ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν νέα μεγάλη κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την σύλληψη από τις ελληνικές αρχές των δυο κατασκόπων μουσουλμάνων από την ελληνική Θράκη. Δηλαδή με λίγα λόγια μετά και από το φιάσκο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποθράσυνε την Τουρκία, ακόμα και για την κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας ζητάνε και τα ρέστα.

Όπως έγινε γνωστό ένας ελληνικής καταγωγής γραμματέας στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου, μουσουλμάνος από την Θράκη είχε στρατολογήσει έναν 35χρονο μάγειρα Έλληνα επίσης μουσουλμάνο από τη Θράκη, ο οποίος εργαζόταν σε πλοίο που εκτελεί ακτοπλοικά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και του είχε αναθέσει να φωτογραφίζει τη διάταξη των στρατιωτικών πλοίων, της φρουράς αλλά και των στρατοπέδων.

Ο 35χρονος αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια «έσπασε» και αποκάλυψε τι είχε συμβεί. Το ερώτημα στην υπόθεση είναι πλέον τι ακριβώς πληροφορίες έχει δώσει ο 35χρονος στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου και το κυριότερο αν υπήρχε δίκτυο που είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα. Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες του γραμματέα και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση

Ενώ μας χρεώσταγαν δηλαδή, μας πήραν και το βόδι.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *