Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ…ΔΥΤΙΚΑ

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της İdlib με την εισβολή των δυνάμεων του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που υποστηρίζεται από την Τουρκία εναντίον της ισλαμικής Νούσρας, προδιαγράφουν σύμφωνα με την τουρκική πλευρά τον φόβο της δημιουργίας ενός νέου μεγάλου κύματος προσφύγων που προσπαθώντας να διαφύγουν από τα πεδία των συγκρούσεων θα κατευθυνθούν προς τα δυτικά, στην τουρκική περιοχή του Hatay και από εκεί…

Η Τουρκία προσπαθώντας να αντιμετωπίσει άμεσα αυτόν τον διαγραφόμενο κίνδυνο σε μεγάλο μέρος έχει κλείσει τα σύνορα Τουρκίας Συρίας στην περιοχή αυτή, αλλά στην Άγκυρα εκφράζουν τους φόβους ότι το ανθρώπινο κύμα τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα θα πάρει πολύ πιθανόν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η νέα εμπόλεμη περιοχή κατοικείται, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, από δυο εκατομμύρια κατοίκους, είναι δηλαδή πυκνοκατοικημένη και ήδη έχουν παρατηρηθεί κινήσεις διαφυγής των κατοίκων που αναμένεται να πυκνώσουν τιε επόμενες μέρες.

Εδώ να έχουμε υπόψη μας ότι η νέα αυτή πιθανή ροη σίγουρα αυξάνει και τον κίνδυνο της συμπίεσης προς τα δυτικά και προς την δική μας πλευρά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 9 Οκτ. 2017

    […] Η Τουρκία προσπαθώντας να αντιμετωπίσει άμεσα αυτόν τον διαγραφόμενο κίνδυνο σε μεγάλο μέρος έχει κλείσει τα σύνορα Τουρκίας Συρίας στην περιοχή αυτή, αλλά στην Άγκυρα εκφράζουν τους φόβους ότι το ανθρώπινο κύμα τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα θα πάρει πολύ πιθανόν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η νέα εμπόλεμη περιοχή κατοικείται, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, από δυο εκατομμύρια κατοίκους, είναι δηλαδή πυκνοκατοικημένη και ήδη έχουν παρατηρηθεί κινήσεις διαφυγής των κατοίκων που αναμένεται να πυκνώσουν τιε επόμενες μέρες. Εδώ να έχουμε υπόψη μας ότι η νέα αυτή πιθανή ροη σίγουρα αυξάνει και τον κίνδυνο της συμπίεσης προς τα δυτικά και προς την δική μας πλευρά. ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςnikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *