ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ…ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΡΟΥ!!!

5/5 (10)

«Τα εμβόλια που παράγονταν μέχρι τώρα δεν απαιτούσαν αραίωση καθώς έρχονταν έτοιμα, συσκευασμένα σε φιαλίδια ή σε σύριγγες και χορηγούνται ενδομυϊκά. Αραίωση χρειάζονται μόνο ορισμένα φάρμακα που χορηγούνται ενδοφλεβικά και σε μεγάλη συγκέντρωση είναι τοξικά για τους ιστούς. Για την ιστορία αναφέρω ότι τα εμβόλια (όπως και το εν λόγω της Pfizer) δεν χορηγούνται ποτέ ενδοφλεβικά γιατί μπορεί να προκαλέσουν καταπληξία.

Μου προκαλεί απορία λοιπόν γιατί οι δημιουργοί του εν λόγω σκευάσματος επέλεξαν να το συμπυκνώσουν. Για ευκολία στη μεταφορά; Ή κάτι άλλο; Διότι οι γονιδιακές θεραπείες χρειάζονται αραίωση, αν και αυτές χορηγούνται ενδοφλέβια. Αυτό όμως δεν χορηγείται ενδοφλέβια

Επίσης όπως προανέφεραν ο σχολιαστής Dmitri Donskoy οι οδηγίες χρήσεις αναφέρουν ρητά πως η αραίωση πρέπει να γίνει ΜΕΣΑ στο φιαλίδιο και όχι στη σύριγγα και κατόπιν να ανακινηθεί με αναστροφή απαλά.

Από τα στιγμιότυπα του βίντεο που κυκλοφορούν η νοσηλεύτρια φαίνεται να βυθίζει τη βελόνα στο φυσιολογικό ορό. Δεν φαίνεται καθαρά από τα βίντεο όμως (μακρινές λήψεις) αν η νοσηλεύτρια:
α) βάζει πρώτα φυσιολογικό ορό, τον εγχέει στη φιάλη και μετά κάνει την ένεση στον Κούλη (αναστροφή της φιάλης 10 φορές, όπως λένε οι οδηγίες, πάντως δεν έκανε )
β) βάζει πρώτα φυσιολογικό ορό, μετά βάζει το εμβόλιο (δηλαδή το αναμειγνύει στη βελόνα, άρα λάθος σύμφωνα με τις οδηγίες) και μετά το κάνει στον Κούλη
γ) βάζει μόνο φυσιολογικό ορό και μετά κάνει την ένεση στον Κούλη
Αν κάποιος έχει το λογισμικό να δει τι συμβαίνει σε αυτά τα καρέ των 480p ας μας διαφωτίσει.»

Ας μας απαντήσουν οι ειδικοί

Δημήτρης Παπαρηγόπουλος
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www,nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *