ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΕΠΙΚΑΙΡΟ;(Βίντεο)

5/5 (2)

 

ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΕΠΙΚΑΙΡΟ;

 

 

Ο οικονομικός φθόνος καταστρέφει τη χώρα

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι ένας μικρός αριθμός φορολογουμένων επωμίζεται το μεγαλύτερο μέρος του φόρου εισοδήματος. Κάτι που αγνοούν συστηματικά οι γραφειοκράτες σχεδιαστές του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι ο φορολογούμενος κάθε εποχής και κάθε χώρας θέλει προ παντός την ισότητα έναντι του νόμου.

Εάν πληρώνουν φόρους όλοι οι πολίτες, τότε επιτυγχάνεται η φορολογική ισότητα. Εάν κάποιοι απαλλάσσονται με κοινωνικά, εισοδηματικά ή απλώς ευνοιοκρατικά κριτήρια, και ο συνεπής και νομοταγής φορολογούμενος θα δυστροπήσει. Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές για τους λίγους και η απαλλαγή των πολλών είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο προοδευτικός φόρος εισοδήματος έχει παγκοσμίως αποτύχει.

Στο φόρο εισοδήματος εντοπίζεται άλλωστε διεθνώς και το μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής. Η βιβλιογραφία των δημοσίων οικονομικών μάς διδάσκει ότι εάν εξαιρεθεί το 10% μόλις των φορολογουμένων από τον φόρο εισοδήματος, τον οποίο θα έπρεπε κανονικά να καταβάλει, εάν δεν θέσπιζαν τα κράτη τις διάφορες φοροαπαλλαγές για τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, τότε το υπόλοιπο 90% θα επιδείξει φορολογική απροθυμία. Στην Ελλάδα για το 2015 (το τελευταίο έτος που διαθέτουμε επίσημα στατιστικά στοιχεία από τις δηλώσεις εισοδήματος) προκύπτει φόρος εισοδήματος 8,028 δισ. ευρώ, πλέον εισφοράς αλληλεγγύης 708 εκατ. ευρώ, σύνολο 8,736 δισ. €.

Εάν δεν υπήρχε αφορολόγητο όριο και όλοι οι φορολογούμενοι πλήρωναν φόρους από το πρώτο ευρώ των πάσης φύσεως εισοδημάτων τους με έναν και μόνον ενιαίο φορολογικό συντελεστή 12,5%, τότε το κράτος θα εισέπραττε φόρο 12,26 δισ.€. Θα εισέπραττε δηλαδή σχεδόν 20% επιπλέον χρήματα χωρίς να χρειάζεται να επιβάλει υψηλούς φορολογικούς συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα και τη δυσβάσταχτη εισφορά αλληλεγγύης, που απονευρώνει ακόμη περισσότερο τα κίνητρα δημιουργίας των επιτυχημένων ατόμων και επιχειρήσεων.

Μέσω του προοδευτικού φόρου εισοδήματος γίνεται η πιο άδικη και η πιο καταστροφική για την οικονομία της χώρας αναδιανομή εισοδήματος. Το χειρότερο, αυξάνεται η τάση προς σπατάλη των Κοινοβουλίων. Αφού η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού δεν πληρώνει φόρους, επιδιώκει την αύξηση των δαπανών με «τα λεφτά των άλλων». Ουδείς ενδιαφέρεται γι’ αυτό. Τους σχεδιαστές της οικονομικής πολιτικής δεν τους ενδιαφέρει τι εισπράττει το κράτος. Τους ενδιαφέρει να αποδείξουν ότι ευνοούν τους πολλούς εις βάρος των ευκατάστατων και πιο δημιουργικών πολιτών της χώρας.

Ο φθόνος και το μίσος μιας ολόκληρης κοινωνίας εναντίον των λίγων και εκλεκτών χαρακτηρίζει -διαχρονικά είναι αλήθεια- τις φορολογικές αντιμεταρρυθμίσεις. Την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, ευθέως διακηρύσσεται από τα χείλη του πρωθυπουργού ότι αυτή ακριβώς είναι η επιλογή της κυβέρνησης· οι εκλεκτοί πολίτες, οι καινοτόμες επιχειρήσεις να πληρώνουν λίτρα για να τους «ανέχονται» όσοι ζουν από τα κονδύλια των δαπανών ή έστω αποφεύγουν «μαεστρικά» τα κονδύλια των εσόδων του προϋπολογισμού.

Στον πίνακα που ακολουθεί περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση, όπως ίσχυε το οικονομικό έτος 2015 (σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, αλλά είπαμε η ΑΑΔΕ δεν… προλαβαίνει να δημοσιεύσει τα στοιχεία):

 

Του Τάσου Ι. Αβραντίνη
Ποιος συντονίζει την πολιτική των κομμάτων της βουλής

 

 

153 βουλευτές νομοθετούν χωρίς να γνοιάζονται αν καταστρέφουν τη χώρα!!!

ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΚΗ συνήθεια να σκέφτομαι και να γράφω. Και είναι αρκετές φορές που αποζητώ την ησυχία, τον ρεμβασμό, και φυσικά δυσκολεύομαι ν αντισταθώ στον πειρασμό της νοσταλγίας. Τότε είναι που ευλογώ με τις λέξεις τις μέρες της γαλήνης, και της ξεγνοιασιάς στη βαθύσκιωτη γωνιά των νεανικών χρόνων. Έχω όμως και τη συνήθεια να ανακατεύομαι και στα πολιτικά ζητήματα. Αλλά είναι δυνατό να μην ασχολείται κανείς με αυτή τη χώρα που περνάει ιδεολογικές ταλαντεύσεις κι έχουν έρθει ανάποδα όλα οι προσδοκίες μας;; Είναι βέβαιο τώρα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κλειδαμπαρωμένοι στον εαυτό τους και στις έγνοιες τους. Κι εδώ μέσα στο διαδίκτυο… Το ψυχανεμίζομαι. Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί. Ελάχιστοι είναι οι… έξω καρδιά!

Είχα πάει κι εγώ στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Σύνταγμα για να φωνάξουμε δυνατά στους κυβερνώντες να… παραιτηθούν!!!!!! Αλλά αυτό που έχω να πω είναι πως όταν οι λαοί πάψουν να νιώθουν τις πληγές, θα έχουν τις αισθήσεις τους νεκρωμένες…  Αυτό ένιωσα. Και οι  πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν καταλαβαίνουν ότι το κράτος πλέον χώνει τη μύτη του παντού, οι αριθμοί συνθλίβουν τα άτομα, 153 βουλευτές νομοθετούν χωρίς να γνοιάζονται για τους πολίτες, τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Πώς άραγε θα δραστηριοποιήσουν ψυχολογικά τον ανθρώπινο παράγοντα;;; Φτάσαμε, δυστυχώς, στην ασύδοτη αλλοτρίωση του ατόμου. Επόμενο είναι, ωστόσο, ν’ αναρωτιέται κανείς αν ο λαός αυτός  έχει προσηλώσεις που να δείχνουν συγκροτημένη  ιστορική συνείδηση.

Βραδιάζει και το ερκοντίσιον δουλεύει ώρες για να κρατήσει σε μια ισορροπία τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Έξω η ζέστη δεν εμποδίζει τα νιάτα να κυκλοφορούν και τους μετανάστες. Αργά-αργά η μέρα αποσύρεται… Όταν πέφτει το βραδάκι, τα μόνο που μπορείς είναι να βάλεις μια μουσική ή να διαβάσεις το βιβλίο που άφησες σχεδόν στη μέση. Ούτε να τραγουδήσω δεν έχω όρεξη. Αλλά μέσα μου με κεντρίζει κάποιες στιγμές ν’ αρχίσω να τραγουδώ δυνατά, βροντερά, σαν τις μυθικές σάλπιγγες της Ιεριχώς!!! Καλά, δεν γίνεται τώρα. Υπομονή γιατί δεν μπορεί να είναι παρά μια κακή στιγμή που θα περάσει και τότε μπορεί να τραγουδάμε όλοι μαζί…

https://www.timesnews.gr

Έρχονται μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Έξω από τη Βουλή θα μετρηθούμε

 

Οι προφητείες δόθηκαν για όλους τους Έλληνες Έρχεται ο μεγάλος πόλεμος

 

 

✅ Γέρων Παΐσιος: «Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους, μη φοβηθήτε·

 

 

 

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *