ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

fotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια γιγάντια αεροπορική άσκηση του συνόλου σχεδόν της τουρκικής αεροπορικής δύναμης που ανήγγειλαν οι Τούρκοι, δεν προοιωνίζεται τίποτα το καλό για τον εθνικό μας εναέριο χώρο ειδικά σε μια περίοδο που αρκεί μια σπίθα για να ανάψει και άλλες μεγάλες φωτιές στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, η τουρκική πολεμική αεροπορία θα πραγματοποιήσει μια γιγάντια άσκηση την περίοδο 27-31 Μαρτίου με την χαρακτηριστική ονομασία Volkan -2016, δηλαδή «Ηφαίστειο».

Genelkurmay_Başkanlığı`ndan_`Volkan-2016_Tatbikatı`_Açıklaması

Το χαρακτηριστικό στην άσκηση αυτή που δεν το θυμόμαστε σε άλλες παρόμοιες τα τελευταία έτη, είναι ότι θα μετέχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και F-4E, καθώς και μεταγωγικά A400M, C130, C160 και CN235, μεγάλος αριθμός πολεμικών ελικοπτέρων ενώ θα δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα όλου του συστήματος αεροπορικής κάλυψης και αεράμυνας.

Ο κύριος στόχος αυτής της άσκησης όπως αναφέρεται, είναι η επίτευξη γενικού συντονισμού όλων των μονάδων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε έκτακτες πολεμικές καταστάσεις και η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι ετοιμάζονται για κάτι πολύ «σημαντικό».

Εμείς εδώ σε τι θα προετοιμαζόμαστε ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 5 Μαρ. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *