ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ : «ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…ΤΙΠΟΤΑ!»

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά και με τον εκκολαπτόμενο νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper, φάνηκε η αμερικανική διπροσωπία που ενώ εξήγγειλαν επανειλημμένα σκληρά μέτρα αντίποινα κατά της Τουρκίας για την αγορά των S-400, στην ουσία δεν εφαρμόζει κανένα σκληρό μέτρο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά του ότι έχει ενημερωθεί από ελληνικής πλευράς για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Όπως αναφέρεται, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας του αμερικανικού κογκρέσου ο πιθανός νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε πως η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ότι ναι μεν πρέπει να τιμωρηθεί για την αγορά των ρωσικών πυραύλων, αλλά…δεν θα πρέπει να κλονιστεί μια από τις πιο σημαντικές συμμάχους στην περιοχή.

Δηλαδή και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα!

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνεις σοβαρός δεν περίμενε κάτι σημαντικό αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να εφαρμοστούν σκληρά μέτρα κατά της τουρκικής προκλητικότητας.

Με λίγα λόγια όλοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί και για αυτό είμαστε και εμείς υπεύθυνοι, που για άλλη μια βασιστήκαμε σε χίμαιρες και συμμαχικές αυταπάτες.

Το πρόβλημα είναι ότι από εδώ και πέρα τι γίνεται, καθώς όπως φαίνεται μάλλον μετά την Κύπρο σειρά έχουμε εμείς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *