ΗΠΑ: Νοσοκόμα στις πρώτες γραμμές του COVID-19 μοιράζεται την εμπειρία της

Η ιστορία με μια ματιά

Erin Olszewski, νοσοκόμα που έγινε μυστική δημοσιογράφος και πληροφοριοδότρια, αποκαλύπτει την τρομερή κακομεταχείριση ασθενών με COVID-19 στο Elmhurst Hospital Center, το δημόσιο νοσοκομείο στο Queens της Νέας Υόρκης, που είναι «το επίκεντρο του επίκεντρου» της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ.

*Η Olszewski εξετάζει ορισμένα προβλήματα στο Elmhurst, συμπεριλαμβανομένου του δυσανάλογου ποσοστού θνησιμότητας μεταξύ των έγχρωμων ατόμων και του αμφιλεγόμενου κανόνα σχετικά με τις οδηγίες «Do Not Resuscitate» (DNR) – «Μην συνεφέρνεις».

*Το Νοσοκομείο Elmhurst δεν κάνει διαχωρισμό των θετικών στον κορωνοϊό  
ασθενών και των αρνητικών στον κορωνοϊό, εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη εξάπλωση της νόσου μεταξύ των μη μολυσμένων ασθενών που εισάγονται με άλλα προβλήματα υγείας. 

*Ασθενείς των οποίων τα τεστ είχαν βρεθεί επανειλημμένα αρνητικά στο κορωνοϊό εξακολουθούσαν να αναφέρονται ως επιβεβαιωμένοι θετικοί και τοποθετούνταν  σε μηχανικό αναπνευστήρα, αυξάνοντας έτσι τεχνητά τους αριθμούς των περιστατικών, ενώ καταδίκαζαν τον ασθενή σε θάνατο από τραυματισμό των πνευμόνων.

*Πολλοί από τους γιατρούς που φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς δεν έχουν εκπαιδευτεί σε εντατική περίθαλψη. Ένας από τους «γιατρούς» στον όροφο COVID είναι οδοντίατρος, και ασθενείς στηρίζονται σε φοιτητές ιατρικής χωρίς εμπειρία. 


Nurse on the Frontlines of COVID-19 Shares Her Experience

Analysis by Dr. Joseph Mercola,

Perspectives on the Pandemic | The (Undercover) Epicenter Nurse | Episode Nine

Το παραπάνω υπερβολικά λογοκριμένο βίντεο, «Προοπτικές για την Πανδημία: Επεισόδιο Εννέα», περιλαμβάνει μια συνέντευξη με την συνταξιούχο λοχία στρατού Erin Olszewski, μια νοσοκόμα που έγινε μυστική δημοσιογράφος, η οποία για τους τελευταίους μήνες έχει φροντίσει ασθενείς με COVID-19 στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη. Σε αυτήν την συνέντευξη που πρέπει να δείτε, μοιράζεται τις εμπειρίες της στα δύο νοσοκομεία. 
Το Elmhurst Hospital Center, ένα δημόσιο νοσοκομείο στο Queens της Νέας Υόρκης, υπήρξε «το επίκεντρο του επίκεντρου» της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ. Λίγες περιοχές έχουν πληγεί τόσο σκληρά όσο το κέντρο του Queens. Το ερώτημα είναι γιατί; 

Αρχικά,  απέδωσαν  τον υπερβολικό αριθμό θανάτων στην έλλειψη αναπνευστήρων. Όμως, δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να αναγνωρίσουν οι γιατροί ότι ο μηχανικός αναπνευστήρας έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στις περισσότερες περιπτώσεις. 

Η Olszewski θέτει επί τάπητος ορισμένα προβλήματα στο Elmhurst, συμπεριλαμβανομένων του δυσανάλογου ποσοστού θνησιμότητας μεταξύ έγχρωμων ατόμων, του αμφιλεγόμενου κανόνα γύρω από τις οδηγίες «Do Not Resuscitate» (DNR) – «Μην συνεφέρνεις», των χαλαρών προτύπων προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE) και της αποτυχίας διαχωρισμού θετικών και αρνητικών στον κορωνοϊό ασθενών, εξασφαλίζοντας  έτσι τη μέγιστη εξάπλωση της νόσου μεταξύ μη μολυσμένων ασθενών που εισάγονται με άλλα προβλήματα υγείας. 

Η Olszewski δέχτηκε προσωρινή μεταφορά από τη Φλόριντα στη Νέα Υόρκη και πέρασε σχεδόν τέσσερις εβδομάδες στο Elmhurst. Αυτό που διαπίστωσε την ώθησε να γίνει μυστική ρεπόρτερ και πληροφοριοδότρια. Ηχογράφησε στα κρυφά συμβάντα στο νοσοκομείο και δημοσίευσε προειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το επίπεδο περίθαλψης στο Elmhurst είναι τόσο φτωχό, που η Olszewski το συγκρίνει με «νοσοκομείο χώρας του τρίτου κόσμου».  

Ασθενείς αρνητικοί στον κορωνοϊό τοποθετήθηκαν σε αναπνευστήρα

Το πρώτο θέμα που προσεγγίζει η Olszewski είναι οι αριθμοί κρουσμάτων του Elmhurst.  Ασθενείς που επανειλημμένα βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ του κορωνοϊού εξακολουθούσαν να αναφέρονται ως επιβεβαιωμένοι θετικοί και τοποθετούνταν σε μηχανικό αναπνευστήρα, φουσκώνοντας έτσι τεχνητά τους αριθμούς κρουσμάτων, ενώ καταδίκαζαν, περισσότερο ή λιγότερο, τον ασθενή σε θάνατο από τραυματισμό των πνευμόνων. 

 Σύμφωνα με την Olszewski, οι περισσότεροι ασθενείς που είχαν δυσκολία στην αναπνοή τοποθετούνταν αμέσως σε μηχανικό αναπνευστήρα. Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις πιθανότατα δεν ήταν παρά άγχος, λέει. Μα γιατί; 

Τα οικονομικά κίνητρα φαίνεται να παίζουν. Το Elmhurst, ένα δημόσιο νοσοκομείο, είναι σε θέση να χρεώσει Medicaid και Medicare πολύ περισσότερα για ασθενείς με κορωνοϊό από  ό,τι για άλλες διαγνώσεις. Σύμφωνα με τον Olszewski, το νοσοκομείο λαμβάνει επιπλέον  $29.000 για έναν ασθενή COVID-19 που μπαίνει σε αναπνευστήρα, πέρα από τις άλλες θεραπείες.

Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, πολλοί από τους γιατρούς που κουράρουν αυτούς τους ασθενείς δεν έχουν εκπαιδευτεί σε περίθαλψη εντατικής μονάδας. Ένας από τους «γιατρούς» στον όροφο για COVID είναι οδοντίατρος.  Στηρίζονται επίσης σε φοιτητές ιατρικής  «οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν», λέει η Olszewski. 

 Όχι μόνο δεν εκπαιδεύονται σωστά στο πώς να τοποθετούν τον αναπνευστήρα με ασφάλεια, οι φοιτητές  δεν είναι επίσης εξοικειωμένοι με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται και κάνουν λάθη – κανένα από τα οποία δεν διερευνάται, απλώς και μόνο επειδή βρισκόμαστε σε πανδημία. 

Ένας φοιτητής έδωσε εντολή στην Olszewski να χορηγήσει ένα επικίνδυνο φάρμακο με τέσσερις φορές την ασφαλή ταχύτητα – ένα σφάλμα που θα είχε σκοτώσει τον ασθενή, αν είχε ακολουθήσει τις οδηγίες του φοιτητή. Σύμφωνα με την Olszewski, οι φοιτητές χρησιμοποιούν ουσιαστικά αυτούς τους ασθενείς για πρακτικούς σκοπούς, σε πολλές περιπτώσεις διενεργώντας επεμβατικές διαδικασίες που δεν είναι απαραίτητες και θα βλάψουν τον ασθενή. 

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ οι ηλικιωμένοι είναι οι πιο ευάλωτοι για τον COVID-19 παγκοσμίως, η πλειονότητα των ασθενών με κορωνοϊό  στο νοσοκομείο Elmhurst είναι στα 40 και τα 50 τους – πολύ λίγοι είναι πάνω από 80 – και η Olszewski υποθέτει ότι μόνο οι μισοί από αυτούς που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για COVID-19 είχαν βγει θετικοί στο τεστ. 

Το Elmhurst σκόπιμα επιτρέπει τη μετάδοση του COVID-19 

Το χειρότερο είναι ότι το νοσοκομείο Elmhurst αναμιγνύει αυτούς τους ασθενείς, πράγμα που σημαίνει ότι ασθενείς που είναι πραγματικά θετικοί στον COVID-19 είναι διασπαρμένοι μεταξύ  ασθενών των οποίων τα τεστ στον κορωνοϊό ήταν αρνητικά. 

«Βασίζονται στο γεγονός ότι θα τον κολλήσουν», λέει η Olszewski, «επειδή είναι ήδη ανοσοκατεσταλμένοι». Αυτό παρά το γεγονός ότι τώρα έχουν αρκετά δωμάτια στο νοσοκομείο για να χωρίσουν αυτούς τους ασθενείς. 

Είναι δολοφονία. Προορίζουν αυτούς τους ανθρώπους για αποτυχία – με βάση τα χρήματα.

Στο μυστικό της βίντεο, η Olszewski μιλά για το πώς ένας ασθενής με εγκεφαλικό επεισόδιο κατέληξε να προσβληθεί από την ασθένεια λόγω της τοποθέτησής του στον ίδιο θάλαμο με  ασθενείς θετικούς στον COVID. Κατέληξε σε μηχανικό αναπνευστήρα, αυξάνοντας δραστικά τις πιθανότητές του να πεθάνει λόγω τραυματισμού των πνευμόνων. 

Η ακατάλληλη χρήση του προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού διευκολύνει περαιτέρω την εξάπλωση του ιού. Το Elmhurst επίσης δεν χρησιμοποιεί το γρήγορο τεστ, το οποίο δίνει τα αποτελέσματα των δοκιμών σε 45 λεπτά. Είναι πιο ακριβό, οπότε δεν το χρησιμοποιούν. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούν ένα τεστ που έχει χρόνο διεκπεραίωσης τεσσάρων έως πέντε ημερών.

Εν τω μεταξύ, μολυσμένοι και μη μολυσμένοι ασθενείς έρχονται σε επαφή, καθώς ασθενείς που υποπτεύονται ότι έχουν COVID-19 εισάγονται κατευθείαν στη μονάδα COVID.

Το νοσοκομείο Elmhurst στερεί την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (CPR ) από τους ασθενείς

 (Η Olszewski) Συζητά επίσης και παίζει ηχογραφήσεις λογομαχιών μεταξύ νοσοκόμων και καρδιακού fellow (ένας fellow είναι φοιτητής ιατρικής που απέχει ένα χρόνο από την εξάσκηση χωρίς άμεση επίβλεψη) στην οποία οι νοσοκόμες λένε να μην συνεφέρουν έναν 37χρονο ασθενή με αναπνευστική δυσφορία (που δεν είχε COVID-19 αλλά αντιμετωπιζόταν σαν να είχε), παρόλο που δεν υπήρχε παραγγελία για DNR (Do Not Resuscitate) .

Το ερώτημα είναι γιατί; Καμία απάντηση δεν δόθηκε, εκτός από το ότι αυτές οι οδηγίες προέρχονταν «από την κορυφή». «Είναι δολοφονία», λέει η Olszewski. «Προορίζουν αυτούς τους ανθρώπους για αποτυχία – με βάση τα χρήματα.» Είναι πεπεισμένη ότι ο 37χρονος άντρας πέθανε ως άμεσο αποτέλεσμα του αναπνευστήρα και πάνω απ’ αυτό επειδή του αρνήθηκαν την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (CPR).

Μέρος του γιατί ο μηχανικός αναπνευστήρας είναι τόσο επικίνδυνος είναι επειδή δίνουν στον ασθενή ηρεμιστικά και παραλυτικά. Ουσιαστικά κοιμάται διαρκώς, που μπορεί να είναι έως και ένα μήνα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να ανακάμψει ο ασθενής από κάτι τέτοιο», λέει η Olszewski. Το χειρότερο είναι ότι σε πολλούς ασθενείς δεν λένε καν ότι θα τεθούν υπό καταστολή. Σε μια ανατριχιαστική συνομιλία, ένας γιατρός δηλώνει ότι, από την έναρξη της πανδημίας, κανένας ασθενής δεν βγήκε επιτυχώς από τον αναπνευστήρα και δεν απελευθερώθηκε.

Όλοι οι ασθενείς που υποβάλλονται στον αναπνευστήρα πεθαίνουν, και αυτή είναι η πλειονότητα των ασθενών στο Elmhurst, ανεξάρτητα από την πραγματική κατάσταση μόλυνσης. Είναι λοιπόν περίεργο το ότι αυτό το νοσοκομείο στο Queens είναι το «επίκεντρο του επίκεντρου» της πανδημίας; Ωστόσο, δεν οφείλεται στον αχαλίνωτο COVID-19.

Απόλυτη Αντίθεση – Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Φλόριντα

Η εμπειρία της Olszewski σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην πολιτεία της Φλόριντα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν του Elmhurst. Στη Φλόριντα, θα έκαναν θεραπεία σε κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του, αντί να τους οδηγήσουν στον αναπνευστήρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επίσης, δεν αντιμετώπιζαν μη μολυσμένους ασθενείς σαν να είχαν COVID-19.

Ένα από τα πρωτόκολλα θεραπείας που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς με COVID-19 στη Φλόριντα ήταν η υδροξυχλωροκίνη και ο ψευδάργυρος. Κανένας ασθενής δεν πέθανε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι η υδροξυχλωροκίνη έχει δαιμονοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέει, «Επειδή είναι αποτελεσματική, και τότε οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονταν αναπνευστήρες». 

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Cuomo περιόρισε τη διανομή υδροξυχλωροκίνης. Στη Νέα Υόρκη, το φάρμακο μπορεί να διανεμηθεί μόνο: 

  1. Όταν γράφεται σύμφωνα με τις οδηγίες για ένδειξη εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. ή 
  2. Ως μέρος μιας εγκεκριμένης από το κράτος κλινικής δοκιμής που σχετίζεται με τον COVID-19 για έναν ασθενή που έχει θετικά αποτελέσματα για τον COVID-19. (Το θετικό αποτέλεσμα του τεστ για COVID-19 πρέπει να τεκμηριωθεί ως μέρος της συνταγής.) 

Ο Cuomo απαγόρευσε τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για πειραματική προφυλακτική χρήση, για την οποία το χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος Τραμπ. Ο Cuomo «θέλει να είναι σωστός», λέει η Olszewski. «Πήραν όλους αυτούς [τους αναπνευστήρες], και θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν.» Ο Cuomo έχει επίσης χορηγήσει ασυλία στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης από αγωγές κακής πρακτικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 Ωστόσο, όλα αυτά είναι τώρα αμφιλεγόμενα,, καθώς η FDA ανακάλεσε την έκτακτη έγκριση της υδροξυχλωροκίνης για τον COVID-19 στις 16 Ιουνίου 2020. Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι το κόστος  θεραπείας  με υδροξυχλωροκίνη είναι περίπου $100, ενώ αυτής του δημοφιλούς αντιιικού ανταγωνιστή της, Remdesivir, είναι περίπου $4.000;

Η συγκάλυψη της υδροξυχλωροκίνης ξεσκεπάζεται

Το βίντεο περιλαμβάνει δηλώσεις από γιατρούς που εγγυώνται την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του σχήματος υδροξυχλωροκίνηςγια την αντιμετώπιση του COVID-19 και συζητά την ανέντιμη μελέτη του Lancet, που χρησιμοποιείται από τους επικριτές για να οδηγήσει στην αφήγηση ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν λειτουργεί και μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Σταμάτησαν ακόμη και τις δοκιμές υδροξυχλωροκίνης σε όλο τον κόσμο, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι κυβερνήσεις άλλαξαν τις πολιτικές COVID-19 βάσει αυτής της δόλιας εργασίας.

 Μόλις οι ειδικοί έριξαν το σφύριγμα, απαιτώντας από τους συγγραφείς του εγγράφου να αποδείξουν ότι τα δεδομένα ήταν αξιόπιστα, το έγγραφο αποσύρθηκε. Το New England Journal of Medicine απέσυρε ένα άλλο έγγραφο υδροξυχλωροκίνης για τον ίδιο λόγο, καθώς τα δεδομένα προέρχονταν από τον ίδιο ύποπτο οργανισμό: Surgisphere. Όπως αναφέρεται από τις ειδήσεις του STAT στις 2 Ιουνίου 2020: 

«Αυτό δεν είναι για την εξασθένιση της καρδιάς», δήλωσε ο Harlan Krumholz, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων στο Νοσοκομείο Yale New Haven. «Αυτό δεν είναι απλώς θέμα «πληκτρολόγησε μια μελέτη»  όταν αποκτά κανείς πρόσβαση σε δεδομένα. 

Οι καλές μελέτες βασίζονται στην κατανόηση της προέλευσης των δεδομένων και στη διασφάλιση ότι αυτό που κάνετε είναι λογικό. Υπάρχει καλή επιστήμη που πρέπει να γίνει με μεγάλες βάσεις δεδομένων, αλλά υπάρχουν επίσης μεγάλα λάθη που γίνονται. Το ερώτημα είναι: Τι συνέβη εδώ; 

Και οι δύο εν λόγω μελέτες χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Surgisphere, μια ελάχιστα γνωστή εταιρεία που εδρεύει στο Σικάγο, η οποία ισχυρίστηκε στη μελέτη Lancet ότι είχε δεδομένα από 671 νοσοκομεία σε έξι ηπείρους. 

Το έγγραφο Lancet διαπίστωσε ότι τα φάρμακα για την ελονοσία, χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη, τα οποία είχαν διερευνηθεί ως πιθανές θεραπείες για το Covid-19, δεν αντιστοιχούσαν σε βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ασθενείς και συσχετίστηκαν επίσης με υψηλότερη θνησιμότητα.

 Το έγγραφο στο New England Journal of Medicine ανέφερε ότι τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση δεν συσχετίστηκαν με χειρότερα αποτελέσματα σε ασθενείς με Covid-19. Οι μελέτες μοιράζονται μερικούς από τους ίδιους συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένου του Sapan Desai, ο οποίος διευθύνει το Surgisphere. «

 Η απάτη του Surgisphere πάει βαθιά 

Έκτοτε, οι έρευνες για το Surgisphere και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Desai αποκάλυψαν ότι η εξαπάτηση είναι πολύ βαθύτερη από αυτές τις δύο μελέτες. Σύμφωνα με τον The Guardian:

 «Περαιτέρω έρευνες από τον Guardian για το Surgisphere και τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό του, Dr. Sapan Desai, επιβεβαίωσαν ότι: 

  • Σημαντικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ερευνητικοί συνεργάτες στον ιστότοπο Surgisphere, δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν καμία επίσημη σχέση με την εταιρεία. 
  • Μια μελέτη που αποτέλεσε τη βάση του Ph.D. του Desai μπορεί να περιέχει παραποιημένες εικόνες, σύμφωνα με ισχυρισμούς ειδικών, και η παγκόσμια ιατρική εκδοτική εταιρεία Elsevier διενεργεί μια ανασκόπηση των εργασιών του που δημοσιεύονται στα περιοδικά της. 
  • Οι ισχυρισμοί του Desai σχετικά με τα προσόντα του που αποκτήθηκαν από το πτυχίο του στην ιατρική έχουν αμφισβητηθεί, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών του ότι κατέχει δύο διδακτορικά, ένα Master’s και συνεργασίες με μεγάλα πανεπιστήμια και κολέγια. Ορισμένες από αυτές τις σχέσεις έχουν πλέον καταργηθεί από τον ιστότοπό του και τα διαδικτυακά προφίλ του. » 

Άλλοι υπάλληλοι του Surgisphere περιλαμβάνουν έναν συντάκτη επιστημονικής φαντασίας, έναν καλλιτέχνη φαντασίας και ένα μοντέλο περιεχομένου για ενήλικες. Η σελίδα Twitter της εταιρείας έχει λιγότερους από 170 ακόλουθους και, μέχρι πρόσφατα, ο σύνδεσμος επαφής του ιστότοπου ανακατεύθυνε τους επισκέπτες σε ένα πρότυπο WordPress για έναν ιστότοπο κρυπτονομισμάτων.  Πώς κατέληξε μια μελέτη που προήλθε από αυτή την προφανή απάτη μιας εταιρείας να έχει τόσο μεγάλο βάρος μέσα στον Π.Ο.Υ;

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπαγορεύει ιατρική περίθαλψη 

Η Olszewski θέτει ένα σημαντικό σημείο, το οποίο είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει εμπλακεί στην έκδοση οδηγιών θεραπείας COVID-19. Η θεραπεία πρέπει να εξατομικεύεται στον ασθενή, με βάση τα συμπτώματα που παρουσιάζει, και οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν λόγο για την επιλογή της θεραπείας. «Δεν είναι δουλειά τους», λέει.

Εκτός από την υδροξυχλωροκίνη και τον ψευδάργυρο, που πρέπει να χορηγηθούν στα πρώτα στάδια της νόσου, η Olszewski μιλά για το πώς ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση βιταμίνης C υψηλής δόσης, την οποία οι ασιατικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις σοβαρού COVID-19 . 

Μια μυστική μαγνητοταινία αποκαλύπτει τη νοοτροπία ενός γιατρού του Elmhurst, ο οποίος απορρίπτει απερίφραστα οποιαδήποτε και όλες τις θεραπείες εκτός από τον αναπνευστήρα ως άχρηστες, καθώς αναμένει ότι το 90% των ασθενών του θα πεθάνει ούτως ή άλλως. Είναι μια ανατριχιαστική συνομιλία. 

Υπάρχουν πολλά να μάθουμε από αυτήν την πανδημία. Ένα από τα βασικά είναι ότι οι εκ των άνω προς τα κάτω οδηγίες θεραπείας της πανδημίας είναι απερίσκεπτες. Ο ΠΟΥ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αποδείχθηκαν λιγότερο από φερέγγυα και αξιόπιστα από αυτή την άποψη και οι αποφάσεις ορισμένων πολιτικών αρχηγών Πολιτειών ήταν καταστροφικές. 

Γιατί οι κυβερνήτες δεν βασίστηκαν στις εισηγήσεις των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα που εργάζονται πραγματικά με ασθενείς και αναφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα; Γιατί καταπιέστηκαν και λογοκρίθηκαν τόσοι πολλοί γιατροί και επιστήμονες αντί να τους ακούσουν; Γιατί οι οικονομικές και άμεσα διαθέσιμες θεραπείες που αποδεικνύονται αποτελεσματικές να απορρίπτονται και να γελοιοποιούνται; 

Η ανικανότητα και η αναισθησία που επιδείχτηκε από την ηγεσία επιπέδου κορυφής κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας ήταν συγκλονιστική, και ο μελλοντικός σχεδιασμός πανδημίας πρέπει σαφώς να βασίζεται λιγότερο σε βαποράκια της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Π.Ο.Υ, και περισσότερο σε τοπικές ομάδες εντατικής φροντίδας.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε τώρα σε μια επιταχυνόμενη πορεία προς τον ολοκληρωτισμό που εισάγεται με το πρόσχημα  απάντησης σε μια πανδημία και το ερώτημα είναι, μπορούμε να τη σταματήσουμε; Πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε. Αν δεν το κάνουμε, τα πράγματα θα επιδεινωθούν από εδώ και πέρα.

articles.mercola.com

http://seferou.blogspot.com/2021/05/US-nurse-shares-her-experience-in-Elmhurst-hospital-with-covid-patients.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *