Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΑ…«ΚΑΓΚΕΛΑ» ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ NAVTEX

5/5 (2)

Την έντονη οργή της Άγκυρας προκαλεί η Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά που εξέδωσε η κ Κυπριακή Δημοκρατία, δεσμεύοντας την περιοχή της επικείμενης δραστηριότητας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Γιαβούζ και απειλεί με αντίποινα.

Οι τουρκικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν τη Navtex που ανακοίνωσε η Κύπρος ως «προκλητική» ενέργεια, με το υπουργείο Ενέργειας να λέει πως αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει στο παραμικρό τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιήσει το Γιαβούζ.

Όπως αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι: «Οι προκλητικές αυτές ενέργειες της Λευκωσίας δεν έχουν κανένα νόημα. Το Γιαβούζ θα πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις του κανονικά ανοικτά της Καρπασίας αφού έχει συνοδεία τόσο τουρκικών πολεμικών σκαφών όσο και της Αεροπορίας η οποία πετά συνεχώς πάνω από το πλοίο».

Με τη Navtex που εξέδωσε η Λευκωσία δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www,nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *