ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΤ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ;

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολύ «περίεργα» πράγματα συμβαίνουν τον στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική, την γνωστή σαν ΜΙΤ. Εξαφανίσεις προσώπων, συλλήψεις μελών της για διακίνηση λαθραίων, φορτηγά που οδηγούσαν πράκτορες της ΜΙΤ και μετέφεραν όπλα σε στρατόπεδα των Τζιχαντιστών στην Συρία και μυστηριώδεις θάνατοι στελεχών της μυστικής υπηρεσίας ακόμα και μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Πολλοί γραφούν για εσωτερικό πόλεμο μυστικών υπηρεσιών, ένα παλιό θέμα που είχε έξαρση την δεκαετία του ενενήντα όταν βρίσκονταν στο αποκορύφωμα ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ και που φαίνεται πως με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας επανέρχεται με μεγάλη ένταση.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που «διέρρευσαν» στον τουρκικό τύπο, δυο υψηλόβαθμοι πράκτορες της ΜΙΤ βρεθήκαν πριν καιρό νεκροί στην περιοχή του Güneşli στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τους O.S. και E.Y., τα πλήρη ονόματα των οποίων φυσικά και δεν δημοσιοποιηθήκαν. Και οι δυο υπηρετούσαν επί πολλά χρόνια στην ΜΙΤ, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τον θάνατο τους.

Η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο ακόμα και για αυτοκτονία και για… ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που φυσικά είναι αμφισβητήσιμο ενώ μας θυμίζει την περίεργη εκείνη ιστορία των αλλεπάλληλων αυτοκτονιών υψηλόβαθμων στελεχών της Aselsan, της μεγαλύτερης τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ειδικευμένη στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Όλα αυτά σίγουρα είναι ενδείξεις ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εκρηκτικά στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας με άγνωστες προς το παρών συνέπειες και για την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται και η Ελλάδα.

Εμείς όμως, πνιγόμαστε στην μνημονιακή μας μιζέρια και αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις που σίγουρα μας αφορούν άμεσα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoswxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *