ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ;

5/5 (3)

Αλήθεια έχουμε συνειδητοποιήσει καθώς βαυκαλιζόμαστε με την αρρωστημένη εσωτερική επικαιρότητα, τι θα γίνει όταν και ενώ η κρίση με την Τουρκία για τα ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής υφαλοκρηπίδας καλά κρατεί, η απειλή του πολέμου στο Ιράν και τα γεγονότα στην Σουηδική Αραβία μπορεί να τινάξουν σε ασύλληπτα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και να οδηγήσουν σε ένα πραγματικό ενεργειακό Αρμαγεδδών ;

Όπως αναφέρεται τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία κρούει η Σαουδική Αραβία. Κι αυτό μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πλοίων και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Χθες επίθεση των ανταρτών Χούτι της Υεμένης με drones προκάλεσε το κλείσιμο μεγάλου πετρελαιαγωγού στη Σαουδική Αραβία. Δύο ημέρες νωρίτερα άγνωστοι έκαναν σαμποτάζ σε 4 πλοία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η σαουδαραβική κυβέρνηση που συνεδρίασε υπό την προεδρία του βασιλιά Σαλμάν στην Τζέντα. Σε ανακοίνωση τονίζει «τη σημασία να αντιμετωπίσουμε τις τρομοκρατικές οντότητες που διαπράττουν τέτοιες ενέργειες. Κυρίως τους αντάρτες Χούτι που στηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη».

«Αποτελούν ύψιστη απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» και «έχουν αρνητικές συνέπειες για την ειρήνη και τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε ο υπουργός Ενημέρωσης.

Ο Σαμπάνα υπενθύμισε «την κοινή ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες» στην αγορά ενέργειας και οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *