ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΠΟΦΟΡ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ

4.92/5 (13)

Σε τέτοιες συγκυρίες και ενώ θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου, επιβάλλεται η δημιουργία εθνοφυλακής σε όλη την επικράτεια και η συνειδητοποίηση ότι μόνο αν γίνουμε…Ισραήλ, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την εξ ανατολών απειλή και να δώσουμε το μάθημα που πρέπει.

Πολλοί λαοί της περιοχής μας διψούν να τιμωρήσουν το νεοοθωμανικό τέρας.

Ποιοι και γιατί εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο τον Απρίλιο – Μυστικές συσκέψεις, συνεχείς ασκήσεις και επιχειρήσεις… ανάτασης του ηθικού – Ο ρόλος μεταναστών και προσφύγων και ο φόβος ο Ερντογάν να επιχειρήσει κίνηση κατά της Ελλάδας

Από την προειδοποίηση – εκτίμηση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα ως τις δηλώσεις του Πάνου Κμμένου προς του Εθνοφύλακες πριν δυο μέρες όλα δείχνουν τη διαμόρφωση ενός θερμού κλίματος. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι ο κίνδυνος επεισοδίου μέσα στον Απρίλιο είναι αυξημένος. Οι συσκέψεις, ειδικά όσες δεν ανακοινώνονται είναι πυκνές για την εκτίμηση της κατάστασης στο Αιγαίο και την προετοιμασία της Αθήνας σε όποια κίνηση – επεισόδιο από μέρους της Άγκυρας από τον Έβρο ως το Αιγαίο.

Πολλοί εκτιμούν, όπως και ο Αμερικανός Πρέσβης, ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για προεκλογικούς λόγους την συσπείρωση γύρω απ’ το πρόσωπό του λόγω πολεμικής κρίσης, όπως και στην περίπτωση του Αφριν, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα. Τι είδους μπορεί να είναι η κίνηση που θα επιχειρήσει κανείς δεν γνωρίζει, ωστόσο οι συσκέψεις είναι συνεχείς και οι κινήσεις απ’ την ελληνική πλευρά ανάλογες. Το κλίμα είναι τεταμένο και οι φρασεολογία από πλευρά των Τούρκων δείχνει ότι είναι στρατηγική επιλογή της Άγκυρας η κλιμάκωση με την Ελλάδα.

Ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στους Εθνοφύλακες στην Ικαρία μίλησε για δύσκολες στιγμές που έρχονται και κάλεσε σε εγρήγορσή. Την ίδια στιγμή – και με την αλλαγή στο σχεδιασμό για την κατανομή των δυνάμεων από το ΥΠΕΘΑ- ακριτικές μονάδες ενισχύονται και με προσωπικό και με υλικά.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο η Αθήνα εκτιμά ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το χαρτί προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο για να αυξήσει την πίεση ή να διατηρήσει την ένταση, αλλά και για να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο.

Το ερώτημα είναι το μέγεθος και το είδος του επεισοδίου που μπορεί να επιλέξει η Τουρκία, ειδικά σε μια περίοδο όπου το μέτωπό της στη Συρία είναι ανοιχτό, όπως και εκείνο στο εσωτερικό με το PKK, ενώ έχει λάβει και σαφή προειδοποίηση από την Αθήνα (μετά τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού) πως την επόμενη φορά η απάντηση θα είναι ανάλογη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www,nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *