Η… «ΑΔΕΡΦΑΡ…», Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΣΤΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5/5 (14)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κ Στόλτεμπεργκ, (προφανώς με γερμανικές υποδείξεις), έδειξε τα ανθελληνικά και φιλοτουρκικά του αισθήματα με την δημοσιοποίηση της είδησης, χωρίς καμία ελληνική έγκριση, ότι με δική του πρωτοβουλία άρχισαν συνομιλίες διπλωματών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με σκοπό να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Α. Μεσόγειο προβάλλοντας έτσι την χώρα μας ως αδιάλλακτη και την Τουρκία ως… φιλειρηνική.

Όπως αναφέρεται μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Αθήνα για τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την έναρξη τεχνικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία και τελικώς διαψεύστηκε από ελληνικής πλευράς.

Η Αθήνα μέσα σε λίγα λεπτά διέψευσε το επίμαχο tweet του Στόλτενμπεργκ, με διπλωματικές πηγές να τονίζουν πως «αποκλιμάκωση συνιστά μόνο η απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Είναι γνωστό πως ο κύριος αυτός συχνά επισκέπτεται την Τουρκία για να δείξει την μεγάλη του αγάπη για τον Ερντογάν και τον…«οθωμανικό πολιτισμό», ενώ τρέφει μεγάλη απέχθεια σε κάθε τι το ρωσικό.

Όταν έχεις τέτοιους συμμάχους τι τους θέλεις τους εχθρούς ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΛΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *