ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΜΕ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ(Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια νέα πλατφόρμα βιομετρικής ταυτότητας που συνεργάζεται με τη συμμαχία εμβολίων GAVI που χρηματοδοτείται από το Gates και η Mastercard θα ξεκινήσει στη Δυτική Αφρική και θα συνδυάσει εμβολιασμούς COVID-19, πληρωμές χωρίς μετρητά και πιθανές εφαρμογές επιβολής του νόμου.

Μια βιομετρική πλατφόρμα ψηφιακής ταυτότητας που «εξελίσσεται όπως εξελίσσεται» πρόκειται να εισαχθεί σε «χαμηλού εισοδήματος, απομακρυσμένες κοινότητες» στη Δυτική Αφρική χάρη στη συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μεταξύ της συμμαχίας εμβολίων GAVI που υποστηρίζεται από το Bill Gates, της Mastercard και της Εταιρείας «ταυτότητας» που υποστηρίζεται από AI, Trust Stamp.

Το πρόγραμμα, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2018, θα έχει την ψηφιακή πλατφόρμα ταυτότητας της Trust Stamp ενσωματωμένη στο GAVI-Mastercard «Wellness Pass», ένα ψηφιακό σύστημα εμβολιασμού και ταυτότητας που συνδέεται επίσης με το σύστημα κλικ για αναπαραγωγή της Mastercard που τροφοδοτεί από την τεχνολογία AI και μηχανικής μάθησης που ονομάζεται NuData.

WATCH & SHARE! YOU WILL NOT BELIEVE WHAT BlLL GATES JUST SAID…

Η Mastercard, εκτός από το ότι υποστηρίζει τη δέσμευσή της για προώθηση της «κεντρικής τήρησης αρχείων για την παιδική ανοσοποίηση», περιγράφει επίσης τον εαυτό της ως ηγέτη προς το «World Beyond Cash» και η συνεργασία της με την GAVI σηματοδοτεί μια νέα προσέγγιση για τη σύνδεση ενός βιομετρικού συστήματος ψηφιακής ταυτότητας, εμβολιασμού εγγραφές και ένα σύστημα πληρωμών σε μια ενιαία συνεκτική πλατφόρμα.

Η προσπάθεια, από την έναρξή της πριν από σχεδόν δύο χρόνια, χρηματοδοτήθηκε μέσω 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε δωρητές GAVI, επιπλέον της αντίστοιχης δωρεάς του ίδιου ποσού από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.
Στις αρχές Ιουνίου, η GAVI ανέφερε ότι το πρόγραμμα Wellness Pass της Mastercard θα προσαρμοζόταν ως απάντηση στην πανδημία του coronavirus (COVID-19).

Περίπου ένα μήνα αργότερα, η Mastercard ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα βιομετρικής ταυτότητας της Trust Stamp θα ενσωματωθεί στο Wellness Pass, καθώς το σύστημα Trust Stamp είναι ικανό να παρέχει βιομετρική ταυτότητα σε περιοχές του κόσμου που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή κυτταρική συνδεσιμότητα και επίσης δεν απαιτεί γνώση της νομικής του ατόμου. όνομα ή ταυτότητα για λειτουργία.

Το Πρόγραμμα Ευεξίας που περιλαμβάνει GAVI, Mastercard και Trust Stamp θα ξεκινήσει σύντομα στη Δυτική Αφρική και θα συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα εμβολιασμού Covid-19 μόλις γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο.

Η ώθηση για εφαρμογή βιομετρικών στοιχείων ως μέρος των εθνικών συστημάτων καταχώρισης ταυτότητας συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην ήπειρο και έχει γίνει ένα πολύ πολιτικοποιημένο ζήτημα σε πολλές αφρικανικές χώρες.
Η αντίθεση σε παρόμοια έργα στην Αφρική περιστρέφεται συχνά γύρω από το κόστος που τους περιβάλλει, όπως το βιομετρικό σύστημα διαχείρισης ψηφοφόρων που προσπαθεί να εφαρμόσει η Εκλογική Επιτροπή της Γκάνας πριν από τις γενικές εκλογές του 2020 τον Δεκέμβριο.

Οι Bright Simons, επίτιμοι αντιπρόσωποι της ομάδας προβληματισμού για την πολιτική IMANI, αμφισβήτησαν την «κατανομή του προϋπολογισμού» για το νέο σύστημα, ισχυριζόμενοι ότι η «περιττή εγγραφή 17 εκατομμυρίων ανθρώπων ξανά» αντιπροσωπεύει εκατομμύρια δολάρια «διογκώνονται για λόγους που κανείς δεν μπορεί εξηγήστε σε αυτήν τη χώρα. «
Κάλυψη κρυφών κινήτρων
Το βιομετρικό σύστημα ταυτότητας της Trust Stamp, το οποίο χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την τεράστια επένδυση της Mastercard στην εταιρεία τον Φεβρουάριο, χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζει Evergreen Hash, η οποία δημιουργεί μια «τρισδιάστατη μάσκα» που δημιουργείται από AI και βασίζεται σε μία φωτογραφία του προσώπου, της παλάμης ή του δακτυλικού αποτυπώματος ενός ατόμου.

Μόλις δημιουργηθεί αυτή η «μάσκα», πολλά από τα αρχικά δεδομένα απορρίπτονται και τα κλειδιά κρυπτογράφησης δημιουργούνται αντί του ονόματος ενός ατόμου ή άλλων πιο παραδοσιακών αναγνωριστικών.
«Μόνο ένα μικρό ποσοστό των δεδομένων που υπήρχαν αρχικά υπάρχει στο hash», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Trust Stamp, Gareth Genner. «Αυτό που έχετε είναι κάτι πιο ασφαλές για αποθήκευση, επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμεση αναγνώρισή σας.
Κανείς δεν θα σας αναγνώριζε σε αυτό το τεράστιο πλήθος αριθμών. » Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Genner, είναι ένα σύστημα «μη αναστρέψιμων μη προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών» που «προστατεύει το απόρρητο, μειώνει τις πιθανότητες κατάχρησης και επιτρέπει την αποτελεσματική συμπερίληψη όταν δεν υπάρχει άλλη μορφή νομικού μητρώου».

Ο Genner εξήγησε επίσης σε πρόσφατο δελτίο τύπου ότι το μοναδικό «hash» είναι ικανό να «εξελιχθεί» καθώς δημιουργείται ένα νέο hash με ενημερωμένες πληροφορίες για την υγεία κάθε φορά που ένα παιδί ή ένα άτομο παίρνει ένα εμβόλιο. Οι αλγόριθμοι AI της Trust Stamp μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια εάν διαφορετικοί κατακερματισμοί ανήκουν στο ίδιο άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι «το κατακερματισμό εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου όπως εξελίσσεται», δήλωσε ο Genner.
Δεν είναι σαφές πόσο η πρωτοβουλία Wellness Pass παρακινείται από ανησυχίες για τη δημόσια υγεία σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της ελεύθερης αγοράς.

Πράγματι, η συμμαχία GAVI, που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τα ιδρύματα Bill και Melinda Gates και Rockefeller, καθώς και από τις συμμαχικές κυβερνήσεις και τη βιομηχανία εμβολίων, ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση της «υγείας των αγορών εμβολίων και άλλων προϊόντων ανοσοποίησης» παρά της υγείας ατόμων, σύμφωνα με τη δική του ιστοσελίδα.
Ομοίως, η συνεργασία GAVI της Mastercard συνδέεται άμεσα με την προσπάθειά της «World Beyond Cash», η οποία ενισχύει κυρίως το επιχειρηματικό της μοντέλο που εξαρτάται από καιρό από τη μείωση της χρήσης φυσικών μετρητών.

Τυραννία διπλής χρήσης
Η Trust Stamp μοιράζεται επίσης αυτό το όραμα που εστιάζει στην αγορά για το σύστημα ψηφιακής ταυτότητάς του, καθώς η εταιρεία έχει δηλώσει ότι αναζητά νέες επιλογές εμπορευματοποίησης για την τεχνολογία Evergreen Hash, ειδικά με συστήματα φυλακών.
Οι συνομιλίες με ιδιωτικά και δημόσια συστήματα φυλακών αποκάλυψαν ενδιαφέρον για τη χρήση της τεχνολογίας της Trust Stamp για την παροχή ταυτοποίησης για άτομα που βρίσκονται σε απαλλαγή «χωρίς να τους κάνουν να πληρώνουν για ακριβά βραχιόλια αστραγάλου που παρακολουθούν κάθε κίνησή τους», καθώς η πλατφόρμα της Trust Stamp θα έδινε φαινομενικά το ίδιο λειτουργούν αλλά με «άγγιγμα» και λιγότερο ακριβή τρόπο.

Το ενδιαφέρον της Trust Stamp να παρέχει την τεχνολογία της τόσο στην απόκριση COVID-19 όσο και στην επιβολή του νόμου αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης όπου πολλές εταιρείες που παρέχουν ψηφιακές λύσεις στο COVID-19 προσφέρουν επίσης τις ίδιες λύσεις στα συστήματα φυλακών και την επιβολή του νόμου για σκοπούς επιτήρησης και «Προγνωστική αστυνόμευση».
Για παράδειγμα, το λογισμικό ανίχνευσης επαφών που είχε αρχικά εισαχθεί ως μέρος της απόκρισης COVID-19 έχει χρησιμοποιηθεί έκτοτε από αστυνομικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ για την παρακολούθηση διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων διαμαρτυριών και αστικών αναταραχών της χώρας.
Παρομοίως, μια αμφιλεγόμενη ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας που χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο Ρόουντ Άιλαντ προσφέρει προγνωστική αναλυτική τεχνολογία AI για τον εντοπισμό πιθανών μελλοντικών σημείων πρόσβασης COVID-19 και ατόμων που ενδέχεται να συμβούν στο COVID-19 στο μέλλον, ενώ προσφέρει επίσης στις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να προβλέψουν μελλοντικές τοποθεσίες και συμμετέχοντες σε ταραχές και αστικές αναταραχές.

Αυτό που ίσως είναι πιο ανησυχητικό για αυτήν τη νέα πρωτοβουλία «Wellness Pass», είναι ότι συνδέει αυτές τις ψηφιακές λύσεις «διπλής χρήσης» με λύσεις πληρωμής χωρίς μετρητά που θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν υποχρεωτικές ως τίποτα πέρα από τις άχρηστες, χωρίς μετρητά, μεθόδους πληρωμής έχουν αντιμετωπιστεί ως πιθανές τρόπους μετάδοσης από ομάδες που ευθυγραμμίζονται με το GAVI, όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, μεταξύ άλλων, καθώς η πανδημία κηρύχθηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το έτος.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *