ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΘΥΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

3.59/5 (17)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όλος αυτός ο σάλος που δημιουργήθηκε με την εισήγηση της αθλητικής επιτροπής, που η σύνθεση της έγινε με άκρως πονηρό τρόπο από τον υπεύθυνο υπουργό, για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δεν προβλέπεται να τελειώσει έτσι εύκολα.

Η αρχική απόφαση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της ακριτικής θρακιώτικης ομάδας της Ξάνθης, έγινε γρήγορα αντιληπτό ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί και λόγω του τρόπου που πάρθηκε, αλλά και λόγω του ότι το θέμα αυτό ξεπερνά κατά πολύ τον ποδοσφαιρικό χώρο και έχει πολύ μεγάλες πολιτικές διατάσεις, ακόμα και σε σχέση της χώρας μας με τις δυο μεγάλες υπερδυνάμεις, τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Κάποιος θα πει ότι είναι πολύ υπερβολικός αυτό ο συσχετισμός, αλλά όσο θέλουμε να μην δώσουμε έδαφος σε τέτοιες σκέψεις, δυστυχώς η άκρη του νήματος βρίσκεται κάπου εκεί.

Ένας επιχειρηματίας, μεγάλος επενδυτής, που ήρθε από την Ρωσία και ήταν ποντιακής καταγωγής. Ο επιχειρηματίας αυτός πήγε μια μέρα και με μια επιταγή ξεπλήρωσε όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ, γινόμενος ο μεγαλύτερος ευεργέτης αυτή της ομάδας. Σε μια άλλη παρόμοια περίπτωση ο επιχειρηματίας που είχε πάρει την ΑΕΚ την κατέβασε τρεις κατηγορίες μόνο και μόνο για να μην πληρώσει τα χρέη της.

Ο επιχειρηματίας αυτός, είναι ίσως ο μοναδικός που έφερε σε μνημονιακή περίοδο από έξω χρήμα και έδωσε εργασία σε πάρα πολλούς Έλληνες. Να θυμηθώ μόνο το χρεοκοπημένο ξενοδοχείο, σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το Μακεδονία Παλλάς, που το έσωσε και το ανακαίνισε με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ξανά το στολίδι της συμπρωτεύουσας.

Ο επιχειρηματίας αυτός, που πολλοί τον ονομάζουν υποτιμητικά Ρωσοπόντιο, δεν άργησε να γίνει πολύ ενοχλητικός στο διεφθαρμένο καταστημένο των Αθηνών καθώς δεν μπορούσαν να τον ελέγξουν και κυρίως να εξουδετερώσουν την οικονομική του δύναμη.

Πέραν όμως τούτων υπήρχε και το πολιτικό στίγμα όλης αυτής της παρουσίας. Ο επιχειρηματίας αυτός καθώς είναι ρωσόφωνος, θύμιζε έντονα την σχέση του με την Ρωσία, με μια χώρα που το δουλικό κατεστημένο των Αθηνών κατόπιν έξωθεν εντολών ήθελε να διαρρήξει τις σχέσεις του, πιστό σε μια καθαρά αντιωρωσική πολιτική με μεγάλο κόστος και στην οικονομία, καθώς τα γεωργικά μας προϊόντα αποκλείστηκαν από αυτή την αγορά με μεγάλη χαρά των Τούρκων, αλλά και στο γεωστρατηγικό πεδίο, καθώς η μονόπλευρη τοποθέτηση μόνο όφελος δεν φέρνει.

Έτσι έγινε ο στόχος αυτού του διεφθαρμένου κατεστημένου, που συνδέεται και συγγενικά με την γνωστή πολιτική οικογένεια που λυμαίνεται την χώρα εδώ και δεκαετίες και μαζί του έγινε στόχος και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με την στήριξη του επιχειρηματία άρχισε να κερδίζει τα τρόπαια που μέχρι τότε ήταν μονοπώλιο του κέντρου και κυρίως του Ολυμπιακού, της ομάδας του γνωστού ευτραφή εφοπλιστή που ενέχεται για σοβαρά αδικήματα, κουμπάρου της γνωστής οικογένειας.

Δεν υπολόγισαν όμως ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, με τόσο μεγάλη παράδοση, συμβολίζει πολύ περισσότερα από μια ποδοσφαιρική ομάδα, συμβολίζει τον προσφυγικό και ποντιακό ελληνισμό, την βόρεια Ελλάδα, την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη και αυτή η δύναμη είναι ανεκτίμητη.

Από εδώ και πέρα αφού ξεγυμνώθηκε αυτό το κατεστημένο, η συνέχεα εξαρτάται από την πιθανή απόπειρα να πάρουν με γραφειοκρατικές τιμωρίες από τον ΠΑΟΚ το φετινό πρωτάθλημα.

Η κοινωνική συνοχή, την οποία επικαλέστηκαν με την τροπολογία αποφυγής του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, δεν έχει πάψει να είναι σε σοβαρό κίνδυνο την στιγμή που έχουμε σοβαρά εθνικά θέματα σε εξέλίξη.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *