευλάβεια, συνδιαλέγονται με την ελληνορθόδοξη μοναχή και…ανάβουν κερί στο άγιασμα

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *